Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Pozemek - problém s bábou a dědkem

o Navštíveno 1174x o
o 02.04.2010, 00:23 | Freerider
Řeším tady takový menší zádrhel. Máme chalupu, která navazuje na zahradu, kterou má jiný vlastník - klasika důchodci, se kterýma nebyla a nebude řeč. Problém spočívá v tom, že jediný přístup na tu zahradu je přes tu naši, obě zahrady jsou rozdělené plotem a bránou. Na našem pozemku není vedené žádné věcné břemeno užívání.
Do podzimu jsem toleroval to,že chodili a jezdili přes naši zahradu na tu svoji, trpělivost mi došla, když jsem zjistil, že máme naši zahradu rozrytou jak po prasatech, protože tam jeli traktorem. To by ani nevadilo, nicméně chytili za okap a celý mi to sundali a dokurvili. Stát se to může, OK, ale měli aspoň mít toliko slušnosti a říct mi to nebo zavolat, protože teď mám kvůli tomu celou stěnu mokrou a jak odtával ten metr sněhu, mám totál vyplavenou dílnu.
Nad naším pozemkem vede obecní cesta, ze které je přístup i na tu jejich zahradu, takže jsem se rozhodl náš pozemek uzavřít a znepřístupnit jim naši zahradu. Samozřejmě stížnosti na obci, dveře se u nás netrhly a dneska telefonát od jejich dementního syna nebo co to je za individuum s tím, že to požene před soud a takový ty kecy. Samozřejmě jsem ho poslal do prdele, jenže on to koště se vytasil s tím, že má právo na to, abych na vlastní náklady zajistil jiný přístup na jejich pozemek. Mě tak nasral, ale pořád se ještě držím. Nicméně se mi vysmál do telefonu s tím, že až tam postaví dům, tak mu budu stejně muset povolit ten přístup. Otázka zní - budu mu ten přístup muset povolit nebo ne? No a druhý dotaz - když mu odstřelím žádost a vznesu námitku proti stavbě čehokoliv na té zahradě, bude to mít nějakou váhu? No a třetí - musím mu fakt postavit bránu na jeho zahradu nebo ne?
Vím, že to zní jako aprílový žert, nicméně i tohle se děje.

o 02.04.2010, 00:37 | Nismo.Power
pokud je nad tvym pozemkem ta obecní cesta tak co řešíš ? :) je to prostě tvuj pozemek a pokud neni v katartru jeho část zakreslená jako přístupová cesta pro druhej pozemek tak mu můžeš vklidu vztyčit prostředníček a hotovo :)
o 02.04.2010, 00:47 | kozlustechnykus
Jen nechapu, co se certi, kdyz maji druhej pristup? To si zajedou 200 metru cestou do obchodu, nebo co? Lidska blbost...

Kdyz delaji takhle dusno, co tekhle trestni oznameni na neznameho pachatele kuli te zdi, dilne a rozryte zahrade? Nesklaplo by jim? K nicemu to nebude, ale ukazes, ze si nenechas srat na hlavu. Mozna to vidim moc naivne, ale ja proste tohle mysleni nepochopim.
o 02.04.2010, 06:59 | mrazik | Upraveno: 2010-04-02 07:03:34
Je ta pristupova cesta na katastru ? Neni. Maji bezproblemovy pristup na pozemek z obecni cesty ? Maji. Od kdy vyslapana cesticka zaklada pravo na cestu ? Jejich synacek ma v hlave asi tolik, jako ty dva duchodci dohromady. Ktery zakon stanovuje, ze musi byt dva pristupy na pozemek, ono jeden je malo ? Dovolil bych si citovat z jednoho clanku ( [ Link ] ) :
,,Tzv. právo cesty přes cizí pozemek neboli právo průchodu je typickým představitelem věcného břemene in rem. Věcná břemena jako věcná práva k věci cizí jsou speciálním právním institutem vznikajícím na základě písemné smlouvy
, zákona nebo rozhodnutím příslušného státního orgánu a umožňující stanoveným způsobem užívat cizí věci. "
S temi naklady je samozrejme take mimo :
,,Nedohodnou-li se oba vlastníci jinak, je povinen oprávněný subjekt (v našem případě vlastník stavby) nést přiměřené náklady na zachování a opravy cesty). Užívá-li však tuto cestu také vlastník pozemku, nesou náklady oba společně."
Myslim, ze kdyz mu tohle odrecitujes, tak by mohl byt klid.

