Navštíveno 516x

Chci se zeptat, stal se mi pracovni uraz, byl jsem mesic na nemocenské, dneska mi prisla vyplata a penize ze socky a dohoromady jsem dostal 4000. není to nějak málo, Hrubá mzda byla 8900:((
Nene, procentuálně to podle mě odpovídá. Akorát bys měl něco udělat s tím platem jako takovým, jsi už prakticky na hranici minimální mzdy.
No hele, když to byl pracovní úraz, nemáš nárok na nějaké náhrady ze strany zaměstnavatele? Zkus si to zjisit třeba na úřadu práce by ti mohli poradit...

01.04.2010, 21:20 |
Kounect | Upraveno: 2010-04-01 21:21:31
Pracovní úraz = 100% mzdy!
( pokud Ti nebyl prokázán alkohol či zanedbání bezpečnosti práce )
přesně jak píše kounect měl sem nedávno to samí!!!
přesně jako Kounect pracovní úraz = sto procent platu

01.04.2010, 23:20 |
Pajk Přesně tak, 100%!!! Taky ležím doma se zlomenou nohou z práce, 2 měsíce doma hezky a do toho ještě 14dní před úrazem udělaná úrazovka. Haluz jak cip.
tak prvnich 10 prac. dni, hradi zamestnavaltel a zbytek pak vypocitava ČSSZ.me zase pro zmenu jeste nedosli prachy za unor... maji tam desnej bordel :o( a to co vyplaci socka je pocitano z poslednich 12 mesicu prumerne hrube mzdy... .. kdyz je to prac. uraz, tak po ukonceni neschopenky zbytek vyplaci pojistovna me konkretne kooperativa. je tam uslej zisk+ bolestny..a penize posilaji cca mesic po ukonceni PN.