Navštíveno 632x

Uvažuji v rámci totální přestavby 10 let starého domu o tom, že podložím novou dlažbu v horní koupelně. jelikož už mám stavebníéo bordelu po předchozím vytopení až po zuby, uvažuji to položit dlažbu na dlažbu. Tedy novou na starou. Staré nic není, jen se okoukala a má pár škrábanců od stavebních prací.
Tak jak na to? Slyšel jsem cosi o flexibilním lepidle... Dejte osvědčený tip, ať vím, co mám chtít.
Doufám, že nebude moc vadit když sem přidám svůj dotaz. Zajímalo by mě v podstatě to samý, ale s tím, že pod stávající dlažbou je podlahové vytápění. Otázkou je, zda se znatelně odizoluje jeho funkce pokládkou další vrstvy.
mám novou dlažbu na staré dlažbě osm let a žádný problém, mám to tak v koupelně (kde je pod novou dlažbou i podlahové topení) a na obou záchodech. Použil jsem klasiku flexibilní lepidlo. Bral jsem to tak, že když nevadí zvýšení podlahy a stará dlažba drží, tak je to lepší než vše vysekávat a pak rovnat plochu.
Ohledně toho podlahového topení, podle mě to další vrstvou v podstatě zabiješ a protopíš majlant s nulovým výsledkem.

01.05.2010, 21:02 |
Gervis | Upraveno: 2010-05-01 21:04:22
jako Šestikule...jsem instalatér takže vím o čem mluvím...podlahovka ma ucinek do urcite sily co je nad ni...kdyz zdvojnasobis vrstvu tak budes vyhrivat jen podlahu a stejne to nepoznas....rovnou ji muzes odpojit...

01.05.2010, 21:15 |
mamut pred lepenim stare kachle natrit timhle
[ Link ] super vec pouzivame casto na hladke povrchy aby lepidlo dobre chytlo
jestli je podlahovka elektrická, tak výsledek bude nula nula nic, jestli teplovodní s maximálním povoleným teplotním spádem, pak možná zahřeje, ale podle mě tim podlahovku vpodstatě zabiješ. mě by vadil vejškovej rozdíl mezi kouplenou a další místností. blbý je, že když budeš bourat stávající dlažbu tak tím projebeš i tu podlahovku...
Zdeny: Jdi na Mapei.cz - Ke stažení - Manual pro obkladače - str.16
Jestli jsem to dobře pochopil, tak stačí opravdu jen pořádny flex lepidlo. Mapei doporučuju, když budeš mít dotazy, zavolej nějakýmu obchoďákovi a on určo poradí. Alespoň takovou zkušenost mám já.
dulezita je i ta penetrace puvodni dlazby, jinak nejvetsi problem byva ten narust vysky. na stavajici podlahovku bych to nedaval, bo za chvili ty usetrene prachy protopis zpet.
Natrit puvodni dlazdice sokratem,pak lepidlo na dlazdice a hotovo..drzi jak jude vira

05.05.2010, 21:49 |
Ladic Tak pánové, nemohl jsem se nepřidat, starou na novou není problém, penetrace je vhodná, ale hlavne k tomu podlahovému vytápení. Prostup tepla dlazbou je cca 97% což znamena ze pokud máš teplovodní podlahovku, které stejne zahrívá 6-8cm betonu, tak ten další 1 cm navíc nemá prakticky na telepnej výkon zádnej vliv, pouze se podlaha bude déle natápět, ale já předpkládám, požití podlahovky kontinuálně a ne nárazově. Pokud je to elektrická rohož zapínaná jen na okamžiky bude ji natopení trvat o neco déle. Takže příspěvky, že zabiješ podlahovku jsou zcela mylné.