Navštíveno 1761x

Vybírám si nějaký zábavný autíčko a nějak nemůžu přijít na to který by bylo nejlepší. Rád si zajedu okruh v Brně, ale víc bych jezdil sprinty jen tak abych podrtil kámoše..
Rozhoduji se mezi:
Honda CRX II.g (A9/Z5)
Fiat Punto GT
Citoren saxo VTS 16V
Případně nějaký další autíčko podobných kvalit (do 70.tisic)? Který je podle vás nejlepší, nejzábavnější, nejlíp upravitelný?
ja tak nejak porad pokukuju po porsche 944 ale to bude tak za 100
Bez turba to nejede a s turbem by mě to sežralo :-D Navíc provozní náklady by byly nespočetně vyšší než na ty malý prcky co jsem vypsal.

27.04.2010, 12:21 |
swep za me crx ed9 jednoznacne a jeste kdyto sezenes v slusnem stavu ve V-tecu 150ps tak si myslim ze si srandy uzijes az az
Co takova Astra G OPC ? je to zabavny auto, dobře upravitelný věcí je na to spousta.
swep: VTEC je drahej, o dost přetáčivější než ED9, sice lepší brzdy, tužší stabík vzadu, ale po kuchnutí třeba na okruh téměř nemožné jet hranu, prostě jak zadek jednou zklouzne, tak ho nic nezastaví...
Paczqo: Drahé a spotřeba při palbě bude někde daleko za 20litry na sto, to už bych rovnou mohl koupit fiata coupe :)

27.04.2010, 13:09 |
gizmi Ja bych mohl za 75t nabidnout sveho veterana CRX 1g a k tomu v cene dalsi 1g s vytazenejma lemama a puvodnim motorem venku (zacal po zahrati klepat) s tim ze bych k tomu dal novej komplet motor vcetne dilu co jsem nakoupil na seskladani..;) Porad se rozhoduju zda to vse pustit a tunit si byt, nebo pokracovat (ale jak jde cas, tak zachvilku bude doskladano :D )... vyhodou je ze veteran me nestoji nic (oprava - 350,- pojistka a 100,- testace na rok) a muzu snim jezdit normalne a ten projekt me stoji jen dily, cas, nervy :D ale jako konicek pecka.. :)

27.04.2010, 13:26 |
hanx mazda 323F BA V6 nebo jestli chceš fakt zábavu a nemusel by to být hatch tak mx5 :-)

27.04.2010, 13:27 |
tykeev | Upraveno: 2010-04-27 13:28:15
GII GTi nebo G60
mam tu gti 16v v g2,motor PL 130ps + je k tomu dalsi komplet motor KR 140ps.Na aute svody Hartmann,stred remus+konec origo 16V,podvozek KW var.2,rozpery podvozku,sportovni brzdy,sedadla atd.Jede jak cert-na okruh idealni.

27.04.2010, 16:12 |
Rudi Clio 16V
To co navrhujete už je až moc starý a nepěkný.
Hanx: Ta mazda na to že má V6 tak zrychlení nic moc, to ji ti skřítci co tu jsou frnknou jak nic.. :-/ A mx5 je jen pro dva no, to se mi nehodí (mám moc kamarádů) :-D
hot hatch ... primera GT, Fiat Coupe, Mazda MX3, BMW E30, .. co zajimaveho ja se dnes nedozvim :)
Z vypsanych Saxo VTS/P 106 gti
Popripade 306 GTi-6 nebo Clio Sport. Pokud mensi finance, tak zachovalou 205 1.9 GTI, nebo s obrovskym stestim R5 GTT.

27.04.2010, 18:45 |
dolph mikevr6: co za golfa??

27.04.2010, 18:45 |
fredh jediný co můžu doporučit je swift GTi:)
Pokud seženeš kousek v zachovalým stavu kastle, tak máš vyhráno. Provozní náklady celkem malý, spotřeba při cihle mi zatím víc jak 15L nešla a hlavně je to úplně jednoduchý autíčko na úpravy/opravy.
Po malejc zásazích z něho dostaneš něco kolem 120koní a při váze okolo 800kg budou kámoši koukat jak jede.
Druhá strana je bezpečnost, plechy sou tenčí než u škudny stovky.
Jinak pokud něco novějšího, tak saxo Vts 1.6 16V, ale to je francouz a bude se srát, jako všechny francouzský auta.
P944 neni špatná volba na okruh už díky vyvážení, navíc že by ti nejelo se taky nedá říct, díly docela v pohodě, takže já bych se asi nerozmýšlel...

