Navštíveno 788x

Mma dotaz. Jde o Octavii II TDI,rok 2006 najeto 105 000 km. Pri jizde po dalnici od 100km/h jsou citit ve volantu vybrace. Kola jsou letni Barum Bravuris 2 nebo Brilantis 2. Jsou na novych plechacich. Kola jsou vyvazena a dneska jsou znovu prevazena. Po prevazeni to delalo znovu. Ted se jeste zkusilo prehodit predni kola se zadnima. Nevim co to ted bude delat. Kdyby to i presto delalo,muze mi nekdo poradit nebo rict,cim by to mohlo byt jeste zpusobene? Za dobu s letnim obutim se nevymetla zadna dira,nic. Nekdo rika,ze muzou byt kulove cepy uz v prcicich nekdo zase ze muzou byt v haji tlumice neco jineho. Muze to byt treba i spatnou geometrii? Do ted to nedelalo az teprve od vcerejska se to zacalo projevovat. Predem diky za radu.

05.05.2010, 21:32 |
trlon kdyby byla špatná zbíhavost tak bys mel sjeté zimní i zimní gumy,auto by plavalo na ceste na vyšší rychlosti.můžou to být i kotouče,nejaký čep,stabilizátor.Chce to zvednout a mrknout na to

05.05.2010, 21:38 |
higen sedi tam stredova dira? nejsou potreba stredici krouzky?
jj známému to dělaly středící kroužky :)

05.05.2010, 21:46 |
clown bezne .., uvidis ze se to vyresi az s novejma gumama .., letni / zimni pokud jsou jety na rozhozeny geo, tak je akorad nekdo zkurvil ..
U mě to byly stabilizátory se stejnými příznaky .

05.05.2010, 21:47 |
clown me se to rozkleve ve 110 a ve 140 to prestane ..., nejhorsi je to do kopce :o)

05.05.2010, 21:52 |
JR no nevim jestli to u plechacu budou stredici krouzky :-D
Kdyz ti vyvazovali ty kola, tak nehazely do stran?
Muzou to bejt klidne zvlneny kotouce a spousta dalsich veci na naprave a rizeni.
přesně tak kotouče, mám stejný problém, sice u jiného auta, ale dělá to při 90 km/h a vím 100% že je pravý kotouč křivý a at přehodím jakekoliv kola, dělá to pořád stejně ikdyž jsou vyvážené
vybrace :oDDDDDDDDDDDDDDD

05.05.2010, 22:01 |
BMWE30 | Upraveno: 2010-05-05 22:02:40
Zeptám se: když si to nechal převažovat po druhé bylo to ve stejném pneuservise??? Pokud ano vyzkoušej jiný někdy se stane že vyvažovačka ukáže 0-0 ale pravda může být jiná jde o to jak je vyvažovačka zkalibrovaná. Jinak kroužky stopro ne ty se dávají jen pod alu. Ještě bych se ujistil zda ty plechy jsou určitě na daný typ auta a jestli jsou použity správné šrouby respektive jejich dosedací plochy (konus) více mne ted asi nenapadne tak snad ti to pomůže jo a ještě ať se v pneuservise mrknou zda jsou dosedací plochy disků na kotouče(bubny) čisté
to higen a midnite:
píše, že to jsou plecháče... chtěl bych Vás vidět, jak na plecháče dáváte vymezovací kroužky :-D

05.05.2010, 22:08 |
clown ja bych to vzal, odvezl do Skodovky at si s tim za par kc poradi ..., vzdyt je to levny cesky vuz s levnym servisem :o)))
Zapomel jsem jeste dodat,ze letni gumy jsou uplne nove a prevazovani bylo provedeno ve stejnem pneuservisu kde provedli i prvomontaz novych kol na nove plechace.Plechace jsou na dany typ vozu spravne. Na Octavii II jsou psany 6Jx15. Srouby jsou tam originalni.
vyzkoušej tedy ještě nějaký jiný pneuservis ohledně toho převážení. nebo pokud máš možnost zkus jiná kola pokud to ustane je to těmi plecháči pokud ne hledej chybu v nápravě jinak opravdu nevím
Oki,zitra se bude zkouset dal.
stabilizátor na to může mít taky vliv?

05.05.2010, 22:37 |
luda551 | Upraveno: 2010-05-05 22:38:11
kulaky bo me to delal aji kinetak
luda551: nejsem si jistej ale homokyneťák se projevu v zatáčkách rachotem ne??? ale třeba se pletu
zvlněný kotouče na OII mam za sebou. to vibruje jen při brždění...

