Navštíveno 643x

05.03.2010, 09:54 |
BULOH Vím že se zde pohybují lidé z oblasti domácího hifi, mám jeden dotaz.
Jde u regálovek Magnat Quantum 603 zapojit do bi-ampingu?
Konektory na bednách jsou, ale výrobce v návodu neuvádí, jen bi-wiring?
Pokud máš konektor na bi-wiring, tak bi-amping je jen otázkou druhého zesu. Quantumy patří mezi dobré bedny, tkaže popřemejšlej, čím to nakrmíš, jesti to bude mít smysl. Ale očekával bych spíš jen "dobrý pocit".
Bi-amping není záležitost beden, ale zesilovače (respektie teda ve finále i beden). Znamená to, že musíš mít takový receiver který bi-amping umí a např. nevyužitý 6 a 7 kanál použiješ jako druhý pár na předek. Pak samozřejmě vyhodíš z beden ty zlacený klemy, natáhneš dva páry kabelů v menu receiveru nastavíš a hraješ.

05.03.2010, 10:08 |
BULOH Ano přesně tak, zesík to umí, takže díky za odpověď.

05.03.2010, 10:08 |
BULOH Ano očekávám ten dobrý pocit...
Očekávat lze i zlepšení výšek a prostoru, obvykle to slyšitelné na dobré nahrávce je i na receiveru za 15tKč.
ano... Bi-Amp je slysitelny podstatne lepe narozdil od Bi-Wiringu ;)
Ještě jen dodám, třeba Tuner píše o prostoru. Já co sem měl doma jendou bi-amping, tak zlepšení nastalo u vyších hlasitostí - prostě jedno pásmo "nežralo" výkon druhému, takže přišlo na zpevnění basu a takové celkové lepší čitelnosti celého projevu. Ale měl jsem to jen na chvilku protože sem to testoval na zapůjčeném zesu.

05.03.2010, 12:23 |
Ravo musím potvrdit co píše Milhauzz, projevuje se to víc v limitních situacích kdy se zes díky hutné basové složce dříve dostává do méně stabilního stavu, kterým trpí samozřejmě dřív výšky (rychlost přeběhu apod se zhoršuje)
Zařekl jsem se, že dnes se zdržím poznámek :-)
Zdeny60: Já vím kde nic není ani čert nebere :-) ale ono je to fakt poznat i na tom pitomým AVčku za 14tKč. Mám osobně vyzkoušeno třeba i na levné AVR 19XX řadě od Denona.