Navštíveno 856x

Pomozte mi najít to správne auto..
Jelikož jsem změnil město, práci, bydlení atd. atd. Rozhodl jsem se změnit i auto.. Ale nevím jaké.. Mé požadavky jsou tyto: stáří maximálně 4 roky, reprezetativní vzhled, sedan, může být i hatchback.. Motor nemusí být trhač asfaltu, ale ani ne líná herka, něco s čím se dá předjíždět.. Palivo asi benzín, jelikož jednou za týden otočím LBC - UL a zpět, občas LBC - Praha na nákupy, jinak couračky po městě a jednou dvakrát za rok dovča.. Něco co ale moc nežere a hlavně něco co se nesere :-D Spíš může žrát, než se srát.. Jinak výbava neni teď důležitá, protože mi jde teď o to vybrat samotný model.. Jo a cena tak kolem 200tis., může být něco přes, ale spíš bych uvítal se do těch 200tis. vejít.. Díky za každý tip..
Ale přece jenom sem hodím i mé minimální požadavky na výbavu.. Takže musí být v elektrice, klima, servo, centrál, abs, esp (apod. hovadiny bezpečtnostní), airbagy (i boční), palubní PC... Vše navíc je výhodou.. Tempomat bych uvítal.. Jo a je mi jedno jestli manuál nebo automat.. Ale vyježděnej jsem, teď bych si spíš vychutnal pohodlí automatu, není však podmínkou, klidně budu kvedlat šaltrpákou dál, mě to neva..

16.04.2010, 17:25 |
imax

16.04.2010, 17:30 |
imax cena je sice neco pres, ale myslim si ze splnuje vsechno vcetne automatu :)
[ Link ]
imax: Passat je takovej můj favorit už dlouho.. Ten první co jsi sem dal má špatný motor, ten druhý je už přes můj limit.. Ostatní prohlídnu potom, musím letět teď..

16.04.2010, 18:51 |
imax limity jsou na to aby se prekonavali :)

16.04.2010, 21:21 |
Lucni.konik | Upraveno: 2010-04-16 21:23:25
za mě doporučuju - Mondeo MK3, 2,0i duratec - vybrat po faceliftu(maj opravenou chybu v sání) - 2003+. Benzín 107kw, jezdím za průměrně 7,5 litru(ale žádnýho dědka). Vyber ale ten dvoulitr, jednaosma je slabá a 2,5ku 6vál nebrat - neb se k tomu každej chová jako prase a rády se přidírají naspodku.
luda: jenze rozumna supra MKIV startuje na 500k, ty za 300k jsou s investici 200k a za 200k snad ani nejsou
vlastně řeším do budoucna podobný problém...nejspíše se budu rozhodavat mezi Accordem (nejlépe 2,4), Avensisem (kombi)či Mazdou 6 (liftback, nejlépe kombi)...
Luda551: díky za tipy, ale prosím rád bych se držel mých kritérií :-) tzn. stáří max 4 roky, sedan, hatchback, combi..
ideál asi bude ten passátek.. nebo nějakou schopnou Audi A4..

17.04.2010, 13:54 |
imax ber ten automat co sem ti dal v druhem linku a mas vsechno co si chtel, jenom to chce malinko pridat na cene :)

