Navštíveno 836x

Ahojte,blíží se čas koupit novou TV,chtěl jsem se zeptat někoho nezaujatého,totiž když se ptáte v obchodě,tak tam vám nakecaj co chtěj jen aby to prodali.
Můj dotaz zní:plazmu,nebo lcd?Plazma prý má lepší obraz,ale časem se ´´vypaluje´´ či co.Jde mi o konkrétní postřehy a zkušenosti.Uvítám ale každou radu.Předběžně uvažuji o tomto:
[ Link ] Větší nechci.Dík za rady.Honcke.
ty woe, to si delas kozy, jestli ti na tohle nekdo odpovi, tak nevim - hledej po Xte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jo a ještě jak velkou roli ve výsledném obraze hraje dynamický kontrast.Moc tomu nerozumím tak pardon jestli je to lama dotaz:-)Jo a Panasonic je podmínkou,mám od něj kino,tak proto.

06.04.2010, 15:39 |
choze jako ACE, hledej...
ACE:pošli prosím odkaz.Dík.Kozy si nedělám fakt.
Jediny co tu z toho na co se ptas nezaznelo, pokud si koupis panaka G10E tak bacha na napajeci zdroje, otcoj odesla ted po roce, uz mu ji reklamuju a jak sem cetl, tak je to dost bezny ze odejde napajeci zdroj. Ozvala se rana a konecna, jen 5x blika cervena kontrolka
kozy si nedelej, jenom pouzij vyhledavani
Pro volbu plazma vs. LCD je asi nejdůležitější, na co to budeš používat. Pokud JEN televizní pořady a filmy, tak plazmu. Ale jestli rád hraješ a máš doma konzoli a nebo uvažuješ k tomu připojit PC, tak LCD.
Jinak jsem měl možnost vedle sebe porovnat LED-LCD-plazma na stejných pořadech se stejným vstupem HD pořadu a za mě teda kvalitou obrazu plazma.
jj,děkuji pane,mě šlo ale spíš o osobní zkušenosti než o hádky na 100 stránek formátu A4.:-)

06.04.2010, 15:56 |
ACEMajky | Upraveno: 2010-04-06 15:58:06
a co myslis ze se tu doctes jineho, kdo ma LCD, bude hanet plazmu, kdo ma PLAZMu bude hanet LCD
ja tui muzu napsat max to co sem uz napsal, cili opet budu psat to same, mam plazmu panaka X10Y 42", cerna neni cerna, jinak sem spokojenej, G10E, ano zde cerna je cerna, ale po roce odesel napajeci zdroj... Co konkretne te zajima?
Pokud te zajima vypalovani obrazu, kdyz tam nebudes mit stejny obraz mesic v kuse, nic se pry nevypali - pry, protoze se jeste nenasel nikdo, kdo by to opravdu otestoval. U plazmy uvadi, ze jedna z ochran proti vypalovani je nepartne posunuti obrazu jednou za cas - treba o 1 pixel,a le to je k nicemu, kdyz logo ma treba pismeno o sire 15 pixelu....
Tarrance - porovnaval si opravdu LED, nebo jen LED podsviceni LCD?
Mno tak stačilo by mi,kdyby někdo napsal že má plasmu od Panasonicu už třeba 5 let,a nevypaluje se ten obraz jak jsem slyšel,nebo kdyby napsal někdo zkušenosti s tím konkrétním modelem co jsem sem vložil.Nepotřebuji dohady ani hádky..

06.04.2010, 16:01 |
Honcke | Upraveno: 2010-04-06 16:01:59
Konzoli nemám,hrát nebudu.TV bude využívána pro:DVD,sledování televizních novin.Jo a mám UPC jestli je to k něčemu dobrý.
Tarrance:díky za postřeh.
Já mám teda doma LCD, ale jen proto, že to sem tam připojím k PC, jinak bych si koupil plazmu.

06.04.2010, 16:03 |
choze Ace to napsal dobře
Honcke - mám plazmu 3 roky a nic se nevypálilo - stačí?!
ps. žádná LED neexistuje, je pouze LCD s led osvícením, pokud nebudeme brát v úvahu OLED (
[ Link ] )

06.04.2010, 16:08 |
Honcke | Upraveno: 2010-04-06 16:13:53
A nebo raději tuto plazmu:
[ Link ] Je sice větší než jsem původně chtěl(mám celkem malý obývák)ale za dobrý peníz.Ale není zas full HD.
edit:lama dotaz ještě 1:má cenu kupovat full HD když nemám přehrávač blu-ray?

