Navštíveno 1125x

Tak jsme s manželkou k prvnímu zavřeli její Nehtárium. Dlouhá zima, nedobrá ekonomická situace potencionálních zákaznic a nechuť lidí pracovat nás dohnaly k tomu, že rok po znovuotevření zavedeného salonu došlo k jeho znovuzavření. Předchozí majitelka, která šla na mateřskou se přestěhovala na druhý konec Prahy a místo se uvolnilo víceméně přesně v okamžiku, kdy manželka dokončila kurz u Patricie Herrery na modeláž nehtů (pracovala na úřadě, takže si vyplácala celou dovolenou). Ano v tu chvíli byla bez zákaznic, ale tam to již bylo zaběhlé a jen tři měsíce zavřené. Nájem nebyl veliký, cca 12 000,- + elektrika, stačilo jen sehnat na žl. do podpronájmu kadeřnici, pedikérku a kosmetičku. Týden co týden vycházely inzeráty a vlastně nic. Pedikúra se celá předělala nakoupilo se vybavení pro kadeřnici, lehátko.... Pedikérka byla velmi spokojená, ale nakonec měla pronajaté prostory i jinde, tak, že když přišlo na placení tak, že prý bude chodit jen jeden den v týdnu a bude dávat tak max. 1800,- měsíčně. Skvělý, investice byla něco kolem 25 000 ,-, letáky byly už vytištěný, výloha polepená, jiná pedikérka nebyla...... Kadeřnice se tu a tam na inzerát ozvaly, rusky, ukrajinky, pak jedna mimopražská, OK příjemná pani, po měsíci se jí zdálo, že víc projede, než vydělá, tak toho nechala. Manželka jim zapisovala telefoní čísla na zákaznice co přišly, když tam s pedoškou nebyly a domlouvala schůzky :-) Investice 30 000,- do obsluhy, myčáku, křesla, stolku.... Kadeřnice jsou prý nedostatkové zboží jak jsme se dozvěděli od kámošky. Prvotní úpravy a zařízení ostatních místností cca 70 000,-. Předtím měla 15 000,- Taže suma sumárum ušlá mzda + náklady na rekonstrukci + zdravotní a sociální, mínus to co si žena vydělala = 420 000,- za rok v prdeli....
Část peněz co jsem si na to půjčil, jsem musel do roka vrátit, takže zrušit stavebko, připravené na kuchyň a krámek zavřít. Každý měsíc by můj dluh narůstal a tak sbohem investice..... Martina je na pracáku a já to budu muset do konce měsíce buď rozprodat nebo najít někoho, kdo bude chtít pokračovat po nás.
tyyyjo... a přitom mám 2 kámošky, co jsou vyučené kadeřnice a nemůžou sehnat práci...
no a pak že ČR podnikatelský ráj a že živnostníci se mají líp než zaměstnanci ....
je to smutný a tak trochu divný, že se v Praze nechytaj takovýhle služby
divný ani moc ne, když si vezmeš, že nehty dělá dneska drtivá většina číňanek, vietnamek či čo, který to dělaj za pár šupů, kvalitu nedokážu posoudit, ale lidi slyší na cenu. je to smutný, ale je to tak...dneska mít takovejhle salon na dobrým místě stojí asi neskutečnej ranec a není to uplně snadný...
Sice to nedokážu posoudit, ale mám tušení, že ty nehty z Číny (a třeba s vietnamským personálem) nejsou o moc horší, takže se ani nedivím, tohle asi nebyl nejlepší podnikatelský nápad. Ale nic si z toho nedělej, absolvoval jsem vloni stejné kolečko (naštěstí s náklady jen v řádu desetitisíců).
No, já jsem právě četl několik testů, co se kvality týče a vyšlo z toho, že to obsahuje pěkný sajrajty...

06.04.2010, 14:53 |
Cenda no podle popisu spíš nesehnal zaměstnance, než zákazníky. V Praze to asi bude horší, dost často slyšim nadávat na tamnější "dělníky".
Ty číňani jsou problém, oni nejsou vždy levnější, ale lidi si to myslí. A hlavně dělají s nejlevnějšíma materiálama, žena používala gely od LCN, takže dost drahé:
Moje nehtová tvorba kdy vytvářím gelové nehty šetrnou metodou za použití šablon. Kde lze do nehtů vložit neuvěřitelné věci jako krajky, sušené květiny, miniaturní plastiky. Používám gelové barvy, některé jsou glitrové, takže se jemně třpytí. Tyto gely se neodlupují a hezky drží. Lze vytvořit duhu, barvy rozvrstvit do hloubky a do poslední vrstvy namalovat něco velmi jemného. Barvy jsou opravdu nádherné, růžová,oranžová,různé červené,modré,spousta hnědých,fialové,zlatá,stříbrná, lze je mezi sebou i míchat a tím vytvořit jiný odstín, Na plesy, párty, dovolenou a jiné akce lze vytvořit každému něco hezkého,zvláštního a jedinečného.
Upřímnou soustrast nad salonem, trochu OT, ale jsem snad jedinej, komu ty kilomterový gelový nehty s namalovanou Monou Lisou přijdou odpudivý?

06.04.2010, 18:01 |
Cenda nejsi
schwaboid: citim s Tebou, mladou postihlio neco podobneho, vietnamci je de facto prebrali veskerou klientelu a mohla to zabalit, salon jsme tento mesic ukoncili, bohuzel problem je dnesni doba a ekonomika, zensky uz bohuzel 500-600 za nove nehty kazdych 14 v dnesni dobe nedaji
jinak Mr.Scully ma pravdu, bohuzel vietnamci zacali delat nehty dost kvalitne a tezko tomu konkurovat, kdyz jich v salonu sedi 10 a berou bez objednavani, tak holt zenska jde tam
nikam takhle nechodim ale je pravda že za poslední cca půlrok vim minimálně o 10 takovejhle salonech či stánkách s vietnamcema.....frtěj to nehorázně to je pravda

06.04.2010, 22:53 |
JP nejsi #3
tak manželka je na tohle docela náročná, v praze chodila pořád ke stejný ženský a když sem se odstěhoval za ní do brna, tak jí chvilku trvalo si najít někoho kdo to umí a je ochotná si připlatit a jezdí 20km za brno, je toho všude plno, ale ne každej používá kvalitní materiály a umí, dělá to hromada mladejch holek co to maj na kapesný, k vietnamčíkům by nešla
Covece mlada nehty dela taky, zatim po kamaradkach a znamych, ale kdyz to vidim tak dost spekuluju ze bych ji udelal nejakej kamrdlik:) hlavne jsem ji zacal kupovat nehty atd z ebayie a je z nich absolutne nadsena, kvalita udajne srovnatelna - lepsi (nevim, nerozumim:) a cena ca 5-10%!!! Co to prodavaj ve velkoobchodech tady..
Btw me se to docela libi, nejak si nedovedu predstavit buchtu s ohladanejma drapama jako mam ja treba:D

06.04.2010, 23:24 |
clown Schwaboid ..
jj znam a chapu ..,
jsme tam za 700t :o(
Baba se s tebou na Vaclavaku hada, ze ma napln do propisky za 6 Kc, ze u nich v Ricanech ji maj za 4.50 .., a protoze chtela dve, tak si na ne pockala do druheho dne. Ty lidi bohuzel dnes koukaj jen na cenu .., servis a sluzby jim jsou jaksi volne.
jak ostatni.... salonu skoda, ale u tech nehtu.... znam hafo bab co si nehty delaji doma a nikam nechodej....
jinak dle me jsou ty nehty akorad tak na tahani susnu z nosu..... tot muj nazor..