Navštíveno 1114x

Ahoj,
mam takovy dotaz, jak to skutecne je s jezdenim v odhlasce? Dle temer vsech informaci co jsem se docetl tady i na jinych forech ma majitel povinnost auto prihlasit do 10ti pracovnich dnu. Pokud tak neucini, je za to nejaka sankce?
Vzhledem k problemum s jednim vozidlem, co jsem driv vlastnil se urady dozvedi, ze jsem mel auto cca tri mesice v odhlasce a potom jsem ho prodal.
Je to skutecne nejak postihnutelne? Jak?
Melo by to byt podle 56/2001sb., paragraf 11 a 12, ale tam jsem nic konkretniho nenasel :( pouze toto:
§ 11
(1) Vlastník registrovaného silničního motorového vozidla a přípojného vozidla, zástavní věřitel a další osoby, jichž se zápis v registru silničních vozidel týká, jsou povinni požádat příslušný obecní úřad obce s rozšířenou působností o provedení zápisu změn údajů zapisovaných v registru silničních vozidel.
(2) Vlastník silničního motorového vozidla, kterému byla vydána paměťová karta vozidla, a další osoby, jichž se záznam v registru vozidel týká, jsou povinni písemně ohlásit obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností změny údajů v ní zapisovaných do 10 pracovních dnů od vzniku těchto změn. Obecní úřad obce s rozšířenou působností vydá vlastníku silničního motorového vozidla náhradní paměťovou kartu vozidla do 5 pracovních dnů od doručení oznámení o ohlášení změny údaje.
(3) Vlastník silničního motorového vozidla a další osoby, jichž se záznam v registru vozidel týká, jsou povinni u vozidla, které bylo vybaveno záznamovým zařízením podle přímo použitelného předpisu Evropských společenství1a) až po registraci tohoto vozidla podle § 7, požádat obecní úřad obce s rozšířenou působností o vydání paměťové karty vozidla do 10 pracovních dnů od vybavení vozidla tímto záznamovým zařízením.
1a) Nařízení Rady (EHS) č. 3821/85 o záznamovém zařízení v silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů.
§ 12
Žádost o zápis změn údajů v registru silničních vozidel
(1) Žádost o zápis změn údajů zapisovaných do registru silničních vozidel jsou osoby uvedené v § 11 povinny podat do 10 pracovních dnů od vzniku skutečnosti, která zakládá změnu zapisovaného údaje.
(2) K žádosti se přikládá
a) technický průkaz silničního motorového vozidla a přípojného vozidla,
b) osvědčení o registraci silničního motorového vozidla a přípojného vozidla,
c) rozhodnutí obecního úřadu obce s rozšířenou působností o schválení technické způsobilosti po provedené změně, v případě změny podstatných částí mechanismu nebo konstrukce vozidla provedené formou individuální přestavby,
d) ostatní doklady osvědčující změnu zapisovaných údajů.
(3) K žádosti se v případech, kdy předmětem změny údajů je výměna podstatné části mechanismu nebo konstrukce vozidla, dále přikládá doklad o nabytí této části a protokol o technické prohlídce provedené po výměně této podstatné části.
(4) K žádosti v případech změny údajů u dočasně vyřazeného vozidla z registru silničních vozidel přikládá žadatel technický průkaz silničního motorového vozidla a přípojného vozidla k vyznačení záznamu a dále čestné prohlášení, že na vozidle nebyly provedeny změny.
Tady je pouze uvedeno, ze mam povinnost to prihlasit, ale sankce tam nejsou. Dle policie to je az 50tis.Kc.
Pujdu to resit na urad, tak pls jestli nekdo vi neco bliz, dejte vedet, at vim co mohu cekat :-/
Diky ;)
Ouuu to mi ani nerikej, mlada jezdi v odhlasce uz asi cca pul roku :D
no nevim jak teď, ale loni když jsem šel po půl roce zaplatit eko výpalný a auto přihlásit na sebe, tak jsem se ptal přímo na úřadě jak to je, a když mi pán začal povídat o tom, že vlastně není žádná páka na majitele aby auto dohlásil a nejezdil s odhláškou, tak jsem měl sto chutí vzít si zpět 5ooo,- a starý SPZ...
jediný co mi říkal je problém s jakým koliv zápisem do TP (barva, tažný, apod) pokud auto není dohlášené (zaplacené eko) tak to prostě nezapíší
Petura: no prave tohle uz nekolik let slychavam take, ale bylo mi ted receno neco jineho, tak nevim :-/

22.03.2010, 21:23 |
Pekys mám auto v odhlášce od 12/2008 a vsechny policejni kontroly bez problému. Vzdy jen otázka, vy to máte v odhlášce? Odpovídám že jo a nikdy žádnej problém.

