Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > ucetni problem vs. moralni dilema

o Navštíveno 788x o
o 26.03.2010, 11:27 | H-Honza (M)
jsem v situaci ze ktere nevim jak ven.
Odebiral jsem pneu s sluzby v jednom mistnim pneuservisu.
Jeho majitel ma z nezjistenych duvodu nezajem o svoje penize, takze mi za odbery od kvetna 2007 poslal fakturu az ted... Ja ho osobne prudil ze chci fakturu, stejne jako jeho syna, bez odezvy. Proto jsem od nej prestal odebirat, a kdyz bylo neco treba tak jsem platil hotove.
Nicmene on mi ted poslal fakturu za pneu a sluzby, ktere jsem odebral - to nepopiram v obdobi 5/2007 az 3/2009... Problem je ze nektere polozky byly na firemni vozidla, ktera v soucasne dobe uz firma nevlastni. Ja ted nevim jak se k tomu postavit, na jednu stranu uznavam jeho pohledavku a priznavam ze jsem sluzby a zbozi odebral, na druhou stranu faktura za 150 000 kterou nemam proti cemu zauctovat je pro me trochu problem. Jak z toho ven hm?

o 26.03.2010, 11:53 | Alííí
At Ti odečte DPH, a postaví se k tomu taky tak, že on pochybil... Bez DPH je to pro tebe snad OK, ne?
o 26.03.2010, 11:56 | johanik
Alii, to nic neresi, DPH si stejne vyresi skrz firmu, jde o to jak dokazat ty odbery na sluzebni auta, ktery uz nejsou davno ve firme, idealni aspon dodaky k fakture, nebo neco jineho. Problem pak ale bude mit prodavajici, ktery mel uz v roce 2007 odvest DPH atd
o 26.03.2010, 12:44 | Augi
Není náhodou ze zákona dané, že musí vystavit fakturu do 14 dní od uskutečnění služby stejně tak Ti musí umožnit plnění závazků, pokud tak neučiní, tak po 1 roce pohledávka zaniká.
o 26.03.2010, 14:03 | .mycTD
nejjednodusi asi bude, kdyz si stare faktury strci do p*dele a vyrobi jine, lepsi.
o 26.03.2010, 14:36 | cupra.165
Asi bych zaplatil danoveho poradce nebo primo financni urad a zeptal se jak to je.Pokud udelal chybu,tak za ni musi platit. Nebo si musi vymyslet jinou fakturu a napsat tak,aby jsi mel vse v poradku.
o 26.03.2010, 15:52 | StreetFighter
nezkoumal jsem zákoník, nicméně pokud po 1roce závazek zaniká, uhradil bych pouze to, na co má nárok. Jeho problém, přeci se kvůli nějakému vykuku nebudeš teď stavět na hlavu....

mimochodem, pokud máš uzavřené daň přiznání za rok 09, neřešil bych asi vůbec nic?
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3149 sekund.