Navštíveno 1129x

Jaká je správná vzdálenost pro sledování TV, klasické provedení 100Hz, úhlopříčka 72cm?. Někdy jsem slyšel že prý je to 2.5násobek úhlopříčky je to pravda?
Pro LCD a plazmu platí jaká optimální vzdálenost.
2m je zhruba ten 2.5 násobek úhlopříčky.
Dřív se říkalo pětinásobek úhlopříčky, u LCD a plazem se ten násobek pochopitelně musel snížit, ale podle mě stejně je to kravina - jednoznačně určující je kvalita signálu. Pokud budeš koukat na blue-ray na fullhd, tak koukej klidně na 150cm plazmu ze dvou metrů a bude to paráda. A když budeš mít prachmizernej TV signál, tak to bude hnusný i z pěti metrů na malý telce.
ja koukám na LCD 37" ze 2 metrů a ideální krmim to kabelovkou a obraz v pohodě

25.03.2010, 06:22 |
Daryl (A)
127cm plazma: fullhd br 2m, běžná tv necelý 4m
32" a vzdálenost asi 2-2,5 metru. Klasika i HD ready vzdálenost akorát. Bratr má 40" a tam míň jak 3 metry je celkem nepřirozený - třeba TV zprávy, kdy je hlava moderátora v nadživotní velikosti.
.. sedím tak, abych na to viděl a když na to nevidím tak si dřepnu na metr (kupř. když paříme GT_5 ve dvou) a popr*deli .. :-) LCD 94 cm

25.03.2010, 09:05 |
Daryl (A)
milhauzz: a v kine ti to neprirozeny neprijde ? TY nadzivotni velikosti ?
btw: ja si nekoupil televiz. Ja jsem si koupil kino a tak k tomu pristupuju :) Podle kvality zdroje vzdalenost. Podivuhodny pribeh Benjamina Buttona byl tak z toho 1,5m v uplne tme :)
Daryl - v kině se nedíváš na zprávy :) Ale vážně, kino a zprávy sou něco jinýho, že jo. Já jen že jsem spíše zastánce menších obrazovek. Do kina moc nechodím, takže si to teď nějak nedokážu představit. Ale až tam pudu, zamyslím se nad tím :)
milhauzz: on uz nechodi pred filmem tydenik? :-O
Jako Mr.Scully, ale záleží i na formátu obrazovky. Klasická 4:3 72cm odpovídá cca. dnešní 94cm TV ve formátu 16:9. U té 72cm se psalo kdysi 2,5 - 3m a bylo to jak kvůli vyzařování CRT a blikání obrazu. Dneska Panasonic uvádí ve svém katalogu pro 42" což je 106cm úhlopříčka 16:9 vzdálenost 2,5m pro SD obraz a 1,5 - 2m pro HD obraz.

25.03.2010, 14:45 |
Daryl (A)
Zpravy mam doma taky v HD (Nova HD, CT1 HD atd).

25.03.2010, 14:56 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-03-25 14:57:20
Daryl: JJ zprávy, respektive studiové přenosy byly a jsou obrazově asi nejlepší zdroj pro nastavení parametrů obrazu TV pro toho kdo nemá možnost testovacích disků.
To Daryl: z jakého zdroje koukáš na ty zprávy? Respektive nevšiml sis na NOVA HD u Pojišťovny štěstí,že v HD (Skylink ze satelitu) byl v určitých scénách "digitální šum" jako u shit digitálních foťáků? U SD vysílání toho stejného to nebylo...bylo to docela znatelné
divam se ze vzdalenosti jakou dovoly mistnost :-) 42" cca 2metry

25.03.2010, 15:50 |
Daryl (A)
harry: iptv. Odkud to ale berou nevim. Nejspis taky ze satelitu. zadneho sumu jsem si ale nevsim. Nicmene to muze byt i tim, ze zrovna na pojistovnu koukat nemusim.
To Daryl: OK , já to taky nemusím,ale náhodou jsem si toho všiml. U jiného pořadu nikoli. Od koho máš IPTV?

25.03.2010, 18:12 |
Daryl (A)
a1m.cz - mame tu natazenou optiku, takze pohoda