Navštíveno 1869x

Sháním diagnostiku na Forda Focuse r.v. 99. Chci aby uměla live data, načíst chyby, výmaz chyb, případně reset ECU abych nemusel odpojovat baterku. Ví někdo o něčem levným? Na aukru jsem našel tohle, nemá s tím někdo zkušenosti?
[ Link ]
Já mám zkušenosti s touto diagnostikou:
[ Link ] Funguje to sqěle. Live data, výpis chyb, osciloskopy, měření zrychlení. Mám focuse 98 a budu to zkoušet na mondeu 2002.
lucni.konik> ty mas tuhle diagnostiku?
Takže to by mělo být stejný jako
[ Link ] akorát je k tomu jinej soft, kterej stejně dává zdarma.
na mondeo MK III funguej korektně jen originální diagnostika Ford. Vše ostatní je velmi omezeně funkční - či spíš nefunkční.
ale ja nemam mk3 ale mk1... ale takovej paskvil blbej prave, mam starou čtyřkovou jednotku, ale OBD2 konektor, a zaroven jeste ten tripinovej konektor v motoru ale neustale resim nestabilni otacky, poskubavani a podle me taky mizerny vykon, bohuzel vsak opravy u fordu koci /resp koncily kdyz jsem k fordum jezdil/ vzdycky hlaskou ze je auto v poradku, ze mu nic neni a ze i na svuj vek ma vykon slusny, tak nevim, zkusim cokoli ;) proto me tohle tema zaujalo
Jo, vlastním a mám tuhle diagnostiku.
Ta zásuvka na diagnostiku by měla být u pojistek - u focusu je.....mondeo jsem neměl čas ještě řešit. Mám MK3 duratec a mělo by to chodit na tom. Jen musím počkat, až brašule bude mít čas s noťasem - nemám noťas.
omluva na TDci to je hodně limitované
cr4sh3r: s ELM327 toho na Fordu moc nezdiagnostikuješ... mám ten kabel co vyrábí Tomin z Fordfans.cz - na benzínových motorech toho umí spoustu, diesly jen základní věci.
smsmsmsms: taky jí případně mám...
dj.DEKL: Šak tomin z fordfans taky jede na ELM327, ne?
Ne, ten kabel funguje na Ford protokolech.
dj.Dekl: Děkuji za upřesnění, tak potom je rozhodnuto.
Myslím že budeš spokojen, nová verze kabelu umí diagnostikovat i ABS, airbagy, climatronic atd..
Potrebuji napichnout Ford Transit.TDDI Ma nekdo moznost ?
Mám, ale jen základní načtení chyb+delete a něco málo okolo... případně kámoše s origo Ford IDSkou - ale to už asi bude chtít nějaký kačky.
No a je mozne to vyzkouset ? Jde o smazani chb egru ?
Jo a jednou jsi Mi psal ze mas dobreho opravare na Ford. Plati to stale ?

19.05.2010, 23:49 |
DaveF ELM je jen na chyby a základní hodnoty přes OBD2(FORD-PWM) - za málo peněz málo muziky
mám ELM i kabel od Tomina a ten je trochu jiná liga a pořád to autor vylepšuje a přidává další funkce a jednotky
jj Tomin na tom dělá průběžně.....je to super.

20.05.2010, 15:44 |
DaveF ten vývoj má jednu nevýhodu, je už druhá verze kabelu a ta první umí jen ECU....
martan01: není problém... a servis je ve Vinoři P9