Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Mýtný už je za rohem!

o Navštíveno 677x o
o 16.03.2010, 22:40 | Rudi
[ Link ]

Dalo se to čekat, začne to mýtným a skončí to úsekovým měřením...

o 16.03.2010, 23:38 | clown
kdyby udelali povinnou dalnicni znamku pro kazdyho, mozna by to bylo jednodussi, ale tohle beru taky .., jen proste to malej cechum nejde pod nos vubec nic :o)
o 17.03.2010, 00:24 | Kacko
me se libi jak na ty fotce v clanku kazdy dodrzuje bezpecnou vzdalenost:)
Osobne mi mytne celkem vyhovuje.
o 17.03.2010, 00:29 | JP
Mě jde víc pod nos ten současnej systém. Nevim co to má společnýho s tim, jestli jsem "malej čech", velkej čech, malej rakušák, velkej němec, nebo třeba střední afghánistánec. Ten systém nemá pro mě žádný výhody proti známkám, je to prostě další předražená "prolobbovaná" věc, která:

1. vysaje prostřednictvím státu další peníze z běžnejch lidí
2. přemístí výraznou část z nich k cizí firmě (Kapsch), která tak bude mít víc prostředků k prolobbování dalších podobnejch "projektů" (v prvních měsících fungování mýtnýho v ČR ztrojnásobil Kapsch svoje zisky)
3. zbytek peněz přemístí ke státu, čímž posílí jeho roli a vytvoří základ pro další prohlubování moci. Stát navíc ty drobný rozhází jako vždy za něco, co je silně proti zájmu běžnýho pracujícího člověka (třeba za dávky pro cikány, nebo za úředníky).

Ani jednu z těch věcí nechci, protože mi ani jedna z nich nepřináší nic dobrýho, právě naopak - všechno pro mě představuje průser. Jestli si někdo myslí, že se třeba díky tomuhle zvýší kvalita dálnic, tak by měl pro svojí naivitu odevzdat občanku. Navíc jestliže bude ten systém motivovat k objíždění dálnic, povede z principu ke zvýšení nehodovosti (na dálnicích je zdaleka nejnižší).

Považuju tak nějak za samozřejmost, že člověku nejde pod nos nic, co mu reálně přinese jen změnu k horšímu (a zároveň o tom ví).
o 17.03.2010, 06:28 | TUNER
jako JP
o 17.03.2010, 07:02 | Phitypaldy
jako TUNER
o 17.03.2010, 07:07 | Petura
přinese to nějaké zlepšení stavu silnic? myslim si že ne, tak s tím jdou do prdele ....

mýtný se platí už dost dlouho, silniční daně zvyšujou neustále a že by silnice byly nějak lepší jsem vůbec nepocítil ...
o 17.03.2010, 07:51 | Phitypaldy
Temer vsude jinde ve svete jdou prachy primo do silnic, ale jen u nas jim stoji v ceste neustale neci kapsa....
o 17.03.2010, 08:26 | Luke-Jeep
jako at jdou do haje... nevadi mi elektronicka vineta - i kdyz je to nesmysl z financniho hlediska pro stat... fyzicky privede do statni kasy ZA STAVAJICIHO stavu min penez (tzn. cca 1200.- rocne) a poveed to je a jen k jedinemu - zacne se platit od kilometru jako u nakladaku...

a to at se na me nikdo nezlobi ale to je fakt neprijatelny... dobre v praze mozna jo - precejen na vetsinu stran jsou vicemene novy dalnice... ale napriklad v okoli Brna? do haje dyt tady je to fakt ulet ty pseudodalnice rozmlaceny, na nekterych mistech (a ne nejakej venkonvskej sjezd, ale krizeni D1 a D2) nejsou dokonce ani pripojny pruhy atp... tak s tim at jdou do haje... az budou dalnice vypadat jak v italii tak klido budu platit od km... za stavajiciho stavu rozhodne ne.
o 17.03.2010, 08:36 | assassin
Luke-jeep:
me by treba placeni od ujetejch km pomohlo, jezdim po dalnici cca 60km jednou za 14dnu, takze bych nejspis zaplatil min nez 1200za znamku. ale globalne je to asi volovina
o 17.03.2010, 08:37 | Paczqo
Až budou silnice v takovych stavu že uslyšim max hučeni pneumatik a muj podvozek bude relaxovat pak rad budu platit mýtné ale do té doby ať jdou do prdele.
o 17.03.2010, 08:46 | Cenda
Elektronické dálniční známky budou časově zpoplatněny na deset dnů, měsíc nebo kalendářní rok. Počítá se, že by nový systém měl umožnit i platby mýtného na kilometr.