22.03.2010, 21:28 |
Drtič Jako Pekys

22.03.2010, 21:34 |
Pekys tak vlastně 12/2007 :) To to leti :))

22.03.2010, 21:38 |
Drtič To já teprv půl roku, ale policejní kontroly bez problémů
Tak to jste me potesili, mam auto v odhlasce, musim poresit trvaly bydliste a pak to nahlasim.
já mám auto v odhlášce od května. brali mě před 14 dny, vubec je to nezajímalo a poslali mě do správního řízení...
Záleží na tom, jaký máte typ OTP. Ve starých nejde nic vyznačit, ale v nových je po okraji řada čísel, když to jdeš odhlašovat, tak ti tam kleštičkami vystřihnou dobu platnosti OTP, nejčastěji na dobu 7 dnů. Takže když s tím jezdíš déle, tak kontrola okamžitě zjistí, že OTP již neplatí a jdeš do správního. Když máš ten starý typ, tak nezjistí nic a můžeš jezdit dál bez omezení.
deywis: dej sem pak prosím výsledek.. to bude zajímat více lidí..
zajímalo by mě, za co tě oznámili..

23.03.2010, 13:49 |
JP | Upraveno: 2010-03-23 13:52:05
Já taky od 12/2007:D. OTP mam netknutý, je to odhlášený na předchozí majitelku. Nechce se mi ztrácet půl dne života kvůli něčemu tak zbytečnýmu.
myslim, ze se da najit 1000 objektivnich duvodu, proc jsem nemohl auto dohlasit v radnem terminu :-)

23.03.2010, 13:53 |
JP no já mam i ve smlouvě napsáno, že jsem to koupil bouraný, takže se holt 2 roky opravovalo no:D
Volal jsem na dopravku, kde mi znovu potvrdili, ze zadna sankce za to neni, no to jsem zvedavej :-O
Jinak celkem zajimavy, pred tremi lety jsem mel auto, kde jsem byl v odhlasce, auto jsem v odhlasce prodal dal s tim, ze kupujici mel plnou moc k prihlaseni. Ted to auto je stale na mne odhlasene a je s nim pachana trestna cinnost po cely CR a policie chodi za mnou :-/
Delat se s tim nic neda, takze parada.
Nastesti mam kupni smlouvu, takze to neni na mne, ale jsem zvedavej kolikrat to budu muset vysvetlovat, az zacnou delat bordel zase v jinym okrese :(
pepíno: dali mi podepsat nějakej papír, kde bylo obvinění přes 4 řádky, že sem porušil ten a ten paragraf tím, že dne toho a toho mě zastavili a zjistili u mě nepřihlášený auto... toť celý... ještě se na mě povozil kde mám homologační list k výfuku, že s tím nesmím jezdit a kdesi cosi...
mladej kluk, asi ho něco trápilo,že si to vylil na mě....
JP: taky to ve smlouvě mám, kterou sem jim na místě ukazoval, měl sem v autě i svědka že sem auto právě doskládal, nic je nezajímalo...
"to s tím nemáte na silnici co dělat" byla jeho odpověď.
Koukal sem na svuj malej technicak a mam tam dirky, do 31.3. No peknyyy...
vono staci vsunout par kacewk do tp na prislusnem urade a at ti to neprostrihujou a muzes vesele jezdit a nesmi se bat uplatek dat berou to uplne vsichni jen si o to nereknou a bez uplatku uz to pomalu nedelaj ani legalne ksindlove-))
vono staci vsunout par kacewk do tp na prislusnem urade a at ti to neprostrihujou a muzes vesele jezdit a nesmi se bat uplatek dat berou to uplne vsichni jen si o to nereknou a bez uplatku uz to pomalu nedelaj ani legalne ksindlove-))
stačí při odhlášení říct, že jsi malý techničák dal kupujícímu a že ho prostě nemáš, max. zaplatíš 50kč za ztrátu malého TP a kupující si jezdí dále, já tak jezdím skoro rok a Eko poplatek prostě platit nebudu, pokud máš pojistku a malý techničák, nikdo pátrat nebude, jestli to je přihlášené, nebo ne...dokonce jsem tak dělal STK a bez problémů...
Se chci optat. Je nekdo od EKO poplatku sprosten? Treba invaluda kdyz jsi pujde prepsat auto. Taky musi eko poplatek zaplatit?
ZTP neplati
A jeste kdyz uz jsme u ty EKO, vztahuje se neco takoveho i na moto, nebo ty jsou uplne bez EKO? :)
Dnes mne staveli, auto odhlaseno na mne, neprihlasil jsem ho od 30.1.2008 ,policajt mi dal podepsat nejakej papir ze se to resi na magistratu nebo co, vubec nevim o co jde. Staveli mne vickrat za tu dobu a nikdy mi nic nerekli tak nevim.
Deywis: a uz ti neco prislo? Myslim ze jsem podepisoval to same co ty.
nee nepřišlo nic... byl to takovej papir formátu cca A5, v takovým bločku, na jendé straně bylo to obvinění, na druhé si to podepsal a mohl ses tam k tomu i vyjádřit
jo jo, ja to mel A4 e jen jednu stranu , podepsal jsem to a napsal vyjadreni ze auto bylo rok a pul nepojizdny

26.03.2010, 12:05 |
Smrada (M)
Kamarad prodal auto, dotycny ho neprihlasil a boural. kamarad mel kvuly tomu problemy, vysvetloval na PCR, proc auto neni prepsany apod.