
Navštíveno 468x

chtěl bych přítelkyni udělat kuřecí maso (prsa) s bramborem na večeři ale nenapadá mě žádný způsob (chci něco nového). Máte někdo něco osvědčeného? příloha bude ten vařený brambor
nakrájet na plátky a hodit do marinády - sojovka+med....až to pak budeš smažit, tak teprve osolit.
Nebo jsem dělal, ale spíš na párty-talíř. Nudličky, naložil do marinády bylinkové, pak prohodil jen ve strouhance a usmažil.
Nebo čistě usmažit opepřené a udělat na to z vývaru,zakysané smetany a zeleného pepře přeliv.
Těch receptů a nápadů je tři zadky....jukni po netu. Hlavně to kuřecí maso netrap dlouho na pánvi, aby nebylo suché.
Nebo plněné kuřecí prso - třebas nivou....nebo chilli papričkama....co tě napadne.
Konik: jj na netu je moc ale je lepší jestli někdo zkoušel
Ja byt tebou tak ji radeji poradne vym*dam, protoze kdyz udelas dobrou bastu tak pak akorat budes poslouchat jak se prejedla, jak je tlusta adt.. :-D
Sorry za OT

18.03.2010, 18:22 |
koren jako Phitypaldy, nehlede na to ze jakmile se ti jednou neco povede uvarit/uklidit/opravit, automaticky ti tahle funkce zustava do smrti. takze zpusobit hasitelnej pozar a mas klid;-)
a aby to nebylo uplny ot, tak ty brambory udelej aspon stouchany s pazitkou/jarni cibulkou. jo a z prsou toho moc nevymyslis, kdyby mely kuzi tak to je pak jina...
a nebo opras gril a kup krkovici :-D

18.03.2010, 22:03 |
Prady Lucni.Konik: to ze zeleného pepře my spíš připomíná omáčku k hovězímu (hlavně steak) i když tam dávám pravda demi-glace, zelenej nakládanej pepř, červená cibulka a zašlehaný máslíčko...taky moc velká dobrota k masu :-) , jinak pravda...z kuřecího je těch možností spousty, moc dobrý jsou pečený brambory s bylinkama (čerstvý rozmarýn+ trochu tymiánu), na pánvi si krátce orestovat celý kuřecí prsa (kořeněný dle chuti) a ty pak vcelku dopíct v troubě, na tý samý pánvi si pak připravit nějakou lehkou šťavku z výpeku/ máslíčka..trošku hladký mouky, voda, provařit a dochutit podle chuti co kdo má rád...základ sůl+pepř, pak se může přidat trochu jemně nakrájený cibule, troška mletého kmínu....jednoduchost a nikoho to neurazí, nebo si udělat ze smetany a nivy trochu sýrové omáčky, to se taky k těm bylinkovým bramborám hodí :-)
jako Phitypaldy
ja .... pritule vari :o)))
osolit, hodit do bílýho jogurtu, nechat nějakou chvilku ležet, pak hodit do strouhanky a smažit...