Takže podle tohohle by měla viněta bejt elektronicka znamka, kilometrovny vyuzije jen par lidi. Vyhozeny prachy.
o 17.03.2010, 08:48 | Luke-Jeep
assasin: pocitej semnou...

60km x 1,50kč/km (a to jsem hodne pri zemi...) x rekneme 22 (mame 53 týdnů a kazdej druhej...)

= 1980!!! Kč...!!

a presne o tomhle mluvim... ;-) (cenovku jsem odvodil od nejlevnejsi sazby pro nejmensi myto na nakladak a odecetl jeste 15 haleru... coz si myslim ze bude za ten rok, dva mozna i nerealna cena, ze bude vyssi)
o 17.03.2010, 08:50 | Luke-Jeep
Cenda: tady nejde o vyhody pro lidi :-))) ale je to jedinej (!) zpusob jak na tomhle elektronickym systemu vybrat stejne nebo vic penez jak na papirovejch znamkach... (jasnej priklad je italie... tam mas vse od km... a pokud chces casovku (tyden, mesic, rok) tak stoji takovej žok... že se to fak vyplatí málo komu
o 17.03.2010, 12:10 | Rudi
Jenže vem si k čemu to povede, na dálnice sice ubude o trochu aut, tak to ale povede ke zhuštění provozu na okreskách, kde přibude zase dopravních nehod a původní záměr dálnice, postavit jí k rychlejšímu přemístění, pozbude účinku. Nehledě na to, že nakonec se stejně celkovej výběr peněz za dálnice sníží, jedinej kdo na tom opět vydělá bude Kapsch.
A co se stane potom, když se bude vybírat míň než předtím při známkách? No přece zvednou opět cenu od kilometru...
o 17.03.2010, 13:29 | kozlustechnykus
A jak dlouho bude trvat, nez se to rozsiri i na silnice1. tridy...
o 17.03.2010, 15:23 | haskyvr6
jako JP, jen další prachy pro KAPSCH a malá domů vladním úředníkům. At´jdou s těma nesmyslama někam a řeší věci co jsou potřeba např. mateřskou na původní úroveň atd.!!!
o 18.03.2010, 21:27 | sprath
Vyřešil bych to ještě jinak. Na každý auto zvednout povinný ručení o tří sta, s tím že by tu částku pojišťovny přeposlali státu a je to. Ve finále by se vybralo víc peněz, nemuselo by se utrácet za známky čí viněty, po dálnici by se jezdilo bez těch nesmyslů na oknech. Zahraniční turista či kamion by měl povinnost zakoupit si kupon pro používání českých silnic a dálnic. A teď něco trochu mimo. Na přechody pro chodce bych umístnil třeba kasičky a za každý užití přechodu zaplatit dvě koruny. Ať je legrace.
o 18.03.2010, 21:46 | kozlustechnykus
TAkze to osolit vsem? A ten silene prebujelej a zkorumpovanej aparat dotovat dalsima penezma? Ty ses zblaznil, ne?
o 18.03.2010, 21:49 | sprath
Neber to tak vážně, ale je to varianta jak do té bezedné díry dostat peníze, bez kterých to nepůjde. Ale ať už to dopadne jak dopadne. Hlavně ať se něco děje. Kecama se to dohromady nedá.
o 18.03.2010, 21:50 | luda551
By me zajimalo jak to udelaj s motorkama
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3039 sekund.