Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Help: cvakající ventily

o Navštíveno 749x o
o 06.04.2010, 20:34 | Bladzej
Ventily zacvakaj (jak šicí sroj) jen po startu, kdy je studenej motor. Jakmile se ohřejou, tak to přestane. Doba do zahřátí je vždycky různá, ale nejdýl to trvalo snad 30 vteřin, ale běžně spíš až se proběhnou písty.
Otázka zní. Mám stim něco začít dělat, nebo se řídit heslem: Dokavad to funguje, tak se do toho nes*r?

motor je 1.5 benzín

o 06.04.2010, 20:39 | fredh
já na svým motoru vyměnil olej, auto jel projet. A až se zahřálo, tak sem ho párkrát protáhl až do omezovače a výrazně se to ztišilo.

1.3 benzín
o 06.04.2010, 20:57 | dj.DEKL
Spíš cvakaj ventilový zdvihátka než se naplní olejem...
o 06.04.2010, 21:02 | Bladzej
aha, takže po dobu toho cvakání se mi nemažou?

jinak je to SOHC, kadetťáckej 8ventil
o 06.04.2010, 21:05 | dj.DEKL
Třeba to ani zdvihátka nemá, nevím... tipuju ze zkušeností s Fordem...
o 06.04.2010, 21:31 | Komba
Jo to hydroštosy bude mít,ale jsou takový čudný.Budeš to mít zajetelený,takže dlouho trvá než se naplní a vymezí se vůle....
o 06.04.2010, 21:49 | Nismo.Power
hydra... pokud tě to sere tak vyměn, pokud nesere tak se neboj "nemaže" motor se maže jak má jen hydrákum to trvá, nic se ti nezadře....
o 06.04.2010, 22:04 | Komba
to máš fuk,stejně víme o čem je řeč.A jak říká šéf nade mnou,tak se ti nic nezadře a možná by pomohl nějaký výplach nebo nejlíp je vyčistit.
o 06.04.2010, 22:17 | mr.brain
Mne dělá to samý, ale OHV 8V... U mne je to ale tím, že tam nahoře ten olej steče a 1s (max.) trvá než se tam ten olej dostane. Co na to pomáhá v tomhle případě je olej. filtr se zpětnou klapkou.
o 07.04.2010, 08:13 | Barthez
Jukni na olejové čerpadlo... Možna je třeba podložit pružinku na tom šroubu... Pakliže to děla jen při nastartovaní, tak změn třeba olej nebo nalej do motoru Xeramick nebo jak se to jmenuje. Prej to pomáhá :-). U mého motoru C20XE pomohlo podložit tu pružinku se šroubem.
o 07.04.2010, 19:46 | Bladzej
paráda, dík. maximálně skusim co radil Barthez s tou pružinkou. olej budu měnit někdy teď. jinak potom jako Nismo :o)
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3027 sekund.