Navštíveno 653x

Mam klasickou Full HD LCD telku, bez mpeg 4 tuneru, je nejaka moznost dostat do ni HD vysilani? Resp. nejaka levnejsi moznost nez 20K za HD satelitni set..
Mno ja koupil HD satelit (3000) kartu (1400+pak co si predplatis) talir, LNB tak 3000? Takze ses v tom za cca 8000tis a mas hodne HD programu...

28.04.2010, 14:24 |
AR blueray? :-)
jinak ono už valí na pozemním HD signal? co sem tak zaslech tak byly jen nějaké testy a pak zase klasika
AR: jojo vali, v okoli prahy celkem v pohode
2 AR: ČT1, Nova, Prima na DVB-T

28.04.2010, 17:00 |
Martyn | Upraveno: 2010-04-28 17:04:24
tappe tak to neni zase tak strasne, i kdyz porad je to dost, predstavoval jsem si nejakou DVB-T krabicku za dvojku s mpeg4 tunerem:o)) ale nikde nemuzu nic najit, fakt neexistuje?:(
Je nekde seznam programu co vali na tom satelitu v HDcku?
Jinak klasicke Blueray / MKV 1080p samo uz valej (zatim na Xtreamer prehravaci, ale dost spekuluju spis nad kompem), prave proto bych chtel i normal telku v HDcku (i kdyz moc nesleduji, ale rozdil v obrazu tam fakt je, asi jsem moc zhejckanej:D)

28.04.2010, 17:15 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-04-28 17:17:07
Existuje:
[ Link ] ale osobně bych šel do satelitu, těch HDTV stanic tam je víc byť většina placená, ale třeba němci mají nějakých 7 programů volně. U DVB-T navíc hrozí to, že bude norma DVB-T2 a ta bude používat jiné kódování a budeš stejně nahranej. U satelitu je norma stanovená na DVB-S2 a už jede cca. 3 roky u DVB-T je to problém, zatím je to jen test a kdo ví co bude.
Ha ten Arion vypada super, pokud by to alespon chvili fachcilo tak by to byla parada:)
Jinak objevil jsem Skylink jeste, to vypada perfektne, ceny HD satelitnich kompletu od ca 7K + balicek dost HD programu za 4,5K / rocne, to by bylo akceptovatelne jeste, nejake zkusenosti?
Potreboval bych poresit i internet, idealni by tedy asi bylo od jedne spolecnosti a to tady maji zase absolutne nesmyslne ceny (2MBPS / 2000 mesicne:o).
Nejaka altenrnativa ke Skylinku? Pripadne zkusenosti se satelitnim netem obecne? Jak je na tom s pingem?
Martyn: O Skylinku, respektive satelitním příjmu jsem tady psal vše před týdnem, prohledej...
Internet přes satelit je bomba, ale jedině a vyloženě tam kde není ani tel. kabel, ani žádná wifina, tak pak ano, klidně i na samotě se to dá satelitem řešit, ale zařízení stojí 15tKč a celkem mastné poplatky, ale už jsme jich pár montovali. Určitě si zařiď nějakou wifinu, bratránek s kamarádem dělají po vsi za 300,- a mají snad už nějaký 10MBPS nebo kolik.

28.04.2010, 20:07 |
AR no ja to tusil ze HDcko maji na DVB-T zase jen prazaci...
HD na DVB-T uz by melo byt rozsirenejsi tenhle rok..
Jinak co UPC? Po kabelu snad vali taky uz HD ne? Nebo O2 TV? U techhle by byla fajn kombinace s netem a mensi pocatecni naklady..
Ještě že televizi nesleduju vůbec, ještě za tohle platit... :o)
Nejvetsi prusvih je ten, ze ceske programy v HD jsou jen upscaling. Zpravy v HD jsou mi fakt ukradeny, ja chci film v HD, ale uz ve zdroji. Jo takove Discovery HD nebo NG HD to uz je jina, jen kdyby tam do toho dali cestinu.
UPC kabelovka musíš mít kabel doma. Pokud máš, tak ano mají tam HD kanály a zanedlouho by je měli mít i na satelitu na nové pozici 0,8°W. O2 nebrat co jsem kdy viděl, tak se to vždy sekalo a když koukáš na TV, tak rychlost netu bída. Ale možná to za ten rok co jsem viděl naposled tu bídu poladili, ale moc tomu nevěřím. taky dost záleží na uzlu na kterém jsi.
Tuner - nepoladili. Kdyz si pustis HD kanal na TV, tak net jede jak po modemu z analogove ustredny.

29.04.2010, 16:49 |
Martyn | Upraveno: 2010-04-29 16:52:49
Takze asi UPC vitez:) prave se stehuju do bytu kde ta moznost je, nikdy driv jsem moznost kabelovky nemel takze o tom vim prd, ale vypada to hodne zajimave, i Nova Sport a Eurosport v HD, + ESPN alespon SD, parada:)