Navštíveno 1802x

13.04.2010, 12:12 |
Kamil Na ranní procházce Paroubek náhle zakopl a upadl, ukázalo se, že to byla mrtvice. A protože podle hesla "Zdraví není byznys" neměla blízká nemocnice dostatek personálu, tak zemřel. Záhy stál před nebeskou branou a Svatý Petr ho přivítal: "Vítej na Nebesích, ale dříve, než se tu usadíš tak se zdá, že tu máme malý problém. Málokdy tu máme sociální demokraty a tak si nejsme tak úplně jistí, co s nimi."
"To není žádný problém, prostě mě pusťte dál, jsem dobrý křesťan, jsem věřící."
"Já bych tě rád pustil dál, ale mám pokyny přímo od Boha. Říká, že od zavedení nové politiky LEPŠÍ BUDOUCNOST PRO OBYČEJNÉ LIDI musíš strávit jeden den v Pekle a jeden den v Nebi. A potom si sám vybereš, kde chceš strávit Věčnost." "Ale já už jsem se rozhodl. Chci do Nebe!" "Lituji, ale taková jsou pravidla", odpověděl Petr.
Odvedl Paroubka k výtahu a jeli dolů do pekla. Brána Pekel se otevřela a Paroubek se ocitl na krásné zelené louce. Připadal si tam jako v RáJi. Zelená tráva, slunce svítí, ale není moc horko. Vane mírný vlahý větřík. Všude jsou malé hospody s pivem, párky a ovarem stíněné šumícími stromy. Všude postávají slavní sociální demokraté, sám Willy Brandt ho vítá. Pod kaštanem diskutuje Lenin s Rozou Luxemburgovou. Všichni se volně procházejí, hrají kuželky a fotbálek. K obědu si dávají bifteky, grilovaná prasátka, šampáňo a plzeň. Sám ďábel přinesl Paroubkovi sklenici oroseného piva a kotletku.
"Dej si jedno, Jirko!"
"Ne, slíbil jsem že už nebudu pít a budu hubnout", odmítá Paroubek.
"Tohle je peklo, synku. Tady můžeš jíst a pít co chceš a neuškodí ti to, spíš prospěje." Jirka si tedy zavdá a zjistí, že se mu ďábel líbí, že je to fajn chlapík, který umí vyprávět peprné vtipy a provádět ostatním kanadské žertíky. Prostě přesně to, co mají socani rádi. Jako jsou třeba jejich vtípky a sliby protikorupčního balíčku, výplata 2.400 Kč seniorům ze zisků ČEZ, zvýšení mateřské, zvýšení dostupnosti a kvality zdravotní péče zrušením poplatků, prosazení zdanění a transparentního odměňování ústavních činitelů, zavedení majetkových přiznání pro majetky nad 10 milionů korun a tvrdý a důsledný boj s daňovými úniky a slib silného tlaku EU na zrušení daňových rájů.
Všichni si to skvěle užívají a dřív než si to Paroubek uvědomí je den pryč. Všichni se s ním bouřlivě loučí a mávají mu, když nastupuje do výtahu. Když se dveře výtahu znovu otevřou je zase u bran Ráje a svatý Petr na něj čeká.
"Tak a teď je čas na návštěvu Ráje", a otvírá mu bránu. A dalších 24 hodin je Jyrka donucen trávit čas s partou čestných, vychovaných lidí, kteří mají rádi společnost, mluví o jiných věcech než o jídle, o penězích, a chovají se k sobě slušně a uctivě. Žádné hrubé vtipy nebo kanadské žertíky. Nejsou tam ani žádné hospůdky a i když je jídlo dobré, bifteky a ovárek to není. A všichni jsou chudí. Není tam nikdo, koho by znal. A navíc se k němu nikdo nechová jako k důležité osobě.
"No tohle, na něco takového mě Fierlinger s Laušmanem nepřipravili. Ani Zeman se Špidlou se o tom nezmiňovali," říká si Paroubek.
Den skončil a svatý Petr se vrátil.
"Tak strávil jsi den v Pekle a den v Nebi. Teď si vyber, kde strávíš Věčnost."
Ale Jirka dlouho nepřemýšlí a rozhoduje se:
" Nikdy jsem si nemyslel, že tohle řeknu - víš Nebe bylo krásné, a tak... ale já si opravdu myslím, že patřím k přátelům do Pekla."
Tak ho Petr odvede k výtahu a on jede stále dolů až do Pekla. Dveře výtahu se otvírají a on se ocitá uprostřed pustiny pokryté odpadky a toxickým odpadem. Vypadá jako poušť ale je to ještě horší. Asi jako doly pod Krušnými horami. Je vyděšen, když vidí své přátele, oblečené v cárech jak jsou přikováni k řetězu a sbírají do plastových pytlů odpadky při silnici. Sténají a vzdychají v bolestech, tváře a ruce zčernalé špínou.
Ďábel přijde k Paroubkovi a dá mu ruku kolem ramen, ten se otřese a říká:
"Já tomu nerozumím, byl jsem tu včera, všude sluníčko, travička zelená, pivo teklo proudem. Jen jsme se tak poflakovali a bylo to skvělé. A teď je tady pustina, všude jenom nepořádek a každý vypadá zbědovaně."
Ďábel se na něj podívá, mazaně se usměje a řekne:
"Jo holenku, včera to byla volební kampaň, dnes už jsi nás zvolil!"
jj dobrej, už jsem četl, ale v kratší verzi :-)
se sem vmáčknu s obrázkama z volební kampaně z Ostravy... ale to se fakt hodí :-)