27.04.2010, 18:54 |
Kamil P306 S16
Tak v úvahu co tu padlo, připadá ještě v úvahu 306 a Clio, takže už mám 5 adeptů. 2 z adeptů znám do posledního šroubku pomalu. Jen bych chtěl víc info o Puntu GT. Má ho tu někdo? Nebo ví někdo nějaký info? Kolik kW motor snese, jak dobře se ladí motor? Jak je na tom s přetáčivostí, atd..?

27.04.2010, 18:57 |
luda551 | Upraveno: 2010-04-27 18:58:41
200sx s13 bo starou supru mk 3 ale sou to sedany no...
luda551: Tak u tohohle bych neměl na "seno". Víc jak 5000(oprav,úprav) měsíčně do toho nehodlám dát a to co jsi vypsal by sežralo dvakrát tolik jen v servise.
jednoznačně Saxo, to je úžasný auto, ale taky pěkně zrádná mrcha, vim o tom svý :D
Největší adept je právě to Saxo a Punto, saxo znám (má ho kámoš) ale punto z okolí nikdo nemá, teda má, jedno krásný černý (povídá se že nevřis, ale nevím to jistě (jedna paní povídala)) díky tomu se mi taky líbí.
já právě taky mam Saxo, bohužel to jednou nevyšlo a už skoro rok ho dávam dohromady, ale už se ladí jenom detaily, zrovna minulej tejden mi přišly svody z Anglie, no už se nemůžu dočkat
Kámošovi to taky jendou nevyšlo, když jsme se honili a už to taky přes půl roku opravuje :-D To je prostě úděl saxa, přetáčivá zběsilá krabička od sirek :-D
Dolph: clovece asi si ho necham,je s tim fakt neskutecna zabava,klidne se stav na projizdku a uvidis sam-ja sem v takovymhle g2 doposud nejel:)

28.04.2010, 11:36 |
dolph mikevr6: dnes jsem ho okukoval v radvanicích. vypada skvele :) na projizdku bych se kazdopadne nekdy stavil :) mnoo a kdyby bol nekedy na predaj tak daj vedet :)
Saxo VTS je dobrý autíčko....
Primera GT je sedan ale taky postačí, nemá moc výkon ale má podvozek
CRX je super ale problém to sehnat.... myslím že tu je stále na prodej ta jedna libovka a bez muziky ta cena byla snad kolem těch 70-80 .... akorát to byla "jen" 130hp ale i tak to jede neskutečně :)
joo stav se,ja tam ted o vikendu nejspis budu davat vacku z toho kr motoru tak by to melo ject jeste lip:)
co jen tak pro zábavu Toyotu MR2 :-)

30.04.2010, 06:45 |
JP Na sprinty bude podle mě nejlepší to Punto, především se dá levně upravit, na okruh už to bude horší.
Jo a jeste hot hatch teda neni zadna supra,mr2 apod :))
To punto na sprint ok,ja bych radsi coupe 20vt kdyz bych chtel auto se kterym se chci aji normalne projet.
S puntem se normálně jezdit nedá? Má hroznej podvozek bo jak?
mikevr6 : to sice punto jede hůř než coupe ale alespon trochu zatáčí..... nechtěl bych teda ani jednoho z fiatů..... starej GTI swift se shání blbě v dobrym stavu, CRX jakbysmet....ale na klikatý silnici si oba tyhle japonci vytřou s kdečim zadek vč. coupe a punta :)
mne teda punto gt nesedlo vubec,jak podvozkove tak celkove posezen,razenim,projevem motoru atd.Byla to ovsem serie bez uprav.To kupe bylo zase upravene,podvozek kw,novitec chip atd a dojem to na mne udelalo suprovej.Kdyby to nebyl fiat tak jsem ho snad koupil:)
Jinak crx sem mel jako moje prvni auto a bylo to super ale dneska uz mne to nic nerika.A co se tyce podvozku tak mne sralo ze pri ostre jizde ti zadek ustrelil a auto te predtim nijak nevarovalo ze uz je to na neho moc a diky kratkemu rozvoru to na 99% neslo srovnat a skoncilo v hodinach nebo te to koplo hezky na druhou stranu.Mne se trebas vic zamlouva chovani toho g2 gti co mam ted protoze on na limitu zacne byt lehce nedotacivy a pokud neslapnes na brzdu tak ti zadek neustreli.