Navštíveno 623x

Mám tu klasický RAID (mirror), na PC byla nutna reinstalace. Data mám externě pryč. Teď, když jsem odpojil jeden disk, který je rozdělený na C a D (druhý je v zrcadle totožný), tak jsem C zformátoval, zapojil jsem to zpět do RAIDu v domění, že to hned začne zdrcadlit na ten druhý disk, ale ouha. PC se dokola restartuje při nabíhání WIN a já nevím co mám dělat. Mám ten druhej disk C taky zformátovat, nebo smazat, nebo jak docílit toho, aby to zpět fungovalo ? Už mě to štve, s tímhle se tu často nesetkávám a tak nějak lamentuju co s tím...díky moc za rady a porady!

12.03.2010, 09:03 |
Zdenek (A)
A stane se neco, kdyz zformatujes i zrcadlovy disk? Nestane, ze? Takze to zformatuj a uvidis.
Zformátován a to samý, ale formátuju jen disk C, D jak origo tak zrcadlo nechávám být ... kua
v nejaky utilite od toho mirroru bych znovu vytvoril zrcadlo - a pak se k tomu chovat jako normalne k jednomu disku...
Pak mě ještě napadlo, disky C jsou NTFS, disky D jsou FAT32, nemůže bejt v tom zakopanej pes?

12.03.2010, 09:09 |
kuja Jestli mas nejakej obycejnejsi radic,tak musis mirror vytvorit znova,protoze formatem si nejspis znicil info o RAIDu v hlavicce HDD.....

12.03.2010, 09:13 |
Zdenek (A)
Co takhle na zrcadle smazat partition C? Nebo ji tam nechat, ale neformatovat. Pak bych to nechal na ty RAIDovy utilite, aby si to zasynchronizovala. NTFS/FAT32... to by nemelo vadit. Wokna tyhle systemy stale podporuji, pokud vim, takze by mu to melo byt jedno.
tak jsem zkusil na podnět tmx.806 otevřít tu utilitu o RAIDu, teď to vytváří snad obraz toho prvního disku na ten sekundární, teda doufám, no uvidíme, podle mě to bude trvat tak hodinku než to dojede a uvidí se...každopádně práce zas na celej den :o(

12.03.2010, 13:02 |
sotek pokud jsi zformatoval jen jeden disk, druhý musíš z RAIDu odebrat a hned Ti to nabídne zase přidání. Pak teprve se RAID dopočítá. POZOR při odebírání, aby sis neodebral ten naformatovaný, ideálně se podívat na SN přímo na disku.
Jinak jsi mohl udělat rovnou format celého RAIDu. U mirroru se ty 2 disky přeci chovají jako jeden, jen je potřeba v případě XPček nahrát ovladače přes F6.
No ještě se s tím peru, začátek jsem už podělal tak uvidíme jak to pujde dál :o(
jen pro info, furt se s tím ser* a nejsem schopen to rozchodit, ještě mám několik verzí, tak to snad dnes dopadne, ale už mě to KRUTĚ nebaví!

12.03.2010, 20:02 |
clown no a bacha na driver k tomu radici .., neni SATA jako SATA v RAID rezimu !!
vlez do toho manageru RAIDu, smazni to .., vytvor novej RAID a nainstaluj znova widle :o)

12.03.2010, 21:17 |
clown to je jedno :o))
muze bejt hur :o))) mel jsem tu RAID pole s 5xHDD, lehlo .., 5TB plne MP3 :o)
clown: ouuuuuuuuu :o)))
jinak HURÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ HOTOVO A ZRCADLÍÍÍÍÍÍÍÍÍ :O)))

15.03.2010, 15:03 |
KaZaN Ten Timo je ale borec (o;

17.03.2010, 02:45 |
Shr3k LOL, tak tenhle thread bych asi do firemních referencí radši nedával... :-)