Navštíveno 559x

09.04.2010, 17:49 |
Komba Čau,existuje nějaký prodlužovací kabel na internet? :)

09.04.2010, 17:51 |
choze snad v každý prodejně pc maj spojku a kabel.
co myslis kabelem na internet?:) UTP? USB? koaxial do modemu?

09.04.2010, 18:26 |
Komba vím já jak se tomu říká,ale USB určitě ne:).....ale teď jsem přemýšlel:D a vzpoměl jsem si že máme takovou krabičku a z obou stran jsou ty zdířky.To by mělo bejt na to prodloužení co?
Akorát bacha, dělají se dva typy ... přímý a překřížený.
michall: měl jsem oba dva typy a kupodivu oba dva šlapaly.. jsem čuměl jako péro :D
Zřejmě slušnej oddíl, no. Ale ne vždy si s tím router/switch poradí.

09.04.2010, 20:57 |
Komba Tak jsem zjistil že ta krabička a kabely mají malí konektory a já bych potřeboval takový širší...
nechces to radeji vyfotit?:) bych tak hadal, ze resis neco mezi modemem a splitterem, pokud je tam malej konektor :)
a není lepšejší koupit rovnou nový kabel potřebné délky než to prodlužovat nějakým prodlužovacím kabelem?

09.04.2010, 21:38 |
Komba Tady je ta fotka...

kolik tam je vevnitř (v té průhledné koncovce) drátků, 4 nebo 8?

09.04.2010, 21:45 |
Komba V tomhle jsou dva kabely.
tak to bude telefoni tzn 4 ale zapojeny jsou jen dva
2 kabely? Nejsou to 2 páry? Můžeš to vyfotit nějak tak, ať jde vidět, co je v tom průhledným?

09.04.2010, 21:58 |
Komba opravdu mi věř,jsou tam jen dva drátky,zelenej a červenej tuším.Aha a teď zjišťuju,že má asi axetom pravdu.Tenhle mrzák vede od pevný do modemu a pak vede ten širší....
tudis bez do prvni prodejny PC a chtej UTP kabel rovny podle delky jakou potrebujes. stoji to par korun.

09.04.2010, 22:06 |
Komba a existuje na to i propojka na tyto svorky?protože tam kam to chci je to bez modemu a rovnou do pc odněkad zdaleka.Ale jestli tohle všechno běžně prodávaj,tak mi to bude stačit a pak už to zvládnu:)
kolik má ta koncovka celkem pinů, třeba i nezapojených? Jestli 6, tak je to telefonní kabel RJ11, pokud 8, tak je to UTP kabel RJ45

09.04.2010, 22:11 |
Komba Je tam 6 drážek,takže to bude těch 6pinů.Jo jo bude to tak že je to ta UTP,páč je i širší,aby tam bylo víc pinů
a ty chces pripojit pocitac primo do telefooni zasuvky? doby dial upu uz jsou pryc, ne?:) pokud chces internet, tak to musis tahnout od toho modemu...
V tom případě kup spojku RJ45 (např
[ Link ] ) a k tomu příslušný kabel potřebné délky.
Btw pokud tam je 6 pinů, tak je to telefonní kabel RJ11, každopádně i ten půjde zastrčit do té spojky RJ45

09.04.2010, 22:22 |
Komba To je ončo milá tončo:) honzo tohle jsem chtěl vidět no.Právě potřebuju vytáhnout z noťase kabel a protahnout ho dál.Takže tahle spojka mi to umožní....a tu budou mít taky v krámech?
měli by to mít v každém PC shopu případně obchodech s elektrosoučástkama. Ale bacha, ty spojky jsou přímé a křížené, ty potřebuješ přímou...

09.04.2010, 22:42 |
Komba ok,pokouknu po tom,díky