Navštíveno 462x

potřeboval bych poradit jak propojit 2 pc, na jednom je XP prof a na druhém Vista home (32bit oboje), ale za chvíli na jednom bude Win 7 64bit... jde mi jen o to aby na obouch pc šel internet... switch mám, zkoušel jsem to přes nějaké sdílení ale to bylo prd platné

05.05.2010, 14:36 |
Ravo pokud chceš na obou mít nezávisle internet, tak jedině router - kup ten nejlevnější drátovej za cca 2-3 stovky a nebo od nějákých 4-5 stovek začínají wifi routery.
z antény mi vede kabel rovnou do PC tudíž je to nezávislé.. zkoušel jsem ho pichnout do switch a pak další 2 kabely k PC... Internet ale šel bohužel jen na jednom :/

05.05.2010, 20:29 |
Ravo | Upraveno: 2010-05-05 20:31:18
dyť to říkám...musíš ten kabel (UTP) z antény (zřejmě to bude klient Ubiquiti Nanostation/Locostation, nějáký RouterBoard nebo podobný outdoor wifi-klient napájený přes PoE) co ti vede do PC píchnout do portu WAN na nějákém routeru (stačí v tvém případě opravdu ten nejlevnější, třeba tenhle už i s wifi
[ Link ] ) a z portů LAN (bývají tam obvykle 4) napojit jednotlivé PC.
Samozřejmě bude potřeba nějáká základní konfigurace, ale to zvládneš pomocí manuálu nebo Quick Guide, v defaultu je to stejně obvykle přichystáno - takže jen změnit šifru na wifi a heslo do zařízení a jedeš...

05.05.2010, 21:02 |
DaveF záleží jakou IP máš na tom PC kde jde internet, jestli IP přidělenou od providera nebo svoji IP za NATem, pak to bude jasné
mám IP přidělenou od providera

05.05.2010, 21:08 |
DaveF | Upraveno: 2010-05-05 21:09:22
no takže ten router, tomu nastavíš tu přidělenou IP (v nejhorším možná ještě naklonuješ MAC adresu) a za ním si vytvoříš svoji podsíť, např. PC1 192.168.1.1 a PC2 192.168.1.2
viz. Ravo
já jen že jsem to kdysi dělal pomocí toho switche :/

05.05.2010, 21:25 |
zipp Midnite: jenže switch ti neudělá tu podsíť
jo já to kdysi dělal tak že se to holt napojilo a pak v pc se nastavovalo sdílení

07.05.2010, 22:45 |
Ravo no tak pak bys musel mít 2 síťovky v jednom PC a funkci routeru by ti dělalo tohle PC (myslím že se tomu ve windows říkalo přemostění rozhranní). V jedné síťovce bys měl píchlou konektivitu a druhou síťovku bys měl kabelem propojenou s 2 PC.
Zásadní nevýhoda celé této šaškárny je že musíš mít pořád zapnutý to PC. Navíc podle mě vůbec nikdo neví jak ty windows vlastně routují - bezpečnost, spolehlivost a pod jsou pro Wokna asi sprostý slova.
kašli na to a kup fakt ten nejlevnější router, vše ostatní bude komplikovanější/dražší/nespolehlivější