Takze oni nemaji zadne pravo na chozeni pres tvuj pozemek, pokud si to neprejes. Vyhrozovat muzou cim chteji, ja bych jim vyhrozoval trestnim oznamenim, protoze jejich jednanim vznikla u tebe skoda presahujici 5000 Kč a tim padem je to trestny cin. Pozemek dobre oplotit a doporucil bych webkameru s ukladanim na pc - predpokladam, ze plot se jim libit nebude a budou tam chtit chodit dal.
o 02.04.2010, 07:18 | Kolda
Taky jsem řešil podobný problém na svém pozemku, který jsem koupil. S tím věcným břemenem to není až tak zcela pravda, existute totiž i tzv. "vydržené" věcné břemeno, teď přesně nevím, kolik let tam ze zákona je, myslím snad 10, prokáže-li ten člověk, že danou cestu, vodovodní přípojku, atd. tak dlouho používal, má soudně možnost, že i bez Tvého souhlasu může získat věcné břemeno, více třeba zde: [ Link ]
o 02.04.2010, 07:20 | Paczqo
Jako všichni nademnou nedavno jsem řešil stejnej problem na mym pozemku kterej sousedí s rybníkem majitel rybníku přes ten muj jezdil aby se dostal k rybniku rovnou z hlavni silnice a nemusel to 1km objiždět a když jsme to oplotili kvuli stavbě elektrarny nastalo uplně to samé ale prostě pokud ten člověk nemá s tebou uzavřené věcné břemeno nebo neni v katastru cesta přes tvuj pozemek tak ma smulu a nemusiš mu nic platit a nějaky vyhrožovani soudama mu nepomuže tohle jsou běžný kecy takoivych individuí ale fakt se nemusiš bat.
o 02.04.2010, 07:25 | Paczqo
Kolda: ono to tak snadne neni museli by taky prokázat že se o tu cestu starali resp o její údržbu ne že ji jen uživali což dle toho co psal freerider nebylo takže pak možnost neni.
o 02.04.2010, 07:25 | cendler
Taky bych to neřešil a pokud říkáš, že mají jednucestu přístupnou, tak už tuplem bych na ně sral. Teď si vzpomínám, že jednou bylo v Občanské judu to, že tam měl někdo pozemek v pozemku a něco podobného jako ty, stím rozdílem, že ten co měl ten malý pozemek neměl žádnou přístupovou cestu a ani slavné občanské judo stím nic neudělalo, prostě se šprajcl, majitel velkého pozemku a basta, takže u tebe je to brnkačka, pokud mají přístup ikdyž z jiné strany, po tom ti je už jedno, kudy chodí na svůj pozemek
o 02.04.2010, 08:11 | BULOH
Rozhodující je to co je zapsáno na katastru.
o 02.04.2010, 08:24 | Luke_288
jako BULOH. pokud v tom katastru není zakreslená žádná komunikace (zvlášť když po ní děda rajtuje traktorem) a tahle komunikace není na tvým pozemku daná jako věcný břemeno, tak nazdar.
normálně bejt tebou nafotim to, jak ti rozryl tvuj pozemek (tzn podmínka nějakýho udržování cesty tím pádem padá, i když o tom jsme zatím neslyšel), taky si nafotim jak dopad žlab, jak dopad vnitřek dílny a beze studu bych poslal písemně na obec, že protože neznámý pachatel ti způsobil takovou a takovou škodu, tak prostě svůj pozemek dle vlastnického práva uzavíráš (samozřejmě s formulací bych si nechal poradit nějakým právníkem)
dneska je neuvěřitelný, jak uplně upadá vztah ostatních k soukromýmu majetku druhýho...
stejný jako když mi někdo parkuje na garážovým stání, který jsem koupil a pak se ještě vzteká...
o 02.04.2010, 08:36 | BULOH
ANo určitě bych to řešil trestním oznámením na neznámého pachatele. neměl by bým problém to vyhrát a vysoudit škodu. Nic neříkat protistraně, až jim přijde obsílka.
o 02.04.2010, 08:55 | Only_One
já bych si na hranici pozemku vyhrabal na celou délku neprůjezdnej příkop :-)
o 02.04.2010, 12:56 | ibizman
ale pokud se s nima neda rozumne mluvit, tak to je pak porizeni na hovno... ve finale to bude pokracovat naschalnostma z jejich strany a pak uz je potreba pujcit od myslivce kulovnici a zprovodit je ze sveta. bo ti lidi si proste myslej, ze kdyz tama couraj uz nekolik let, tak ze to je jakoby taky jejich a uz nechapou, ze to tak neni a nechcou to ani pochopit.....drzim palce a dej nekdy vedet jak to dopadlo
o 02.04.2010, 16:20 | Nora
ohraď si svůj pozemek, zajisti vstup z jejich pozemku (druhý plot, zámek asi ne, když je to jejich brána) a pak už jen policie za neoprávněné vniknutí na soukromý pozemek
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3766 sekund.