06.04.2010, 16:10 |
choze k tomu co jsi psal ti bude lépe vyhovovat HD ready ne a Full HD.
2 ACEMajky: mám LCD a nadávam si za to, že som kvôli konzoli nekúpil plazmu. Ešte stále si myslíš že každý bráni to svoje? :oD
jednu plazmu mám 2roky, druhou pět a vypáleno neni nic
choze:díky moc,já se v tom fakt nevyznám,to jsem potřeboval vědět:-)
Luke_288:paráda:-)
Ještě mi řekněte názor na tu plazmu jak jsem ji sem hodil,a můžem debatu ukončit.
ted sem koupil domu uz 3.tí 42" plazmu od samsungu a zatim se všema spokojenost
Honcke - odkud jsi v profilu to nemas - ta plazma co sis vybral nema MPG4 tuner, ja si koupil s MPG4 tunerem i kdyz ma jen HD ready, jelikoz az jednou prejdou vsude na MPG4 kodek (full HD) tak at nemusimkupovat krabicku. Hodne lidi mi rekne, ze nez prejdou, budu mit jinou TV,ale ja tuto TV casem planuju do loznice nebo pak na zahradu na zed k sezeni, tak proc to malo co to stalo navrch nepriplatit.
Dalsi vec jak psal tusim choze, pokud nepojedes full HD obraz, nema smysl full HD kupovat (ale o tom se doctes i v linkach ktere sme posilal).
Dal pokud neni na TV staticky obraz, nema se co vypalit
V navodu treba doporucuji u panaka plazmy nechat nastaveny krajni pruhy sedivy (pokud poustis treba fotky a nejsou 16:9 tak orez nechat na sedivych barvach, aby se obrazovka opotrebovavala rovnomerne, ale zase, pokud na tom nepoustis mesic prezentaci, podle me se nemas veho bat.
Honcke? kolik je ti let, planujes deti? Plazma ma totiz pred obrazovkou sklo, nevyhoda - vice se leskne, vyhoda, dite do obrazovky prasti a odolnost je vetsi nez u LCD (dalsi vec co u me rozhodla). Jinak u me je obrazovka ve vypnutym stavu kourove zelena, takze TV proste neudela cernou barvu - max v noci kdyz zhasnu a koukam na TV,a le netrapi me to, dulezity pro me je, ze vidim a slysim v TV co potrebuju.
Dalsi vec, z jaky vzdalenosti budes koukat. Aby si ze 2 metru na HD ready nevidel uz jednotlyvy pixely...
Slim - jasne, vyjimky se najdou

06.04.2010, 18:46 |
kuja Mam tuhle plazmu
[ Link ] .... a sem s ni spokojenej.....segra ma nejakej predlonskej nejvyssi model plazmy Panasonic a taky je spokojena :) A otec ma NeoPDP od Panasonicu :) Takze za me urcite plazmu a klidne levnejsi a klidne Panasonic....

06.04.2010, 19:30 |
petis 14 dní mám plazmu Panasonic 42'' HD Ready a nemužu si jí vynachválit. Normální programy maj pěknej obraz a když něco pustí v HD tak je to mazec, neměnil bych

06.04.2010, 19:35 |
Dudelina | Upraveno: 2010-04-06 19:35:50
Mám X10Y 42" jako Ace.
Zkušenosti stejné, ještě tedy na můj vkus je trochu tmavší obraz když je jas na střední hodnotu, ale na to jsem si zvykl, spíš je to pocit za bílého dne.
BTW: Taky se vám zdá ten jejich EKO režím naprd? Za světla to totak vyžhaví a ve tmě je to zase tmavý jako...no prostě hodne :)
presne tu co ma kuja mam ja a jak vidis ani si nestezuje ze cerna neni cerna :) Jo jeste sem ti nenapsal ze ji mam uz rok.. jedu na ni i HTPC, ale nevyhoda je, ze pres VGA vstup de prepnout jen 16:9 ci 4:3 proto chci PC pripojit pres HDMI

06.04.2010, 20:00 |
BULOH Mám 50" LCD Philips, před tím jsem měl 42" LCD Philips a zase bych šel do LCD - 50% PS3, 40% Blue Ray 10%TV

07.04.2010, 07:29 |
Honcke | Upraveno: 2010-04-07 07:30:02
ACE:je mě čoveče 24 let,jsem z Litoměřic,za 2 měsíce se žením,dítě pomalu v plánu je.,koukat na to budu z cca 320cm,měřeno teď ráno po noční,tak snad jsem se nepřekouk:-)
Ještě vysvětlit trošku co je ten MPG4,poslat kdyžtak link na nějakýho Panáka s tim,a je to.:-)
Ne,vážně dík za rady,jelikož já si sám nevyberu,protože je to pro mě šp.vesnice,a od těch bajkařů v obchodě vážně radit nechci,ty by mi prodali i svojí mámu se mi někdy zdá(všem zdejším prodavačům elektra se předem omlouvám) :-)
MPEG4 - tzn. že TV umí dekodovat vysílání v HD kvalitě. Zatím se takto volně nevysílá, leč už tu běžely testovací kanály CT1HD a NovaHD - které skončily přesně, když jsem si tu TV koupil.
Já mám tuto - dokonce spadla už na 12,5kkč - tywe to to jede :)
[ Link ]
Dudelina:díky za osvětu:-)
link daval kuja, tu samou mam i ja uz rok X10Y, jinak jak pise dudelina...

07.04.2010, 10:53 |
kuja Jo jinak ja na tu 42" plazmu koukam z cca 2,5m a je to super :)

07.04.2010, 11:03 |
BALI mam panasonic plasmu rok a nic se nevypálilo:) a to většinou běží óčko :)

07.04.2010, 11:07 |
Pekys no, jestli máš upc (kabel), tak ideálně, aby měla tv dvb-c tuner (CI slot), pak jen dokoupiš kartu do TV a nepotřebuješ set-top-box.
jinak ja koukam z 4,5m :(