05.05.2010, 22:53 |
Only_One | Upraveno: 2010-05-05 22:53:55
je čas ten vůz prodat :-) vždyt se na to uplně třese :-D
Jelikož sháním nové letní pneu,tak jsem pročítal nějaký diskuze a konkrétně u nových Bravuris 2 psalo pár lidí,že nad 120km/h mají taky vibrace do volantu. Může to samo způsobovat více faktorů,ale k zamyšlení to je.

05.05.2010, 23:24 |
clown ze by to byly polsky Barumy ???
Muže to být víc věcí.zvlněný kotouče.asi jsou ještě původní,co?pokud jsou měněný,stává se,že se pořádně nevyčistí dosedací plocha je to.homokineťák to může být taky.vnější bouchá při vytočení kol,ale vnitřní vybruje při jízdě.zkontroluj prachovku která ho zakrývá,jestli není protržená a nedostal se ti tam bordel.čepy a stabík poznáš při přejíždění nerovností...
Slim: na foru se tyká, tedy ... "tybrace" :-) :-) :-)
Jinak vyměň gumy a bude klid, věř tomu.

06.05.2010, 11:01 |
Conan Jako Zdeny60, špatný pneumatiky, házej "na vejšku".
Já to mam taky na letních koupených na internetu, ale neřešim to...

06.05.2010, 11:09 |
Kamil Slim - taky mi to praštilo do očí :-D
Add...
Slim: Vim ze tam ma byt vibrace,ale nejak jsem to psal honem rychle,protze me to vrta dost hlavou co to muze byt.
Jinak po prehozeni gum z predku na zadek a ze zadku na predek se skoro nic nezmenilo.Mozna je to malinko lepsi,ale ty vibrace jsou tam stale.Mozna o neco mensi,ale neco tam stale je.Zitra se bude delat geometrie a v utery se prevazej kola v jinem servisu,tak se uvidi,co tam bude.Auto se chova jinak normalne,nikde nic nemlati a neboucha.Pak jedine zkusit jina kola a co to bude delat na jinych kolech.Pak se bude badat dal a dal.Napada me jeste lozisko v naboji kola.Jinak zatim dekuji za rady.
Tak zahada vyresena. Zavada byla na novych plechacich. Nasadil jsem na predni napravu zimaky obute tez na plechacich a jelo se na testovaci jizdu. Zadne vibrace do volantu,nic. Auto jelo uplne v pohode. Tak se zajelo do pneuservisu,koupily se AL kola,ktere jsem si chtel stejne casem koupit a letni pneu,co jsem mel na novych plechacich jsem nechal obout na ty AL kla a jelo se opet na testovaci jizdu. Samozrejme jizda bez vibraci. Takze zavada bude v tech novych plechacich. Vsem bych chtel podekovat za rady. Jinak jsem jeste pro jistotu zkontroloval klasickym zpusobem kulaky,svislaky,rizeni,ulozeni ramen a motoru vcetne prevodovky. Vse ok,zadne poskozeni. Je to alejen klasicke kotrolovani. Jsem rad,ze se zahada vyresila. Jeste jednou dekuji vsem zucastnenym.

08.05.2010, 20:43 |
clown felda ,, kdybys nehral na nas divadlo a rekl to rovnou, ze sis to poridil (tva volba), rekl bych ti, ze tu mam dve obuty sady na hlinach a jedny na plechu .. vse sis mohl pujcit na vyzkouseni.. ty plechy i s obutim nechat. jak se rika, tvoje volba tvuj osud.
jen doufam, ze nebudes resit jako ja drncici tapecy i na strope a K.O. dvouhmotak :o)ale co .. ja tech 50 co to bude stat davat nebudu :o))
clown: Ja nic na vas nehraju.Zadne divadlo. Tohle resim na jine octavii,ne na sve. Ta,ktera se resi,je kamaradova. Se svoji nemam problem. Tot vse. A co se tyce me,tak ano. Poridil jsem si ji taky.Ridim si ji sam a sobe pak budu nadavat a ne nikomu jinemu.Je to ma volba. Zatim s tou moji nejsou zadne problemy.Vse slape jak ma.
PS: Parkrat jsem ti volal a nejak si nezvedal telefon......

09.05.2010, 11:06 |
clown volal si 1x ..., prisel jsem na to moc pozdeji
kdyz pises, ze si koupil i alu kola, tak si je kupoval kamosovi ..aha .. no nic :o)
clown: ano,napsal jsem to. Nedopsal jsem to,ze se kupovaly dve sady AL kol. Jedna na moje a jedna na kamaradovo. Jelikoz na me sade AL kol jsou pneu ve velmi dobrem stavu,vzdal jsem se pneu co byly na plechacich. Pokud jsem jeste na neco zapomel,tak to pak dopisu.