Navštíveno 1116x

Koukal sem na to, koukal sem na stranky vyrobce, dobrej napad. Ale proc to delat levne a kvalitne, kdyz to jde draze odflaknout a o prachy se rozdelit...
no mám na to stejný názor jako ty, taky v tom hledám ten háček :o)

19.03.2010, 08:26 |
JP | Upraveno: 2010-03-19 08:30:13
Jako tappaja...
Opravy silnic pokud vím fungujou tak, že obec podepíše smlouvu s nějakou firmou (podle toho která dá víc, nebo která je blíž lidem z radnice) na několik let a ta je potom placená za opravenou plochu/počet děr. To znamená, že když budou všechny díry opravovat tak, aby se tam několik let neobjevily, tak bude míň děr a míň peněz pro firmu, její zaměstnance a hlavně na různý jackpoty pro úředníky. Jestliže by to náhodou nějaká firma chtěla dělat poctivě a dostala se k tomu, tak bude brzy vyměněna za tu, ze který poteče víc peněz. Úředník není soukromá firma, aby ho zajímalo jakou hodnotu za peníze dostane. Konec konců kdyby náhodou nebyly peníze, tak ještě o trochu víc přiblíží pistoli k hlavě daňovýho poplatníka -
[ Link ] (stát krvácí, tzn. že má podřezaný žíly a hledá další balík krve pro transfuzi, aby mělo co vytejkat).
hezká věc, ale nechápu proč se ohřívací čelo musí dovážet z ameriky, myslím že máme dost chytrých hlav a šikovných rukou, aby takovouhle blbůstku vyrobili u nás. janak jako JP. pokud to někdo opraví pořádně tak je hlupák, protože další roky nebude mít co dělat. když to odflákne, má zajištěnou práci na několik let dopředu, co na tom, že dělá jen jednu díru dokolečka...

19.03.2010, 11:01 |
Daryl (A)
filip146: proc ? Co treba patent ?
jinak souhlas s vyse uvedenym
JP teď jsi mě jako úředníka starajícího se o místní komunikace nasral... i když, tyhle keci vlastně poslouchám dnes a denně, mohl bych ti tu hodiny a hodiny vyprávět o tom jak to na úřadech chodí, proč je to či ono tak a tak a proč se ty věci dělají tak jak se dělají. Neřvi o úplatcích, to je jenom další kachna, kterou mezi lidi úspěšně roznesla nova a spol svojí mediální masáží. A ještě jedna drobnost, proč všichni děláte to co děláte, když ten líný a zkorumpovaný úředník se má jako prase v žitě???
heh tady se nema cenu bavit o korupci :)Firmy jdou do vyberovýho řízení a vyberese firma ktera dela,,levne ale kvalitne " bouzel ve firmach jim je jedno jak to bude kvalitní ! proto bych to nehazel na uredníky (nejaky sou pocivy,ale to je normal dneska ),ale na ty firmy ! :o)

19.03.2010, 16:12 |
JP Šlaušek: Tak vyprávěj alespoň na pár řádků, mě to vážně zajímá. Já vím, jak to chodí tady a s každou změnou osazenstva radnice to pečlivě sleduju. Překvapivě se třeba ty městem preferovaný stavební firmy mění podle toho, s kym kterej zastupitel/starosta kamarádí a s kym ne, ale to je určitě náhoda:-).
Proč nedělám úředníka - především proto, že nemam rád stát (alespoň ne v jeho současný podobě) a nemam dostatečně ohebnou páteř na to, abych s tím postojem šel dělat jakoukoliv státem placenou pozici. Že se má každej úředník jak prase v žitě nikde netvrdim, to samo neni pravda, mě jde spíš o to, že kdyby se polovina úředníků vyházela a šla dělat něco užitečnýho, vůbec nic špatnýho by se nestalo.

19.03.2010, 16:39 |
imax tady by pomohla jedina vec a to stanovit firme pevnou rocni taxu za odrzovani cest ve meste a pak by si ta firma rozmyslela jestli ty diri zadela poradne a uz nebudue muset nic delat, nebo bude porad dookola spravovat ty same nedostatky.

19.03.2010, 16:40 |
JP To by potom opravili 3 díry a ve zbytku budou zůstávat kola:-)

19.03.2010, 18:16 |
imax jenomze to by pak nedodrzeli smlouvu a nedostali by ani fuka!
dokaze nejaky silnicar nebo nekdo vysvetlit jak se na rok stare silnici muze po zime vytvorit 10 cm hluboka dira?? a ze jich je, co sleduju na ostravsku je to katastrofa, co jsem si vsiml tak kolem loun atd je to jak z jineho sveta ty silnice, me to pripada ze u nas se to stavi snad z pisku ze se to po roce rozpadne. diky za vysvetleni

20.03.2010, 08:01 |
AR pokud někdo z vás sleduje Den D na čt1 tak mám pocit že ten vynálezce zařízení tam šel získat nějaké prostředky a investoři se s ním nebavili, protože toto zařízení je na území čr naprosto neprodejné.
Fox: je to jak s barvou...prostě nepřipravený nebo odfláknutý podklad, případně celková fušeřina, šetření na materiálu atd. Není na tom nic technologicky vysvětlitelného...stačí srovnat se zeměmi, které jsou na stejné rovnoběžce
souhlas s tim nahoře....
táty známej vlastní jednu takovou firmu která opravuje i dělá nový silnice....
když sem se ho ptal proč maj tak starý vybavení a starý ávie apod tak řikal že to je jedině proto aby vypadali chudý....
pak mi řek že včera dělal úsek nějaký vytlučený silnice kde bylo asi 10 děr, řek ukrajincum at to prostě nějak zalejou jako vždycky a posypou štěrkem....je to státní zakázka takže na to dostal 450tis a oprava vyšla na 70......
takhle se vydělávaj prachy....

21.03.2010, 10:39 |
BALI akorát tyhle stroje u nás nebudou...zatim jsou vyrobený jenom dva a zájem o ně je,ale jenom v zahraničí...takže u nás je nečekejte