Navštíveno 653x

09.03.2010, 21:50 |
deywis | Upraveno: 2010-03-09 21:50:48
mám dotaz:
Dneska sem poprvý letos vytáhl mazla že se projedu... po cca 500m mě stavěli cajti..
A už to jelo... První napomenutí - auto mám v polopřevodu (od května). Druhý napomenutí - nemám homologační list od výfuku... tak mi řekl ať si počkám v autě že vypíše nějaký papíry... Za chvíli si mě zavolal, že se to bude řešit ve správním řízení, ať jim podepíšu nějakej papír, kde bylo napsaný že sem porušil ten a ten paragraf kvuli tomu že nemám přihlášený auto. Písemně i ústně sem se k tomu vyjádřil že auto sem koupil bouraný,nebylo provozu schopný a nejezdilo, tudíž nebylo možno udělat evidenčku a přihlášení.
a teď bych chtěl vědět - co mi hrozí?
Za evidenčku nic. Jestli je stále mezera v zákoně,tak auto seš nutnej přihlásit až když se ho rozhodneš využívat. Já jsem klidně jezdil i 3/4roku v polopřevodu a když mě chytli,tak jsem řekl,že je to moje 1.projížďka. Za vejfuk ti hrozí pokuta, auto není technicky způsobilý k jízdě. Ale pokud to nevyfotili, tak ti hrozí hovno. Dojedeš na STK s origo výfukem a máš to v suchu...
auto mám v polopřevodu od května, kdy sem to koupil... řikal sem jim že sem to poprvý vytáhnul, že sem to teď doskládal, měl sem na to svědka v autě, ruce zas*raný od šmíru, nepomohlo nic...
a nevyfotili mě... o výfuku na to správní řízení nepadla ani čárka, na stk mi na něj nic neřekli...
pokud vím, tak dle zákona je sice stanovená doba, do kdy máš přihlásit auto, ale pokud to neuděláš, tak se nic neděje... není v tom zákoně totiž stanovena žádná sankce za toto jednání..

10.03.2010, 08:19 |
Mika prostě kličkovat to by vám šlo, ale co každý z nás je soudce, když to může Franta od vedle dělat tak já chci taky :-)
deywis: nastuduj ten paragraf, co ti napsali a mas jasno
Ano, samozrejme. Nebo ty snad s touhle "dani z auta" souhlasis? Ja ani omylem.
ten paragraf si nepamatuju, nedali mi žádnou kopii toho papíru ani potvrzení, nic...

10.03.2010, 12:06 |
mrazik | Upraveno: 2010-03-10 12:06:41
A koukam policie opet resi piraty, kteri kazdy den ohrozuji zivoty nasich deti a duchodcu. Sakra kdy uz konecne zacnou delat neco, co ovlivni bezpecnost dopravy pozitivnim smerem ?
Mrazik: až na postech šéfů nebudou ovce co čekaj na sekeru od dalších nadřízených ... ryba smrdí od hlavy, normoš dopraváky bych z toho vynechal, dělaj jenom to, co ti tupci nahoře vymyslej ... a že je to pořád jinak, tak je to tak, jak to je ... :)
V klidu ... rozčiluj se do výše svého platu :)
Milhauzz vsak ja vim, ale pokazdy me to nastve.

10.03.2010, 20:20 |
Mika ..skoro by se dalo říci rezignovat je nejschůdnějším řešením, ale zatím bojovat a vydržet chlapi