Navštíveno 639x

Vybíram horské kolo na normální ježdění, předpokládam, že častěji budu jezdit po silnici než terén. Kolo by mělo stát do 9ooo,- MAX. Zajímalo by mě jestli jsou lepší brzdy klasika V nebo mechanické kotoučové. Koukal jsem , že sada špalíků je kolem 200,- a sada destiček by byla 2 x 350,- tak si říkam co vydrží déle.
Vybral jsem předběžně tahle kola:
MONGOOSE 2009 Tyax Comp,
[ Link ] MONGOOSE 2009 Tyax Comp Disk
[ Link ] MONGOOSE 2009 Tyax ELITE
[ Link ] GT 2009 Avalanche 3.0
[ Link ] -
GT 2009 Avalanche 3.0 Disk
[ Link ] Jestli máte někdo zkušenost v oblasti kol, tak navrhněte klidně i nějakou jinou značku s dobrým poměrem kvalita /cena (do 9ooo,-)
Díky
ja to hodne resil loni, vysledek je ze je to vsechno cca stejne osazeny a rozdily minimalni
v tyhle cenovy hladine si kup co se Ti libi
no, me to prave prijde taky vsechno to same...
a co ty brzdy?
Kotoučovky znám hydraulický Deore a jsou měkký, ale příjemně dávkovatelný, něco jako na motorce. Véčka taky Deore a ty jsou daleko ostřejší. Potom ještě mechanický kotoučovky Alivio a na ně je potřeba trochu víc tlačit, ale taky to zastaví. Jinak u kotoučovek je super že se nestaráš o seřizování destiček, ale mechanický bych nechtěl.
za tuhle cenu jen Včka, které budou brzdit líp než šity kotouče. Nejschopnější lankové kotouče jsou Avid BB7 (2000+ sada P a Z). Výbavu bych se díval Deore, ale za tu cenu těžko, vidlici s Lock_outem, ve výběru bude pružící prvek vzduch (nastavitelná tuhost ve velkém rozsahu) nebo pružina, levné nemusí mít tlumení.
Tolik moje skromné znalosti
mam mongoose už pár let a taky v podobný relaci a docela spokojenost, jednou sem vyměnil špalky za lepší, taky odešla po chvíli ta levná přední vidlice a už skoro vůbec nepruží, a ještě jsem měnil zadní ráfek za lepší protože docela házel po pár ježdění v terénu.jinak spokojenost.

16.03.2010, 12:27 |
Kamil mrkni ještě na Superior a brzdy vezmi Včka. Kvalitní kotoučový komplet stojí skoro jako tvůj rozpočet na celý kolo.
kupoval jsem v roce 2007 Apache Hooha - s výbavou asi 15. tis. najeto mám asi 2 tisíce - je to málo, ale jsem spokojený. Bejvalce jsem kupoval Apache Teepee a taky cajk.
tohle jsem taky řešil minulej rok, nakonec jsem skončil u kompletního vybavení Shimano Deore, asi za 10 t. nejlepší máš výprodej starších modelů ;-) lepší kola za míň.. ;-)
Je to sice mimo tvuj rozpočet, ale ja jsem naprosto spokojeny s GT Avalanche Expert model 2009 :o)
Kdyby to někoho zajímalo tak kamarad ma poslední ks ve velikosti L na krámu. cenovka 18000Kč, puvodně cca 30tis kč
Tady je link na model 2010
[ Link ]

16.03.2010, 15:08 |
Ravo Brzdy vem Včka, kotouče jedině kvalitní hydrauliku mimo tvůj cenový horizont. Ostatní levnější kotouče jsou jen zbytečný tuzing na parádu... a zamysli se taky nad zbytečnou hmotností, kterou by jsi s sebou tahal (kotouče, brzdiče, desky).
pokud chceš opravdu hardcore brždění (pozor na salta přes řídítka ;-), budeš muset připlatit. Ve všech ostatních případech Včka obvykle stačí
diky za rady, vezmu Véčka
ještě mi prozraďte jak je to s výbavou Shimano
jak je to značený - Acera, Alivia, Deore...
neni někde nějaká tabulka?
za tuhle cenu to nebude ani na komplet deore, spis kombinace alivio/deore

16.03.2010, 17:45 |
koren mas to dobre: acera, alivio, deore, deore lx/slx, deore xt, deore xtr (nejnizsi, nejvyssi, aspon doufam:-))
brzdy mechanika kotouce vs Vcka jsou vykonem srovnatelny(aj to bude flame). vzhledem k vaze a cene vem Vcka
gt i mongoose jsou dobry znacky, v tyhle cene mozna az moc-musis slevit na komponentech. pohlidej si aby tam byla aspon trochu kvalitni vidle, dobrej ram s geometrii ktera ti sedne a kvalitni rafky. rozumny vybaveni (nejspis alivko/deore) - na to bych nekoukal, casem za par korun muzes vymenit za lepsi az odejde to stary.
osobne bych radsi prisetril na +-15, kde mas uz pouzitelnej bike nebo koukal po bazarovkach