Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > help- propojení přepínače

o Navštíveno 536x o
o 24.04.2010, 20:19 | hawai
ahoj, mam takovej menší problém, mam otočnej přepínač kterej má 6 kontaktů a když se s nim přepíná, tak se vždycky spojujou 2 kontakty proti sobě. ale já bych to potřeboval nějak propojit řekněme třeba na tři žárovky a to tak, aby mi v poloze 1 svítila žárovka 1, v poloze 2 svítila žárovka 1 a 2, a v poloze 3 svítili všechny 3 žárovky. dá se to nějak udělat aniž bych musel použít jednocestný diody?

foto k příspěvku  od hawai

o 24.04.2010, 20:41 | wattman
ne, vždy to bude bud vsechny nebo jedna na první polohu a dvě / jedna na ty další...
Kde to bude, na co to bude?

foto k příspěvku  od wattman

o 24.04.2010, 21:09 | hawai
delam ted elektro v jednom starym aute a tohle by melo byt na zapinani a prepinani svete: poloha 1-parkovacky, poloha 2- parkovacky+svetla, poloha 3-parkovacky+svetla+mlhovky.
takze asi budu muset pouzit diody, coz jsem nechtel ale asi mi nic jinyho nezbyde.....
o 24.04.2010, 21:16 | hawai
takze takhle je jedina moznost?

o 24.04.2010, 21:48 | wattman
jasný... diody, relé a někam to schovej...
apropo, jak to ten veterán měl originál řešený?
o 24.04.2010, 23:01 | hawai
jak je original presne nevim, ale nekdo tam postupem casu naflakal milion cudliku, tlacitek, kontrolek a vseho moznyho a je se ted snazim s tim neco udelat. tohle co mam je dobovej prepinac ze 30tejch let, tak ho dam mam :-)
o 24.04.2010, 23:28 | hawai
jo a to rele na co? dve diody tak jak to je v obrazku nestacej?
o 24.04.2010, 23:44 | Midi34
co je to za veterán ?
někdo třeba bude vědět jak to je origo
o 25.04.2010, 00:39 | Rony006
Relé proto, aby si moc nezatěžoval ten vypínač. Mrkni se kolik snese ten vypínač a kolik berou žárovky. Třeba bude relé stačit jen na parkovačky + mlhovky + světla. Příklad: přepínač snese 4A, parkovačky berou 2A, Mlhovky 1A a světla 6A, tak na první dva případy ti bude stačit přepínač a na tu třetí už musíš dát relé odpovídající hodnoty. (Uvedené hodnoty jsou naprosto vymyšlené :D).
Jo a jak budeš řešit dálky?
o 25.04.2010, 11:36 | hawai
prepinac by to snad mel vydrzet, zadny extra silny svetla tam nejsou, s dnesnima autama se to vubec neda srovnavat. takze rele se tam davat nebude a diody snad budou stacit :-) jinak dalky jsou reseny noznim prepinacem, tak to je original.

o 25.04.2010, 13:00 | crestik
hele, ten co trčí uprostřed, není to náááhodou vyvedený ten "střední přepínač"? Pokud jo, tak bys na něj hodil plus a tím bys ani ty diody nepotřeboval
o 25.04.2010, 17:22 | hawai
ten co trci uprostred je na nic, nevim na co tam je, ale prepinac jsem mel rozebranej a je to tam proste jen tak volne. ani kdyz to promeruju multimetrem tak na nic nereague. takze ho beru jako by tam nebyl
o 26.04.2010, 21:13 | wattman
relé určitě zapoj. maximálně nech ty prakovačky bez... Tím přepínačem spínej pouze tu cívku toho relátka - vypálíš mu kontakty a bude ti k ničemu. I když třeba bude chvíli fungovat... Je to škoda - relátko stojí 40 kč.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3443 sekund.