Navštíveno 1366x

Ahoj porad vybiram prvni auto ted jsem koukal na 307 1,6 2001 za 100 000 kc ale odrazujou me recenze :( Je to opravdu tak spatny auto? a prej ma spotrebu i 9 litru :( ? nebo mam jit do 206 1,4 ? Nebo jestli vite o jinem hatchbacku ? cena uz je taky pevna hejbat sni uz nebudu 100k max :( max 1,6 obsah benzin 5ti dvirko fakt budu vdecnej za odpovedi taky mi bylo doporuceno vw golf ten se mi libi na silnici a kdyz koukam na netu nemuzu takovej peknej golf najit :( pak jeste seat to same jako vw na silnici jezdi pekny :D na netu si nevyberu :(
ono v podstate je to jedno co koupis ty skopky sou vsecky stejny a uz je to par let stary takze do toho nejakou kacku budes muset dat tak jako tak
skopky myslis obecne vsechny auta co jsem vypsal nebo jen ty peugeoty ? :D
vseobecne vsechno co jezdi sou skopky obrazne receno hele kazdej ma jinej nazor
osobne doma mam 306plzota 4roky jezdi bez oprav jen klasika brzdy a tak dal tu mam megane tez zadnej problem mam tu audinu jezdim furt mel sem hunday a podobny klumpi a vse bez problemu de jen o to jak ses narocnej na pohodli a jakej natrefis kus
pepa si koupi golfa a ma ho 20let bez investic franta si koupi to sami a furt je v servisu s tim asi nic neudelas proste je to vec ktera se muze rozbit
307 měl týpek v bývalé práci, verzi SW, tedy "dlouhou". Párkrát jsem měl možnost, bohužel. Kufr jako krátký favorit, místa vepředu mraky, vzadu tak pro děcka, takové nějaké celé neútulné. Furt se mu na tom něco sralo, od elektriky, klimy, chlazení, náprav, a pokud se to opravovalo, tak to s sebou vzalo spoustu dalších věcí, vyšlo to draze. Nevím proč, ale furt na tom odcházely někde žárovky, a být to moje, tak díky tomu super přístupu na tyhle provozní věci to daruju opuštěným dětem.
pekny no :( tak nakonec mi asi nezbude nic jinyho nez ta 206 1,4 1,6 se snad ani nedela nebo ji nemuzu najit :( to auto nevypada spatne je to sice mrnavy jak krabicka od sirek ale vypada to i trochu sportovne :) jen me stvou ty mrnavy kola :(
cokoliv jen né pežota ...
a co teda ? ja si snad nevyberu pro me je tezsi vybrat si prvni auto nez pred x lety prvni sex :D
kamaradovo pribuznej ma 307 SW nebo jak se to jmenuje a to auto je v jednom kuse v servisech. KLima, turbo, irdici jednotka, central, motor , ... narvalo se do toho uz moc penez a auto stale stoji vic servisu nez v garazi

25.04.2010, 21:42 |
nome no měl jsem 307 RV 2003 prodano 2008 najeto cca 40 tis a za celou dobu sem řešil pouze spotřební věci, je pravda že auto bylo asi na 3 svolávacích akcích ale nikdy žádnej problém nenašli. Auto bylo celkem svižné spotřeba cca 8 litrů s tím že jsem jezdil převážně město. takže recenze bych zas tak vážně nebral ...

25.04.2010, 21:44 |
Petura | Upraveno: 2010-04-25 21:45:23
já se opět budu opakovat a pro někoho už s tím budu trapnej, ale mrkni se na Hondu Civic 4d sedan, 3d hatch, případně kombi rv. 98-99 nebo 7gen. rv. 01 a vejš (ale ty nesjou tak hezký)
motoricky klidně i 66kw 1,4 nebo 85kw 1,5 vtec (ekonom)
svezeš se, auto tě nesežere a co se týká vzhledu, tak ten taky není špatný (ale každýmu se líbí něco jinýho), a spolehlivost si myslim že víc než dobrá
teď jsem do 1,4 sedana uvrtal kolegu, kterej jezdil 1,8 eskortem a teď mi po měsíci říkal, že ten civic je svižnější a jezdí se mu s tím líp jak s fordem

25.04.2010, 22:41 |
Komba Nesouhlasím s Peturou v prvním příspěvku :P máme doma 4 a všechno bez problému.Až na 406 hdi,která po chvíli při 160 omezí,ale kdy taky člověk takovou rychlostí jede...jinak všechno v pořádku a 205 je bezkonkurenční auto:D
A jak říká crestik že je málo místa vzadu,tak má pravdu.
205 uz je na me trochu starsi auto :D

25.04.2010, 22:52 |
Komba Ale je to držák:)

26.04.2010, 00:39 |
Syrup | Upraveno: 2010-04-26 00:41:04
ja koupil pred par mesici cordobu sx 1.9SDi (vim, nejede, ale nezere :-), 99 rok, 200 najeto.. za 39 tisic. Predni okna v ele, vsechny pytle, defend, hromada veci k tomu, zimni i letni pneu novy. Nikde ani stopa po rzi :-) jediny co jsem tomu udelal za servis byly filtry a olej. jezdi naprosto v pohode..
Tim chci rict ze mi prijde kilo dat za 1.6ku 307 01 rok moc draha zalezitost......
Komba, tak to buďte jedině rádi, že vám držej,
měl jsem dva pežoty 106 a 806 a po každé trochu dělší trase ty auta museli na servis, vždycky se něco podělalo, i když kraviny, ale otravovalo to ...