17.04.2010, 13:57 |
JP | Upraveno: 2010-04-17 14:03:11
Já doporučuju Mazdu 6 2.0 16V. Čim dýl to auto máme, tim víc jsem spokojenej. Po 193tkm se na tom kromě spotřebáku (olej, filtry, 2x svíčky, 1x kotouče+desky) měnil jen kroužek pod volantem a z jízdy mam pořád pocit, že se to auto vůbec nemění, je pořád stejný, jako když bylo nový. Spotřeba okolo 8, v zatáčkách drží na letních až nepochopitelně, na zimních se na limitu neutrálně sune bokem. Ale brát jedině s xenonama (s žárovkama svítí zoufale špatně) a ideálně pofacelift s šestistupňovou převodovkou, protože na dálnici točí ta 5 zbytečně moc. Motor jede pěkně, sice neni trhač asfaltu, ale podvozek to dohání.
urcite muzu doporucit jako imax VW Passat
imax: tak kupovat to hned nebudu.. potrebuju poresit ted jine veci.. auto chci kupovat do ctvrt roku, takze cas na vyber je.. hned prvni auto na ktere narazim kupovat nechci.. vyplati se hledat a hledat..
JP: tu mazdu bych klidne bral, ale nejak me design nechytl za srdce..
Samozrejme BMW e46 323/325i..:kolem 200 v sedanu sehnatelne v slusnem stavu, splnuje presne zadani:)
1) zapomenout na požadavek 4roky stáří v týhle ceně neb bys koupil jedině vyjetou plečku nebo zánovního francouze nebo itala takže novou vyjetou plečku....
Mazda 6 : nebrat naftu, velice příjemný auto na řízení, dobře vybavený většinou a bezporuchový
Volvo S60/V70 apod : příjemný a ergonomický auta s dobrou kvalitou zpracování a výdrží.....
passat a4 : 4roky stáří zaprvý nereálný a zadruhý obojí mi proti Mazdě6 příjde trapný......
e46 : poměr cena/"celkový auto" je dost na nic.... 4roky stáří nesplnuje ani typ e46 :)
Nismo: Tak co by bylo ideál okolo těch 200tis.? Říkáš teda taky tu Mazdu 6?
Však říká, Mazda 6 nebo Volvo S60, V70
Já jsem stále pro Sonatu :-D
Nismo se bude chytat za hlavu a většina lidí taky,protože mají zažitý komplex z Italů,který frčel před 20 lety,ale já ti doporučím AR 159. Cenově zatím o něco výš,uvidíš,jak to bude později,až to budeš kupovat. Výbavu apod. splňuje hravě, auta zde vzpomínané vypadají vedle toho vyloženě trapně a nebudeš mít problém,že si spleteš auto se sousedovým. A to,že se to bude srát,protože je to Ital,tak tomu se jen zasměj,není to pravda.
pomer cena / celkovy auto?? Co to melu prosimte?:) e46 je fajn "dospely" auto.. Jen teda do 4 let asi nebude no..
Ta Alfa je krasavec.. Za to bych si připlatil.. Co servis a díly?
Díly jsou cenově srovnatelné s passatem...

19.04.2010, 01:05 |
JP | Upraveno: 2010-04-19 01:11:17
walish: jako Alfista (GTV) řikám, že na český silnice bych si Alfu na normální ježdění nikdy nekoupil. Nevim jak moc pokročila v odolnosti podvozku 159 proti 156, ale jestli to neni alespoň jeden kosmickej rok, tak je to konkrétně proti tý M6 totální výsměch. Za těch skoro200tkm (z toho velká část po Polsku, kde jsou silnice horší) se na podvozku neměnilo vůbec nic a zároveň pořád neni nijak za zenitem. U 156 je to nejpozdějš po dvou zimách na generálku... Neni to samo tak úplně chyba auta, prostě neni stavěný na lítání po tankodromu. Jestli 159 vydrží alespoň těch 100tkm aniž by tam třeba něco začalo mlátit, pak tohle odvolávám:). Ale i tak trvám na tom, že za servis u Alfy 159 dáš při stejnym nájezdu násobně (tzn. minimálně 2x) víc, než u Mazdy 6 první generace se zážehovym motorem.
Jinak vyloženě trapně mi proti 159 třeba ta S60, nebo M6 rozhodně nepřipadá. Určitě je 159 hezčí, ale zase bych to nepřeháněl:-).

19.04.2010, 01:24 |
JP Další nepříjemnost je na Alfě padání ceny, který neni srovnatelný snad s ničim neitalskym (při srovnání aut stejný třídy). Prostě bych Alfu s klidnym svědomim doporučil jenom tomu kdo ví, že chce Alfu. Rozhodně ne někomu, kdo má auto jako spotřebák, chce lejt benzín/naftu a jezdit.
159 oproti 156 pokrocila o kosmickej rok, napravy jsou podstatne masivnejsi.