Navštíveno 564x

Tak po delší odmlce zdravím, všechny. Mám dotázek na motor Renault 19 1.9D když startuju, normálně nechám nažhavit nastartuju na cuknutí, ale když je to studený, tak to pocukává na volnoběh, jakoby ztrácela otáčky a bíle kouří, to trvá, tak 20 vteřin a najednou se otáčky ustálej a nekouří, když je teplá, tak chytá a drží otáčky naprosto v pohodě. Tak sem to zkusil od nejlevnějšího, vyměnil jsem palivovej filtr, vzducháč, žhavící svíčky sem vyloučil, chytá na škyt. Napadá mě snímač žhavení a v nehorší noční můře čerpadlo. Ale proč by to dělalo jen studený a pár sekund. Máte někdo radu? Najeto to má poctivých 190tis, samozřejmě servisní intervaly dodržuju v pohodě. Na jízdu to vliv nemá.
Co s tím?
motor může mít slabší tlaky a za studena se to projeví nepravidelným chodem, změř si tlaky ve válcích a uvidíš, jestli jsi už vyloučil závadu ve žhavení
nazdar ja som mal seata 1.9D mne to iste robilo ale potom sme vymenili vstrekovace -lebo chytal na 3 valce len a zlepsilo sa to . a ked normalne startujes tak skus aj 3x nazhavit a snad sa to zlepsi

18.05.2010, 14:45 |
Timbo majku ma ten rendl predsuvnik vstriku automatickej nebo manualni?
Timbo: Hele netuším :-( Je to 20 let starý motor.
Venca: No právě mě už napadá jen to žhavení, protože když nažhavím, vypne kontrolka a hned startuju, tak to cuká, co motor naskočí, jakmile ale vypne kontrolka a já chvilku ještě počkám a pak nastartuju tak chytne, cca 5 sekunde jde ok a pak si párkrát takhle škyte a začoudí a pak zase cajk. V Renaultu mě říkali, že to bude asi špatný čerpadlo, ale to se mi nezdá, to by nedělalo jen studený a chvilku.

18.05.2010, 21:37 |
rcman Měl jsem 205Ku 1,8D. Řekl bych že konstrukčně ten samej motor. Dělalo mě to něco podobnýho. Dělalo to vytahaný lanko nákýho jakoby sitiče co je na čerpadle. Jelikož se to šteluje podle teploty vody tak jsem to po čase udělal na manual do kabiny a bylo vyřešeno. V zimě to blbo tak že studenej motor jsem musel chvilku držet na plynu abych se neuklepal, nebo mě to nechcíplo. Po chvilce se to lanko naplo a otáčky držely samy.
omlouvám asi za chybný popisy, ale asi na to nejsem moc technicky zdatnej.