Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Co je pro Vás důležitý? výběr auta

o Navštíveno 920x o
o 16.05.2010, 00:25 | rcman
Ahoj...

Rád bych se jen tak orientačně zeptal jak to máte když si chete koupit nový(nebo ojetý) auto???

Podle čeho se kdo a jak rozhoduje...

Když víte že máte nákej plat a tak. Koukáte na auto tak aby jste měli případně na náhrádní díly a servis? Nebo se prostě necháte unést kouzlem auta a kupujete auto na který by jste normálně vůbec nedosáhly... A v duchu se modlíte aby se nic nepo**alo?

Samozřejmě že si před samoutným zakoupenim auta. Prověříte najetý km, servisní history. VIN číslo. Potom detailně auto zblízka, na heveru atd. A nakonec za jízdy a tak.

------------------------------------------------------
Mám teď před sebou takový velký dilema s podobnýma otázkama. Tak mě zajímaji názory ostatních abych měl zase čim se kochat a čim se dál promejšlet...

Děkuju všem za odpovědi...

o 16.05.2010, 03:15 | Woko_O
vybiral bych podle toho k cemu mi to auto je..chtel bych jen takovy auto ktery me doveze z mista A do mista B bez jakychkoli zvuku od naprav,motoru s patricnym pohodlim uvnitr a s normalnim turbodieselovym motorem..Takova Octavia I po faceliftu,nebo Fabia 1.9TDi nebo Golfik IV..to bych si nechal libit..bohuzel momentalne jezdim Tipo s dieselovym 1.7 motorem kterej vubec nejede,pohodli nic moc,ozyvaj se vseljaky zvuky od naprav a podvozku a motor sem tam da taky vedet.. :D
o 16.05.2010, 07:30 | xSam
Když chceš mít opičku musíš mít na banány:-/
o 16.05.2010, 09:23 | Mr.Scully
Auto vybírám tak, že mám nějaký úspory, dám stranou třeba 2 platy jako rezervu a zbytek dám do auta (samozřejmě pokud neplatím hypotéku nebo tak něco, to bych si asi nechal rezervu větší). Zas tolik aut jsem nevystřídal, ale protože je mi 30 a nejsem socka, tak neřeším servis nebo spotřebu, ale kupuju si auta, který se mi vzhledově líbí a mají dostatečnej výkon (teď 200+ koní, příští auto bude 300+ koní :-) A kde auto koupit - asi na nějakém českém klubu dané značky, kde to auto všichni znají.
o 16.05.2010, 09:52 | Long
Auto vybiram volbou zamestnani tak, abych neplatil za nakup, provoz a servis :)
o 16.05.2010, 10:07 | Cenda
0) podivam se do penezenky
1) spolehlivost, chci jezdit a ne stat v servise. Dostupnost dilu me pak netrapi.
2) prostor - spis vetsi auto, prezidenty ale nevozim
3) design
4) motor - spotreba, zrychleni 0-100 pod 10s

při koupi pak stav, minimalni nutna vybava - klima, tempomat. Km mě pak zas až tolik nezajímaj, pouze u novějšího auta chci servisku, nebo historii.
o 16.05.2010, 10:29 | Luke_288
naštěstí mám služební povolený i pro soukromý jízdy, takže tohle moc neřešim. je sice pravda, že už šest let jezdím v OII, ale zas neřešim servis, což je taky výhra...
o 16.05.2010, 11:29 | X-sat (M)
0 - Mám na něj peníze
1 - auto se mi líbí, resp. jsem z něj unešený ;-) (rodinnější auto)
2 - vyhledám možnost si ho vyzkoušet, projet a prohlédnout
3 - stanovím si priority výběru - u mně to byl Ford Focus C-Max - výbava GHIA, digi klima, pevná loketní opěrka, diesel + motorizace se 6ti stupňovou převodovkou
4 - sledování inzerce
5 - nákup

