Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Nesnáším Firefox!

o Navštíveno 643x o
o 20.03.2010, 17:48 | Mr.Scully
Teda musím říct, že od časů Netscape 3.0 (1997?) mě máloco točí tolik jako Firefox. Jasně, různé prohlížeče jsou jinak rychlé, jinak zabezpečené atd. atd. Nic proti, každej si vybere. Ale Firefox mi pije krev už dlouho. V několika verzích cca 2.0 se mi při otevření nového okna zavřelo to předchozí. OK, bug, žádnej programátor není dokonalý. Pak to naštěstí opravili. Poslední zhruba rok a půl mi ovšem Firefox nejde zavřít, zůstane v paměti, zabírá asi 120 MB a žere 50% procesoru. Stává se mi to v práci na XP 32bit a i doma na Vista 64bit, takže náhoda to nebude. Posledních několik týdnů se mi nové okno nebo tab FF otevírá zhruba 30 sekund. Nu dobrá, verze 3.5 už asi dosloužila, tak jsem dneska upgradnul na verzi 3.6. Od té doby mi Firefox pro jistotu nejde spustit vůbec, pořád píše, že po upgradu musím restartovat PC, ale já po čtvrtém restartu opravdu nebudu provádět ještě pátý. Ach jo. Jinak komp je čistej od spyware i virů (jsem IT), běží tu x dalších prohlížečů bez problémů, Google Chrome nabíhá do půl sekundy a internet mám 20 Mbits. To jen tak na okraj.

Ještě zkusím totální odinstalaci FF a novou čistou instalaci, ale předpokládám, že tím přijdu o uložená hesla, takže jsem vyloženě nadšen.

o 20.03.2010, 17:50 | hawai | Upraveno: 2010-03-20 17:52:33
já FF používám cca 2 roky a naprostá spokojenost, žádnej z tvejch problémů s tim nemam (teď momentálně mam FF 3.6 beta1 )
o 20.03.2010, 17:51 | Midnite
Scully: totální uninstal ti nepomůže, vlastní zkušenost :)
o 20.03.2010, 17:59 | kral007 (eXtrem-audio.cz) (M)
jedu FF nekolik let a spokojenost, ted mam 3.6 a z toho co púises se mi nikdy nestalo
o 20.03.2010, 18:07 | Mr.Scully
Mno reinstalaci klidně vzdám, ale byl bych rád, kdybych zachránil něco jako bookmarks.html aspoň :) V profilu (AppData atd.) dle návodu jsem našel akorát adresář se dvěma souborama .mfl.
o 20.03.2010, 18:10 | mr.brain
Stáhni si MozBackup ( [ Link ] ), jde zazálohovat všechno nastavení, hesla, formuláře, záložky, oblíbené, RSS atd. a pak to nahrát do nový instalace FF.
o 20.03.2010, 18:53 | Nismo.Power
mě příjdou všechny dneska už plně konkurenceshopný....akorát každej trochu jinak vypadá a trochu jinak se ovládá.....
o 20.03.2010, 19:28 | martan-hifi
já přešel před rokem na google chrome a nedám na něj dopustit, je fakt rychlej :) problém je, že akorát nemá žádný ad-blocker na reklamy :/ ale vždycky když přijdu do školy tak buším vzteky do klávesnice jak ten firefox pomalu nabíhá a celkově je nějakej zabržděnej...mě zatím vyhovuje nejvíc gůgl :)
o 20.03.2010, 19:30 | luda551
Mam operu cca 3roky a spokojenost ,-)
o 20.03.2010, 20:19 | Mr.Scully
Google Chrome je samozřejmě bezkonkurenční, ale pro mě jako vývojáře je nepoužitelnej, protože neumí naprosto základní věc a tou je správné zobrazení zdrojového kódu stránky vygenerované odesláním formuláře metodou POST...

Dík za tip na MozBackup, vyzkouším.
o 20.03.2010, 20:21 | Komba
Já má firefox rád:)...taky žádný problémy.Máš to rozbitý:)
o 20.03.2010, 20:35 | Fresh
ja pouzival operu, ta pak zacala byt strasne pomala, tak jsem zacal pouzivat ff a az do verze 3.5 to byla pohoda, pak uz jak pise Mr.Scully (zatim ne vse), proto asi prejdu na google
o 20.03.2010, 20:55 | Mr.Scully
Tak jsem Firefox "zrekonstruoval" a uz snad nejak beha... tak uvidime, dam verzi 3.6 sanci.
o 20.03.2010, 21:07 | mr.brain
Fresh: já osobně mám jak Operu, tak FF a obojí (opera 10, ff 3.6) je rychlostně docela srovnatelný. A hlavně oboje má svoje pro a proti, ale docela rychle se na to dá zvyknout... IE prakticky moc nepoužívám, ale co se IE 8 týče, tak kde s ním dělat občas musím, nemůžu si taky moc stěžovat (hlavně je fakt, že leckde je ještě IE 6 a rozdíl mezi těmahle verzema je tak 1000 %).
o 21.03.2010, 11:24 | muSlim
Mr.Scully: nebude to skôr domrdaným systémom? Môžeš tam mať niečo vymrdlé a prejavuje sa to bohužiaľ práve u FF... osobne ho používam už roky, hrozne dlho a okrem žrania pamäte u niektorých verzií som s ním žiadny problém nemal.
o 21.03.2010, 11:37 | Crimson | Upraveno: 2010-03-21 11:38:36
jako ostatní, nedám na Firefox 3,6 dopustit, NO PROBLEM !

jinak denně si zálohuju bookmarks.json a vždy aktuální si přeposílám domů,
tam importuji a naopak, jednoduše:

Menu / Záložky / Knihovna stránek / Import a Záloha

foto k příspěvku  od Crimson

o 21.03.2010, 22:49 | zipp
taky už několik let valím na FF a bez problémů :-)
o 22.03.2010, 09:14 | Mr.Scully
Tak minimálně jeden problém zůstává... a to je nemožnost zavřít Firefox. Sice už nežere sto mega paměti, ale 50% procesoru pořád ano.

foto k příspěvku  od Mr.Scully

o 22.03.2010, 09:42 | RedBaron
Používám Operu, která je rychlá, skvěle ovladatelná, totálně nastavitelná a všechno co do Firefoxu člověk dostává desítkami pluginů už má Opera léta v základní instalaci. Synchro záložek, historie, poznámek a dalšího na server samozřejmě taky.

Chrome se mi zdá ještě o něco čipernější díky dobře napsanému jádru pro vícejádrové procesory (pokud to opera software neudělá co nejdřív taky, budou mít problém) ale nemá adblocker a funkčně je to spíše základ.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.302 sekund.