Navštíveno 4236x

04.03.2010, 00:16 |
M.a.R.i | Upraveno: 2010-03-04 00:17:38
Tak mi dneska odešla lednička. Je to kombinovaná calexka s dvouma kompresorama. Co jsem tak vydedukoval tak odešel kompresor lednice. Kompresor mrazáku šlape. Je to zhruba 15let stará lednička. Vyplatí se jí nechat opravit? Na kolik to tak vyjde? Vypadá to že oba kompresory jsou identický, jsou na nich nějaký seriový čisla a nápis Test 7Mpa r134a Olej 300
A ještě takovej dotaz. Na hoře na ledničce je ovládání mrazáku, jezdec s číslama + 2 knoflíky, jeden má žlutý proužky, druhej modrý. Vedle nich jsou 3 diody, svití pouze jedna a to když je seplý žlutý a modrý knoflík. Na co pak to je? Vypínání/zapínání mrazáku + nějaký rychlonamražení?
U takhle starý lednice bych se na opravu vykašlal, protože ta bude žrát tolik, že pokud koupíš novou, máš ten rozdíl díky spotřebě doma tak do dvou let.
jak se te veme, meril sem nas stray mrazak - ten velky pultovy) a zere asi 2000,-/rok, mrazak tchyne zere asi 960,-/rok, cili uspora by to byla jako krava, ale za novy mrazak bych dal 9000,- ve stejne velikosti, cili navratnost rekneme 9let - nas mrazak byl servisovanej (novy kompresor) v dobe, kdy si rodice ten svuj kupovali jako novej...
Je mi jasný,že nová lednička nebude tak rozežraná,ale teď nejsou finance,tak jí chci nechat opravit. Jestli to teda má cenu. Na kolik vyjde kompresor + výměna?