Navštíveno 361x

Vim, ze tady je hodne SNB pozitivnich. Tak se chci zeptat jak mate nastaveny vazko na freestyle a freeride? Ja jezdim freestyle +15° a -15° a freeride +10-15° a 0° a vazko posunute vzadu. Zatim jsem nenasel presne polohu, ktera by mi uplne sedla, tak bych rad vedel, jak jezdi taky jini :)

11.04.2010, 18:51 |
nome freeride přední +15, zadní0, nastavení na max tvrdost a obě nohy na středu
je lepsi mit vazko na freeride rovnomerne od stredu obe nohy nebo predni mit lehce vzadu? :)

11.04.2010, 19:11 |
nome | Upraveno: 2010-04-11 19:13:21
vzhledem k tomu že mám prkno které má trošku delší předek tak jezdím na středu jak na sjezdovce tak i mimo.
záleží co ti vyhovuje :-). Podle mě je to hodně individuální

11.04.2010, 19:53 |
fredh já zkoušel 15 na přední a 0 na zadní. Na těch malejch českejch kopečkách to šlo. Ale jak sem jel v Itálii první svah, tak mě tak bolely nohy, že sem myslel, že to prkno rozlámu. Přenastavil sem si obě nohy na cca 15-20st. (nevim teď přesně) dopředu a výrazně se mi zlepšila ovladatelnost prkna a i bolení nohou zmizelo.
Teď už jen musím koupit nějaký kvalitní prkno.
A zkoušel sem dát vázání i víc dozadu a pomůže to jen do hlubokýho sněhu( aby spice byla víc ve vzduchu ). jinak na ledovici k ničemu.
prober to z L-J, jakožto fundovaný instruktor instruktorů :-)
ono ta teorie pro polozeni vazani je malicko slozitejsi...
dneska na to nemam silu se rozepisovat, pomlouvam se, ale urcite se k tomu dokopu do konce tejdne...
nicmene bych rad poznamenal, ze dnesni moda "na kačera" je pro člověka kterej hlavně neskáče uplnej nesmysl... ale bohuzel je to zas móda no :-/
LJ: co je na kacera? :)
ja jezdil s vypicenyma nohama obema do predu, pak je prednastavil na +15 a -15 a o poznani lepsi, bavi me kdyz si jedu pianko, tamhle si nekde skocim, pouhe jezdeni mne moc neba
mozna je/byl problem i desce a vazani, dneska jsem koupil novej komplet od Ride, tak uvidim, koncem tydne frcime do Alp, ted chodim jak trotl tri hodiny doma v botech a proslapavam :)
to je presne ono kazda noha jinam... mohl bych ti to rozebrat i po biomechanicke strance, ale na to uz vubec nemam silu :-D
dneska mi to same rikal klucina z snbshopu, ze na freestyle je nejlepsi, kdyz jsou nohy na stredu a vypiceny lehce do strany spickama od sebe ca 5-20°, to same mam pospane v manualu pro vazani, tak Ti nevim :)
me se takhle jedzi celkem dobre, lepsi nez kdyz jsem to mel +15°a 0
jasny :-) papir snese vsechno a co jsou schopni vyplodit borci na prodejnach raci komentovat nebudu... ;-) nicmene kazdy at si jezdi jak mu vyhovuje... ;-)