Navštíveno 912x

Strašně dlouhou dobu vybíráme auto.. Ale vždy do toho něco přijde a auto se oddálí.. TEd sem ale dostal nabídku na Octaviu r.v. 1998 TDi 66kw,Najeto 46 000t km,1.majitel, v zimě nejeté,garážovaná,nebouráno. Z výbavy zatím vím jen 2x airbag,abs,4okna v elektrice,palubní počítač. Auto je po starší pánovi kolem min. 65let.. Povídal,že jezdil pouze na chalupu.. Nedostatky které zatím vím tak odřený prah,trošku bok u zadního světla,a chybí ten dolní plast pod předním nárazníkem.. Je jasné,že je potřeba udělat rozvody,náplně filtry.. Ale i s těmito náklady bude auto pořád za krásnou cenu.. Chce za ní kolem 60 000,- Jde mi o to jestli ten motor nebude nějak utrápený nebo něco podobného.. Přece jen cca 4t km za rok.. Jaký nato máte názor..?
200tis na auto stejně nemám.. :-)
OT: proc si nekdo koupi TDIcko a jezdi s tim 4tis rocne?
Tak pokud tomu veris ze to ma tolik... nevim no..
Ikdyz nejake sance 0,00001% tu je :D
Ale prijde mi to jako inzerat nejakyho vychcanyho bazaristy :)
Kazdopadne pokud to tak je, tak prinejhorsim staci vyndat turbo a rozebrat a vycistit. Jedine tam muze byt usazeny saze, jinak ze vseho se to dostane jak to clovek parkrat protahne.
Cena jinak je pekna :)

05.04.2010, 21:03 |
relax ty km mi moc nesedi, podle toho co pises kupoval auto v 53 a to mi jeste nepride jako vek, kdy by si clovek kupoval nejaky to priblizovadlo na chatu :)
Nahoď fotky, jinak jako Knight ...
Jestli to tak je to nevím.. Ale tvrdil mi to.. Byl to zákazník u nás v práci takže žádný bazarník opravdu.. :-) I když bych mu asi věřil,ale dnes člověk nikdy neví.. Každopádně nevím proč by měl ted na tachometru 46 000km.. Když to ještě néní aktuální.. Takže pochybuju,že by to nechal stáčet takto dopředu.. :-) I když člověk nikdy neví..
No,je to usmevny ale tady v CR jsou lidi vuci stavu tacho strasne haklivy.
Osobne znam kluka co zvenku taha auta a dotahl 6let starou fabii primo od majitele s tacho 38.000km a po 2 mesicich bezuspesneho prodeje musel tacho pretocit na 90.000 aby mu to nekdo veril a auto vubec mohl prodat :-D
Tak zase klega z práce má Fábii RS r.v.2003 1.majitel a najeto 50t km.. Což by také nikdo nevěřil.. Taky člověk co jezdí jen na chatu..

05.04.2010, 21:24 |
petis Mám Polo 12/2001 a má najeto 34000km. Takže se semtam musí najít kus s málem :-)
Milhauzz: Fotky nemám.. Byl to zákazník.. Dojel,vyměnili sme čísla, a odjel.. :-)

05.04.2010, 21:29 |
clown noo .. dva mesice to honit na tvrdo a mozna se to auto rozhejba.
ja po 8000km rozhejbal TDI PD ... z max dle gps 160 uz to ma max 185 :o)

05.04.2010, 21:40 |
Pajk No super auto, ale kentus interiér.

05.04.2010, 21:42 |
clown o super autu jsem tu nikde necetl ... :o)
Interiér je fakt bída.. Ale malá nákupní cena umožnuje vyměnit za facelift..

05.04.2010, 22:07 |
Rudi za ty prachy je to celkem solidní, pokud chceš tdičko a octávka ti stačí
hehe:-) vetsinou auta v dieselu z 98 maji najeto 46000km...

05.04.2010, 23:00 |
pepe689 | Upraveno: 2010-04-05 23:02:04
vy nadelate ja kupoval sluzebni fabii a mela za 4 roky 30:-)
Briann: Jak to myslíš? Ironie? Já si říkám,že to bude ok.. páč jak sem psal dojel s autem k nám a na tacho 46t km.. A jestli to chce prodat sem se ptal já jeho.. Nějak nepobírám,že ted by dělal něco s tachometrem když to neprodává ted..
Monicka: ano u RS Fabie, pokud to bylo v benzinu, se nepocita s extra velkym najezdem, neni to auto na kazdodenni jezdeni do prace atp :)
Navic to pohodli ve fabii neni mic moc :)
A TDicka (krom 2.5TDi V6) se opravdu kupujou kvli usporu paliva.
Knightey-
Fabia RS v benzínu?? Tu bych rád viděl...
Já bych se toho nebál... maximálně bude padat do nouzáku, takže nějaká regulace turba (dělala to moje 66kw po dlouhé odstávce), šlo jenom o seřízení. Dále mě napadá: zatuhlé brzdy, promazat mechanismus stěračů.
Vyměnit olej, palivový filtr, jak pravíš rozvody udělat pro klid duše. A taky se u toho nastaví vstřik. Plast pod nárazník koupíš za pár korun (každý přestavuje na facelift).
Nebál bych se toho, ale asi by mi chyběla klima...
Jo a připrav se na to, že Ti budou praskat stahovačky. Do mr 2000 je konstrukční vada nevhodně zvoleného materiálu, ve stahovačce praskne takový bazmek a okno spadne (moc fajn věc:-).
Stahovačka čína 550-700, originál od cca 1200...
PlusOne: Ajo ja zapomel ze se ve Fabkach delalo je 1.9TDi PD 96KW.

06.04.2010, 13:54 |
hanx clown... nick sedí... ty tvoje příspěvky...
// sry za OT ale musel jsem
ty kilometry ti může doložit servisní knihou ne?
a jinak já mám taky octávii z 98 v benálu a mám najeto necelých 45tkm :-)
tommas: Děkuji.. Dobré info..
Hanys: Zřejmě ano.. Ale nezjištoval sem zda jezdil do autorizovaného servisu.. Max. možná když to blyo v záruce.. Potom už třeba ne.. Ale jak to bude aktuální tak vše pozjištuju.. A cena b ymohla jít ještě níž.. .-D Přece jenom je to odřené a něco se pak na zvedáku třeba najde..
na TK ti řeknou km, pokud nějak technika přinutíš :-) A pochybuju, že by byl děda domluvený s technikem