Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Bi-amping Magnat Quantum....

o Navštíveno 643x o
o 05.03.2010, 09:54 | BULOH
Vím že se zde pohybují lidé z oblasti domácího hifi, mám jeden dotaz.
Jde u regálovek Magnat Quantum 603 zapojit do bi-ampingu?
Konektory na bednách jsou, ale výrobce v návodu neuvádí, jen bi-wiring?

o 05.03.2010, 09:58 | Milhauzz
Pokud máš konektor na bi-wiring, tak bi-amping je jen otázkou druhého zesu. Quantumy patří mezi dobré bedny, tkaže popřemejšlej, čím to nakrmíš, jesti to bude mít smysl. Ale očekával bych spíš jen "dobrý pocit".
o 05.03.2010, 10:00 | Tuner#2
Bi-amping není záležitost beden, ale zesilovače (respektie teda ve finále i beden). Znamená to, že musíš mít takový receiver který bi-amping umí a např. nevyužitý 6 a 7 kanál použiješ jako druhý pár na předek. Pak samozřejmě vyhodíš z beden ty zlacený klemy, natáhneš dva páry kabelů v menu receiveru nastavíš a hraješ.
o 05.03.2010, 10:08 | BULOH
Ano přesně tak, zesík to umí, takže díky za odpověď.
o 05.03.2010, 10:08 | BULOH
Ano očekávám ten dobrý pocit...
o 05.03.2010, 10:10 | Tuner#2
Očekávat lze i zlepšení výšek a prostoru, obvykle to slyšitelné na dobré nahrávce je i na receiveru za 15tKč.
o 05.03.2010, 10:34 | Dave0401
ano... Bi-Amp je slysitelny podstatne lepe narozdil od Bi-Wiringu ;)
o 05.03.2010, 10:39 | Milhauzz
Ještě jen dodám, třeba Tuner píše o prostoru. Já co sem měl doma jendou bi-amping, tak zlepšení nastalo u vyších hlasitostí - prostě jedno pásmo "nežralo" výkon druhému, takže přišlo na zpevnění basu a takové celkové lepší čitelnosti celého projevu. Ale měl jsem to jen na chvilku protože sem to testoval na zapůjčeném zesu.
o 05.03.2010, 12:23 | Ravo
musím potvrdit co píše Milhauzz, projevuje se to víc v limitních situacích kdy se zes díky hutné basové složce dříve dostává do méně stabilního stavu, kterým trpí samozřejmě dřív výšky (rychlost přeběhu apod se zhoršuje)
o 05.03.2010, 15:42 | Zdeny60
Zařekl jsem se, že dnes se zdržím poznámek :-)
o 05.03.2010, 16:51 | Tuner#2
Zdeny60: Já vím kde nic není ani čert nebere :-) ale ono je to fakt poznat i na tom pitomým AVčku za 14tKč. Mám osobně vyzkoušeno třeba i na levné AVR 19XX řadě od Denona.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3757 sekund.