Navštíveno 4692x

Vzhledem k tomu, ze tady kazdy vsechno vi a vsechno zna, tak zkusim dotaz ohledne meho problemu.
Mel jsem dnes auto v servise na vymenu oleje. Jelikoz nemeli cas, tak jsem jim to tam nechal pul dne a bral si ho zpet az pred zavirackou. Cestou domu jsem ale zacal pozorovat vibrace od plynoveho pedalu. Nikdy pred tim to nic takoveho nedelalo. Projevuje se to pri rozjezdu nebo pri pridani plynu pri malych otackach.
Dotaz zni... Jde jen o blbou schodu nahod a neco se zrovna dnes posralo nebo mi tam mohli neco vymenit, kdyz tam auto pul dne bylo...?
Jde o Fabii, 1,9 TDi, 74kW...
Predem diky :)
Nevím jak moc jsou ty vibrace silný,každopádně já když jsem kdysi poslal do světa svojí milovanou Feldu a pořídil Fabii,tak vibrace nebo spíš vrnění do pedálů při akceleraci tam mám od začátku a považoval jsem to vždycky za nějakou debilní konstrukční vadu(která mi pěkně sere)ale jinak se to nijak neprojevuje..u Feldy ani jinde nic takovýho nebylo..ale mnohem víc mi štval a štve od začátku elektronickej plyn,než tohle..takže jsem to neřešil..Každopádně mě to taky zajímá,pookud k tomu někdo něco bude mít.
No navstivil jsem znovu ten servis, ve kterem to bylo a bylo mi receno, ze to dela dvouhmotovy setrvacnik nebo spojka a pry vymenit oboje a rekl si ze to vyjde do 30ti tisic...
V druhem servise mi rekli, ze to bude nejakym silentblokem na motoru a ze se nekde neco urvalo...
Tak ted nevim, co si myslet
Ghofig: Je zvláštní,žes závadu objevil až po servisu(teda ne,že by se to nemohlo stát..)
a při sešlápnutí plynu na volnoběh to nedělá?
ne na volnobehu nic. dela to jen pri rozjezdu nebo pri pridani z nizkych otacek...
Hmm to je zajímavý,ale dokud to člověk nenaposlouchá,neprojede a neprohlídne na jámě/heveru těžko soudit.Skoro bych to taky ale viděl na to,co říká ten druhej servis.
vidis vole, mel sis nechat saxo! :D
ja si misto saxa koupil astru a s tou problem nemam :D :))
zkus pomalu couvat do kopečka. Pokud ti to bude cukat atd, s největší pravděpodobností to bude dvouhmota. Silenbloky to být můžou, zahejbej motorem a uvidíš.