klasika, ty fotky přesně vystihujou socany, koupit si hlasy nemakačenků a lemplů za buřta a pivko...

13.04.2010, 13:12 |
Veva dobrej vtipnej článek :-) :-D mluví to samo za sebe...
Takových je v čr nejvíc...... :-(
Bohuzel hnusna realita! :o( Radeji to nebudu komentovat uz, neb bych se zase nasral a to mi nedela dobre...
Velmi dobre, rovnake ako na Slovensku :-)

13.04.2010, 14:04 |
Rudi LOL, dobře OO!!

13.04.2010, 14:47 |
imax veru tak, uz to len prelozit a namiesto Paroubka tam dat Ficka...

13.04.2010, 15:12 |
Dušan takhle se prožírá státní dluh! mě nikdo zadara nic nedá! na co si nevydělam to nemam...
Stejně sem hrdej na to, že jsem bílej, mám rád svojí práci a tohle nemam zapotřebí
k té první fotce - před jídlem umejt ruce :-D

13.04.2010, 16:25 |
Fresh jo jo, to je presne socanovske, jak vtip, tak realne foto, mam tu taky jeden o socanech: Jiří Paroubek navštíví Anglii a je přijat královnou Alžbětou. Protože závidí Angličanům, jak jim státní správa pod královským vedením pěkně a efektivně funguje, ptá se královny, jaký na to má recept. Královna odpoví: "Já se vždy snažím obklopit moudrými a inteligentními lidmi - sama nemůžu všemu rozumět." Paroubek na to: "Tomu rozumím, Vaše Veličenstvo, ale jak zjistit, kdo je inteligentní?" Královna se usměje: "Uděláme si malý test." Nechá si vytočit číslo Tonyho Blaira a říká mu: "Tony, odpověz rychle na otázku - je to syn tvého otce a není to tvůj bratr - kdo je to?" Blair pohotově odpoví: "No přece já!" Paroubkovi se to moc líbí a hned po návratu se rozhodne přezkoušet své lidi. Jako první mu padne do ruky Sobotka. "Bohoušku, odpověz rychle na otázku - je to syn tvého otce a není to tvůj bratr - kdo je to?" Sobotka si nechá otázku zopakovat; pak se vymlouvá, že se nejprve musí zeptat ženy a svého asistenta, ale že na ně vyvine tlak a do 24 hodin bude znát odpověď. Celou noc nespí, převaluje se v posteli, a pořád nic. Ráno potká v parlamentu na chodbě Kalouska - sice ho nemá rád, ale účel světí prostředky, a tak se ho rozhodne využít. "Mirku, odpověz rychle na otázku - je to syn tvého otce a není to tvůj bratr - kdo je to?" "No přece já!", odpoví překvapený Kalousek. Sobotka přiběhne celý rozradostněný za Paroubkem a hlasitě volá: "Už vím, Je to Kalousek!!" Paroubek ho popadne pod krkem a řve ještě hlasitěji: "Ty jsi de bil - je to Tony Blair!!!"
pánové a co říkáte na tohle :D:D
[ Link ]
to vis, slibi modre z nebe, sponzory-kamarady tunelare vzdy najde, tak Scorpions nejsou problem...

13.04.2010, 23:35 |
JP Největší průser je, že ODS už se od nich liší prakticky jenom barvou... Dneska mi přišel od ODS (resp. nějaký marketingový agentury) dopis s letákem pro živnostníky - socani by ho klidně mohli přebarvit na oranžovo, přepsat názvy strany, jména politiků a rozesílat ho za sebe.
JP nejenom ODS, ale at se podivas doprava, doleva, stred, nic lepsiho tam neni.

14.04.2010, 10:52 |
hanx doufám, že lidi teď budou volit malý strany protože tyhle hovada se už opravdu nedají vystát...