26.04.2010, 08:28 |
J-T. crestik: To s tím kufrem nemůžeš mysle vážně! Do 307 v kombíku naložím paletu a půl krabic (toaletních potřeby) Kufr má 307 větší než OI kombi, jsem schopnej to i doložit - už jsem testoval :-)
Měl jsem už dvě funglovky 307. Jednu 2.0 HDI najeto 75 tis. km a teď 1,6 HDI (zatím 68 tis. Km) obě dvě 110k. Motorově nic moc, děsně to žere :-( Ten dvojlitr v průměru 8.2 l/100km ta 1,6 - 7,0 l/100km. Na prvním mě odešel počítatč, páčka blinkrů, praskaly žárovky - jinak bez investic. Teď kromě zapáchající klimy, čehož se nemůžu zbavit :-( a hlučnějšího motoru NIC.
Toť mé osobní reálné zkušenosti...

26.04.2010, 09:11 |
Proffesor_W | Upraveno: 2010-04-26 09:12:45
Dá se to shrnout do čtyř slov:
Jakej pán, takovej krám!
Pokud si v tom někdo jen vozí prdel a čeká, až se mu to všechno vysype, tak ať se pak nediví. Připadá si , že někteří místní "členové" hledají spíš perpetum mobilé než auto.
J-T: Asi jsme viděli každý jiné auto :-) Jen papírově má 307 snad o 60 litrů méně, oproti OII je to tuším 90. Prostě mi to přišlo celkem prťavé, když jsem tam hodil kufr a hned byl u sedaček :-/
crestik: koukal jsem na auto.cz a objem zavazadlového prostoru je takový:
P307 SW: 676 / 2082
P308 SW: 573 / 1736
O1 Combi: 548 / 1512
O2 Combi: 580 / 1620
ty objemy ma peugeot hodne prestreleny, bo pouziva nejakou nesmyslnou metodiku, ale srovnani s O nemam
MATTESS: a nepříjde ti to ani trochu divné, jo, že to má o 130l víc, než kufrově nadoprůměrná OI, co je o 15cm delší? LOL
Tady píšou něco jiného
[ Link ]
to je u peugeotu tou výškou toho kufru u okty když dávám něco k sedačkám až na konec kufru tak mám co dělat abych tam došáhl..

26.04.2010, 23:37 |
JP crestik: Koukáte oba po jinym autě, MATTESS píše o 307 SW, ty o 307 Break...

27.04.2010, 03:58 |
maresk | Upraveno: 2010-04-27 03:59:38
no, u pracovního auta mám 670/tuším 1800litrů, kamarád má 3O7 kombika a když jsme potřebovali převézt ledničku, vysokou myslím 180cm, tak jsme ji do jeho auta nedostali, v mým ještě zbylo cca 30cm (mám jako pracovní auto Renault 21 Nevada 2,2i) - jediná pitomost u mého dělníka je šikmý zadní okno, omezuje celkem využitelnost kufru :-(, nicméně jezdí to skoro zadarmo a bez problémů, spotřebák je cenově na úrovni škodovky 120/Favála, takže ideální auto pro práci (mmch žere to asi stejně, jako Favál :-D)

27.04.2010, 10:30 |
J-T. JP, crestik: údaje 307 Break - co jsem teď opsal z mé kupní smlouvy co mám od Federal Cars... Pokud chce někdo tvrdit, že tomu tak není, rád na základě jeho důkazů auto půjdu reklamovat :-)
s nesklopenými sedadly pod kryt: 594 l
se sklopenými sedadly: 2032 l
Ať na to koukám, jak koukám tak stále je 307 Break větší jak OI a OII kombi :-) Fakt to tak je a nejenom papírově, osobně několikrát odzkoušeno!
Downland: sorry za ty naše OT, jen se tak kočkujeme :-)
crestik: si pleteš pojmy a dojmy. Zde 25.04.2010, 21:12 jsi psal o SW, ne Break. Než se budeš posmívat, udělej si v tom pořádek
Tady uvádění objem stejný.
[ Link ]
jakoze SW je mensi, nez break? to snad ani ne...
jo, upsal jsem se...mluvil jsem o breaku. Tady o SW píšou 520
[ Link ] tady 544
[ Link ] osobně věřím, i když jsou obě auta stejně dlouhé, že maj do těch 600, ale 700 je podle mě úlet, nebo maj litry jak na pumpách
nome: no, za najetejch 40tis řešit pouze spotřební věci mi nepřijde jako značka ideál. 40tis km musí auto vydržet bez výměny čehokoliv (neřešim náplně)

27.04.2010, 14:30 |
nome to luke - myšleno olej, filtry a podobně ....
doteď je to moje nejmilejší auto co jsem měl :-)