Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > stativ - zkušenosti

o Navštíveno 652x o
o 08.03.2010, 12:14 | Nora
Jaký kdo máte stativ a jak jste spokojení? Vybírám něco a nevím zda koupit s tříosou hlavou, nebo kulovou.

o 08.03.2010, 12:37 | Dave0401
Na kameru nebo na fotak? To je dost podstatny rozdil... ;)
o 08.03.2010, 13:36 | Nora
a jo :D

pro zrcadlovku
o 08.03.2010, 14:00 | C...arlos
Záleží kolik seš ochotnej investovat. Já jsem to také řešil a nakonec jsem koupil bazarovej Velbon Sherpa 600. Je to super stativ a hlavně pevnej. Mýho Pentaxe K10d a tamrona 28-75 unese bez problému a to je docela těžká váha. Projdi, třeba i různý fotografický fora a hledej na paladixu, tam se dají dobře sehnat. Jo a mám normální tříosou hlavu, s kulovou nemám zkušenosti.
o 08.03.2010, 14:37 | RedBaron
Ta Sherpa 600 fakt není špatná, já mám Manfrotto 055 PRO B ale je to těžký a vezmu to s sebou tak pár metrů od auta, na výlet nikam ne.
o 08.03.2010, 14:39 | Mr.Scully
Jakej máš rozpočet? Počítej cenovku tak kolem 6000. Asi nejpopulárnější stativ je Manfrotto 055XPROB, i s hlavou vyjde někde kolem té šestky podle mě. Ale na mě už byl trochu těžkej, tak jsem vzal Benro (model si teď nevzpomenu, ale na oehlingu je asi za 4500 Kč), je to čínskej výrobce, ale stativ vypadá dobře, je o kilo lehčí a unese prakticky stejnou zátěž.

Hlavně to naddimenzuj (nosnost minimálně dvojnásobek tvé nejtěžsí sestavy, spíš ale víc - aspoň tak 8-10 kg). Co do hlavy, to neporadím, obě mají výhody i nevýhody. Na běžné focení je podle mě pohodlnější kulová (tu mám i já), na panoramata asi spíš ta tříosá.
o 08.03.2010, 14:42 | Mr.Scully
Vzal jsem tenhle:
[ Link ]

Hmotnost pohodová. Akorát tuhle už docela hrozilo, že tím budu muset přetáhnout jednoho cikána přes hlavu, tak to jsem litoval, že jsem nevzal těžší Manfrotto :-)

Akorát na těžší teleobjektiv to chce stativovou objímku na objektivu. Musel jsem fotit bez ní a to už se pak hejbá (na Manfrottu s tím fotit šlo i bez objímky).
o 08.03.2010, 17:39 | kondor
Mr.Scully : ten mám taky a v klidu udrží c30d + 70-200 f2,8L samo že s vobímkou :) je sice trochu nižší (nevysouvám středovej sloupek) ale beru to jako daň za kompaktní rozměry
jinak pokud bys chtěl opravdu nějakej masiv tak Manfrotto 055 PROB je jasná volba :)
o 08.03.2010, 17:58 | Mr.Scully
Nj, jenže já tam nemohl dát objímku kvůli battery gripu a ten jsem zase nemohl sundat, protože jsem nemohl najít dvířka od baterky a bez nich se foťák ani nezapne :) Kolega to měl stejně, ale jemu to Manfrotto udržel i s jen přišroubovaným tělem. Já jsem měl bez objímky smůlu, cokoliv delšího přes půl sekundy se mi na 200mm mázlo jako kráva :-) Ale jinak to zvládá hodně, zkoušel jsem třeba 50mm fotku na 30 sekund v hodně silném větru a tenhle čínskej stativ to zvládl na jedničku.
o 08.03.2010, 19:56 | Kamil
mám Manfrotto 055 PRO B a maximální spokojenost ale to co má Mr.Scully bude taky fajn. Hlavně se vyhni roztřeseným shitům v ceně do cca dva a půl litru, to je fakt spíš k zlosti něco takovýho používat. Na stativu nešetři, při správný volbě ti narozdíl od těl a objektivů zůstane na pořád.
o 08.03.2010, 22:50 | ruffrider
já mám obyč benro z oehlingu(typ teďka nevim ale nestál ani 2k) - původně jsem se rozmýšlel nad tím velbonem ale pak jsem pročetl pár diskuzí na netu a bylo to jasný. Lehoučkej, s kulovou hlavou, na moje občasný focení a na to abych byl na skupinových fotkách taky je ideální:-)
o 09.03.2010, 09:29 | Crimson
Já vzal největší Hamu, na kterou jsem narazil a nějak jsem to neřešil,
Star 63 je masivní a nosit bych to taky nechtěl na vycházky, na běžný blbiny mi to stačí