:-)
o 16.05.2010, 11:49 | Syrup
No ja ted treba shanim M3 e46 a zjistil jsem, ze vsechny inzerovany auta v CR na ktery jsem se byl podivat jsou slepeny zborky. Takze pro me je ted jedina varianta- rozmenit eura, vzit mericku laku, mechanika a rozjet se do D pro nejakej fajn kousek. Tady to s temahle autama proste nejde ..
o 16.05.2010, 11:52 | X-sat (M) | Upraveno: 2010-05-16 11:54:27
Jasan - záleží moc na tom, o jakou se skupinu aut se jedná. My kupovali v ČR za Eura :-)))
o 16.05.2010, 12:03 | Only_One
Auto se mi musí líbit a splňovat aktuální požadavky. Výkon, výbava
posouzení stavu za dané peníze - nákup - užívání si vozu
o 16.05.2010, 12:11 | Syrup
X-sat: jj to mas pravdu. Kor u ty M3 je to proste pruser, protoze kdyz nekoupis vylozene po prvnim majiteli, nejlip nekom starsim, tak tam hrozi strasne moc veci...
o 16.05.2010, 12:21 | Paczqo
0 - posoudim finance
1 - řešim aby bylo velke, pohodlne, dobře vybavene, spolehlive
2 - tochu silnějši motor samozřejmě jedině benzin a automat
3 - ceny servisu a poruchovost a naklady na provoz
4 - vyběr z několika kandidátů
5 - sepsání měsičniho vydělku a vydajů a zjištění zda bude na provoz
6 - sledovani inzerce a ježděni na prohlidky
7 - vše přechodzí jde stranou a koupim srdcem :-D

ne doopravdy se toho držím ale u posledniho auta se podařilo vše zkloubit takže jsem koupil omegu 3,2 v6 kombi v plne vybavě s poctivou serviskou, udržovanou nebouranou v puvodnim stavu a to tak že i koberečky tam byly puvodni z roku 2001, poctive km a co se tyka servisu tak pouze spotřební věci a provoz taky v pohodě takže za ty dva roky co ji mam jenom sama spokojenost.
o 16.05.2010, 12:33 | Klobouk
jako Long,provozovat vlastni auto je zbytecne drahy :-)
o 16.05.2010, 12:42 | Borik2
jako xSam - krátce, výstižně :-)
o 16.05.2010, 12:47 | Woko_O
Cenda: mam to skoro stejny..akorat..
0)podivám se do peněženky
1)tim to pro mě konči..
o 16.05.2010, 12:55 | IT-master
Woko_O: :D:D
o 16.05.2010, 13:14 | HIGHTOWER
Tak já jsem zrovna asi poslední půl rok vybíral auto a makačka:
1) určení kolik na to cca mám
2) priority vozidla - výbava, motor, spotřeba, vzhled
3) čtení a čtení a čtení recenzí, testů, zkušeností, prolítnutí dostupnosti ND, cen ND
4) výběr cca 4 aut a opět čtení
5) výběr již konečného auta :-D - motor, min. výbava co chci aby mělo
6) no a pak asi do půl roku hledání a vyčkávání na ten správný kousek pro radost z auta na pár let :-D
U mě to vyhrálo Subaru Legacy/Outback 2.5 4x4, automat
o 16.05.2010, 13:38 | radek.613
1/ Duše a charisma v základní výbavě
2/ Historie značky
3/ Technická specifika, odlišující dané vozidlo od konzumu, patenty, neortodoxní technika
4/ Neexistence příbuzných modelů pro sociální případy, výrobce co tvoří cenu úrovní vybrakování pro mě samozřejmých funkcí, věcí či dokonce redukcí počtu válců motoru mě neoslovuje a nehodlám ho v tom podporovat
5/ Splnění mých osobních potřeb a očekávání, akceptování nedostatků
6/ Přiměřená cena

Ano, nikde v tom seznamu nevidíte praktičnost, studium technických parametrů, recenze, servis, oslnění sousedů a kamarádů, vhodnost k chiptuningu a jiné podobné featury, to je tím že mi jsou při výběru uloupeny a neberu na ně ohled.....
o 16.05.2010, 17:23 | Cenda
Woko_O: :D:D

teď jezdim taky služebním, ale vybíral jsem a dovezl sám (resp. s Tazzzem).
o 16.05.2010, 22:40 | Nismo.Power
1/ jediněčnost auta : nespokojim se s oktávkou v tdi kterou má každej půltej člověk v cř
2/výkon : nemám rád líný auta
3/kvalita : nekoupim si prostě francouze apod
4/spolehlivost : taky dvakrát netoužim po nějakym sypáku, dostupnost dílů je na cokoliv na světě za podobný ceny ale nemusim ty díly kupovat každej tejden
5/ výbava : nehodlám všecho co potřebuju dodělávat...
6/pak se kouknu zdali na to mám načež zkontroluju stav aut na dvorku aby pořet vozů nepřekročil 5ks :)
o 18.05.2010, 17:59 | JA
jestli za tim odtáhnu 2t minibagr :-)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3571 sekund.