14.04.2010, 10:59 |
AR hanx: no maly strany bude volit pár jedincu...v tomhle státě je jěště mraky lidi co těmhle předvolebním žvástům uvěří, stačí když si na billboardu přečtou 13důchod, zrušíme poplatky u lékaře apod a hned budou vytahovat lístek s názvem ČSSD :(
JP: ono je ot malicko nekde jinde... nejde o to kdo je lepsi, ale kdo nas dovede do mensich sracek...
nerikam je ODS je kdovijaka vyhra, ale aspon nerika: nic nedelejte, my se o Vas postarame... jako cerveni a oranzovoučci...
Asi zalozim 1.STRANU DEFENESTRATIVNI a mym predvolebnim tahakem lidi bude predevsim program zabyvajicí se nekompromisni DEFENESTRACI soucasnych ´´politiku´´
Je fakt, ze je to jedna banda a pomalicku se ve me vytraci hrdost na to, ze jsem CECH... :o(
Thullo: v tom je prave ten problem...
dneska kazdy resi, co provedli ostatni, nebo co by provedl s ostatnima. ODS ma billboardy s paroubkem, CSSD s Langerem, ale plan na vyrovnany rozpocet nema nikdo, bo to ted neni dulezite.

14.04.2010, 12:19 |
JP LJ: No to sice neřiká, ale to je tak všechno co dělá jinak. A na tom co kdo řiká až tak moc nezáleží, to jsem pochopil někdy ve 13 letech:)).
Budu volit už podruhý SSO, i když samo dokonalá neni. Ještě si to teda možná rozmyslim, ten Thullův program zní zajímavě a srozumitelně:D

14.04.2010, 12:28 |
Luke-Jeep | Upraveno: 2010-04-14 12:28:39
tak je lepsi dat hlas male strane a tim ho uplne ztratit pro nejaky vyznam? sem jedinej kdo razi teorii, ze kdyz neco chcu musim si na to vydelat? :-( a bohuzel jediny dve strany ktery tuhle teorii razi a maji sanci se dostat do snemovny je ods a top09 :-(
no dát hlas malé straně viz -minule zelení se moc neosvědčilo : -)
O_O: ti aspon pronikli do parlamentu, kdyz uz nic jinyho ;-)
nic to je jedno... jen me sere ta strasna spousta rukou natahujicich nemakacenku ktery KSCSSD jeste podporuje v tom at se neboji a pro davky si jdou... samo krom jineho, ale to mate jedno... stejne vsici pochcipame :-D

14.04.2010, 13:44 |
JP LJ: Na základě čeho považuješ hlas malý straně za ztracenej? ODS a ČSSD jsou co se prosazovanejch principů a zákonů týče jedna strana, jen ŘÍKÁ každá něco jinýho. Koukni třeba na poplatky u lékaře - přišel s nima původně Rath(!), prosadila to ODS. Záměr u obou stran stejnej, výsledek stejnej nezávisle na tom kdo byl u koryta, jen v čase podle potřeby protáčej to, co ŘÍKAJ. Takhle je to víceméně se vším. Rovná daň z příjmu je jeden z největších "úspěchů" ODS, nicméně všichni platí pořád stejně, snad s výjimkou dobře placenejch zaměstnanců (proti tomu vůbec nic nemam), jen se zátěž přesunula z dpfo na vyšší dph a spotřební daně, u živnostníků navíc odpadla možnost uplatnit ZP/SP jako výdaj, takže ve výsledku platěj všichni stejně a prakticky NIC se nezměnilo. Ale vyrobil se z toho umělej problém, kterej obě strany nabízej nějak "řešit", protože kdyby ty umělý problémy nebyly, lidi by se začali šťourat v problémech opravdovejch, jako třeba snižování výdajů rozpočtu, do kterejch se nikomu nechce, protože to neni pro nikoho okolo státu výhodný.
To že nepovažuju ODS za volitelnou stranu neznamená, že nechci pracovat a jsem vyžírka na dávkách, ale právě naopak - žádnou státní "sociální síť" nechci, jenomže jsem si jistej tim, že zrovna ODS v tomhle nijak nepomůže.
ja sem nerekl ze jsi vyzirka, ale ze hlas kterej das male strane je vicemene k nicemu a jen posili socany, protoze ti maji bohuzel s komunistama vycviceny vilice ze proste prijdou a hlas daji...
pokud vyhrajou socani a s komunistama daji dohromady koalici 101+ tak budes s nostalgii vzpominat kde jsou ty casy kdy to stalo za hovno...
mas naprostou pravdu v tom co pises a naprosto za tim stojim... ale bohuzel muze byt(a podle pruzkumu asi i bude) daleko hůř... :-( nerikam ze je ODS to prave... ale aspon nerozdavaj love ktery uz davno nejsou :-(
jj, problem je hned po volbach, kdy dojde na vystrizliveni po slibech na pockani... politik najednou ma rozhodnout, jestli sáhne na duchody (tedy obrovskou skupinu volicu) nebo zvedne dane (druha obrovska skupina), protoze to jsou realne 2 nejvetsi polozky rozpoctu... a najednou vidi, ze tu duchodovou reformu zase nemuze udelat ani zvednout statu prijem (dane), protoze by sel hned do haj_lu (at uz pri predcasnych volbach, vyvolanych rvounama typu Jirka-kouknete co provedl... nebo o normalnich, kdy by mu lidi nemohli prijit na jmeno)