Hlavní vlastnosti:
3-cestná hlava s rychloupínací destičkou
Dvě vodováhy
Klička pro plynulé nastavení středového sloupku
Gumové nožičky
Rukojeť pro přenesení stativu
Hák pro zavěšení brašny/závaží
Barva champagne
Dodává se včetně brašny

Parametry a specifikace:
Výška: 66 - 166 cm
Profil: 26,7 mm
Nosnost: 4 kg
Hmotnost: 1740 g
cena 700,-

[ Link ]
o 09.03.2010, 11:29 | RedBaron
Ozzy, v hajzlu je že jakékoliv plácnutí zrcátkem na takovémhle stativu udělá fotku pomalu rozmazanější než z ruky. Já i na Manfrotce dávám předsklopení, při desetině až třicetině je to opravdu kritický a kdo předsklopení nemá...
o 09.03.2010, 15:40 | Crimson | Upraveno: 2010-03-09 15:48:17
já vím .. když tam mám telák,
musím na něho něco pověsit (na ten telák) :-)
ale fotit se s tím dá, musíš si hlídat čas !!!

foto k příspěvku  od Crimson

o 09.03.2010, 21:44 | Pepe
Já měl taky Manfrotto 055 a už nevím jakou třícestnou hlavu a byl jsem spokojen. Stativ je těžkej, ale na zádech se dal nosit i celej den. A za ty fotky ta námaha stála. Akorát v zimě studil a zmrzlýma rukama se blbě otevíraly ty spony.
Hlava byla fajn, ale protože jsem panorama skoro nefotil, štvalo mne, že pro každou změnu kompozice jsem musel povolovat tři rukojeti.
Stativ zůstal u gejzírů na Islandu, to jsem byl na sebe naštvaný hodně dlouho...
o 10.03.2010, 14:54 | RedBaron
Pepe, tos tam dával brčko, ne? Jen tak někde nechat stativ :o)))
o 10.03.2010, 14:58 | Martyn | Upraveno: 2010-03-10 14:58:52
Chlapi srry za total neznalost, ale jaky kua muze byt rozdil ve stativu? Jde jen o to aby byl ten fotak necim podeprenej nee? Proc safra tuhle funkci nesplni stejne takovyhle pitchus [ Link ] stejne jako stativ za sest litru?:(
o 10.03.2010, 15:04 | Martyn | Upraveno: 2010-03-10 15:05:55
Nebo jinak, poradte stativ pro Canon 1000D, kolem litru:) vic za tu svareninu trubek fakt jako nedam..:o) ale chci taky zkusit nocni fotecku, bez stativu fakt nee jeste s mym kopytotresem..
A uplne nejlepe neco tady z tech Velbonu at to muzu koupit v local shopu..
[ Link ]
o 10.03.2010, 15:07 | Kamil
Martyn - nejdůležitější je stabilita, potom jsou rozdíly v možnostech polohování, v max. a min. výšce, materiálu, hmotnosti atd. atd.
o 10.03.2010, 16:22 | Martyn
Tak po studiich zkusenosti na netu jsem omezil na dva hlavni kandidaty:o) Rozpocet teda samozrejme opet navysen..:( ale nikterak dramaticky..
- Victory 3010
[ Link ]
- BENRO A-057 + BH-00
[ Link ]
Na oba dost pozitivni reference a ted babo rad:)
o 10.03.2010, 17:40 | Crimson | Upraveno: 2010-03-10 17:44:10
Martyn: RedBaron ti to tam napsal jasně, plácne zrcátko
a foták se zachvěje, mám taky 1000D tak vím o čem mluvím,
proto jsem šahl po tom Velbonu Star 63, je masivní, vysokej 166cm,
nemusím se k němu ohýbat, a má jen 2 pojistky na nožičky,
dřív jsem měl 3 pojistkovej a z toho jsem se dycky orosil než jsem rozepl 3x3

zajdi do Globusu, tam stojej tak si s nima pohraj,
takhle z netu prd vybereš, tu stabilitu, velikost, váhu a výšku chce zkusit na živo !

PS: pozor na výšku toho BENRO cos vybral,
středový sloupek nevysuneš to ti garantuju !
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3563 sekund.