Zdravím všechny,potřeboval bych nějaké zkušenosti ohledně Xsary HDI 80kW automat. Chystám se koupit naftové auto a tohle mě hodně láká. Je to v kombiku, rv. 2001, najeto 132 tis. Auto jsem projížděl, za studena i za tepla automat řadí naprosto plynule bez cukání. Po zahřátí i pod plným plynem jede v pohodě. Chci se zeptat kolik km ten automat vydrží a na co si dát pozor nebo co prověřit před koupí?
Ono s ojetým automatem - to je vždycky taková sázka do loterie. Měl jsem automaty dva, první stará Audi 80 (hranatá před vajíčkem) a automat byl naprosto v pořádku. Jezdil s tím totiž starší člověk, takovej pedant, co si nejdřív přečetl manuál od výrobce, jak s tím jezdil a na rady anonymních odborníků se vyprdnul. Druhej automat byla taky Audi ale typ 200 (takovej ten hezčí doutník, jiný světla, jinak totožný) a automat se podělal asi za 15tis, protože ten předemnou mi tvrdil, že je potřeba na křižovatkách řadit neutrál, z N na D klidně bez šlápnutý brzdy a tak dál.
Pokud to řadí v pořádku, jak za tepla tak za studena, funguje kick-down a defakto neškube, asi bych se toho nebál.
Nebo při koupi s tím zajeď do citroenu, tam ti řeknou víc. Obětuješ možná nějakou tisícovku, ale pak si ušetříš zklamání a nepojízný auto.