Navštíveno 517x

Bylo by to na Sigmu DP1s, ma sanky, vestavenej blesk je spatnej, ma smerovy cislo 6 (a vubec tomu nerozumim)
Origo parodie na blesk EF-140 DG SA-STTL, kterou k tomu prodavaj, ma smerovy cislo 14 a je na 2 mikrotuzky, takze to nebude zadna slava, jen o neco silnejsi nez co tam je.
Co jsem vycet, mel bych sehnat blesk, co podporuje STTL? Mate nejaky doporuceni? Jo a fotak ma pevny ohnisko.

07.04.2010, 19:56 |
Kamil zkus se poptat, jestli komunikuje se sigmou EF 530 DG Super. Měl jsem předchůdce EF500DG Super a už v pohodě použitelnej blesk.
EF 530 DG ST by mel bejt se sankama pro Sigmu a komunikovat. Ale na 100% si nejsem jistej. Nevite nekdo, jak se lisej sanky pro Canon, Nikon atd? Po cem mam cumet, kdyz chci blesk pro Sigmu?

07.04.2010, 21:51 |
Kamil liší se v rozmístění kontaktů pro ETTL. Klasickej blesk měl dřív jen středovej kontakt, kterej sloužil čistě k odpálení blesku a všechno sis nastavoval manuálně. Moderní blesky už umožňujou měření expozice "přes objektiv", dají se ovládat přímo z menu těla atd. a k tomu slouží x dalších kontaktů. Právě rozmístění těchto kontaktů se u různých výrobců liší, proto je zapotřebí hledat blesk, který bude umět s tou sigmou komunikovat. Koukal jsem i na stránky německýho výrobce blesků Metz, ale pro sigmu tam bohužel nic nemají. Zkus kontaktovat přímo zastoupení sigmy a zeptej se na kompatabilitu s tou 530kou.
Jako 530 je k mani pro Sigmu, stoji kolem 4000, coz se mi zda prijatelny, asi nebudu spekulovat a objednam ho.
TTL- Through the lens nebo tak nejak, proste blesk si bere nastaveni z fotaku...
Diky Kamile za tip a radu!

07.04.2010, 21:54 |
tappaja | Upraveno: 2010-04-07 21:55:27
double

08.04.2010, 06:47 |
Kamil není zač, snad to pošlape

09.04.2010, 14:21 |
JA neměla Sigma svoje blesky?

09.04.2010, 19:51 |
Kamil JA - jasně že má. Výše zmiňovaná 530ka je právě Sigma.
tak nakonec jsem vzal ten malej, primo na tenhle fotak, ten velkej by na tom vypadal ukrutne. Ted o vikendu jsem zkousel Olympus, takovej stredni blesk na 2 tuzkovky a uz to bylo na hrane. Potrebuju to na fotky v mistnosti, kde vestavena parodie na blesk nestiha a hlavne nemam zajem nic nastavovat manualne, takze SA-TTL podminkou...

11.04.2010, 20:55 |
Kamil tappaja - nevím, jak je na tom ten kompakt se šumem, ale v interiéru pomůže zvednout ISO, zkus ISO 400, to by ještě nemuselo být tak strašný. Není potom potřeba tak silný záblesk.
Sum je v pohode rek bych, mno muzu to zkusit, sem lama, tohle me nenapadlo. Tenhle kompakt ma stejnej snimac jako zrcadlovky Sigma