Navštíveno 3327x

zdravim, pred pár lety jsem nejspíš špatně zrušil povinné ručení a pojišťovna mi napočítala další rok i když jsem auto už měl prodaný. znovu jsem jim doložil kupní smlouvu, ale zrušili mi to k datu opětovného předložení kupní smlouvy. poprvé jsem to poslal a asi jim to nedošlo, nevim. jde se nějak toho dluhu zbavit. jde o allianz. díky
asi zaplatit, za blbost se platí.. to je tak všude.
není to myšleno nijak proti tobě
no zaplatit to nemusiš ale pak ti mohu přijít domů a vzít TV :D
taky sem zapoměl a normál sem to zrušil po necelym roce zpětně kupní smlouvou kterou sem ten den napsal vytisk a podepsal za oba :)
záleží jak kde no.... někde vklidu a někde ani prd
zaplatit to asi budu muset, jen jestli někdo nemá podobnou zkušenost, či by třeba přistoupili na kompromis...50%, za celý rok chtějí 8000
Nismo... a vzpomeneš si u koho to bylo?
co znamena 'spatne zrusil'?
co se o zruseni pojistky pise v tve smlouve?
neumí tady třeba někdo zjistit podle vin auta jestli to bylo pojištěný někde jindy když jsem to prodal?

01.03.2010, 21:46 |
hanx Heleď kámoš teďka řešil to samý a zjistil že ta jeho pojišťovna jednala v tomhle nějak protiprávně. Už to předal právníkovi, tak kdybych se něco dozvěděl tak dám vědět...

01.03.2010, 21:49 |
hanx
bylo to před 8 lety takže si nevzpomínám jak jsem to poslal, nebo jestli jsem to vůbec poslal, ale dělám to vždycky, tak si myslim že jim kopie smlouvy nedošla nebo se někde ztratila. když i přišel nedoplatek tak jsem na pobočce ukázal smlouvu a zrušili mi to k tomu dni a chtějí zaplatit rok. smlouvu už nemám.
hanx...prosím o více info :)
Jako Midnite....
Radeji dat 4ku pryc nez za par mesicu exekutorovi 40.
Me pred par mesici dosel dopis z banky kde jsem pred 3mi lety zrusil ucet.
Doslo proste k urednicke chybe pac ja ten ucet fakt zrusil. Nastesti mi prisel nedoplatek smesnych 250kc za vedeni uctu ale kdyz jsem se chtel z principu branit prakticky to neslo a muzu byt jen rad ze tam nebyla jedna ci 2 nuly navic.
Zaplat hned,neni to prdel.
viz link...ztrácím iluze že bych se z toho vyvlíknul.. :)
Podstatné u prodeje je tedy oznámení, že došlo k prodeji. Dokud to prodávající pojišťovně neoznámí, povinné ručení trvá dál a pojistník je povinen platit pojistné bez ohledu na to, zda vozidlo vlastní nebo provozuje (!). Pokud by tedy pojišťovna v takovém případě pojistné nárokovala, byla by úspěšná bez ohledu na to, že je auto už novým vlastníkem pojištěno, a to i klidně u stejné pojišťovny.
:) :) :)
poddle mne to zaplatit musis.
Lepsi nez dostat pokutu za nezaplacene ruceni :-)

01.03.2010, 22:06 |
kuja ladisv6:Bohuzel to budes muset zaplatit....stala se mi stejna vec cca pred 4 rokama....taky sem zrusil pojisteni, kdyz sem prodal auto, dokonce si ta pojistovna dohledala, ze uz bylo pojisteny nekde jinde, ale rusil sem ho v mezi obdobi, takze sem doplacel pul roku. Vyvliknout se z toho nedalo, ikdyz sem mel starou kupni smlouvu. Zaplatil sem a byl klid....
asi je to fakt o pojistovne.
ja resil to same, ale vyresilo to takovy trochu uhozeny kolecko.
Musel jsem za ten rok zaplatit povinne, pak jsem jim dolozil ze jsem ho zrusil a auto prodal, a oni mi to poslali zpatky...
Jen po me chteli kopii kupni smlouvy s datumem nemo kopii TP s odhlaskou na noveho majitele.

02.03.2010, 09:25 |
Tea No jestli ten nedoplatek byl splatný před 8 lety a do dneška neproběhl soud, tak není co řešit, vztahuje se na to námitka promlčení, tedy zjistit, kdy to bylo skutečně splatný a potom zaslat jednoduchej dopis od právníka a je klid. Nebo to nechat a námitku vznést u soudu.
já nevim kdy to bylo splatný, o tom mi žádný dopis nedošel, jen složenka na další rok a já to šel zjišťovat. je to minimálně 6 let určitě. a je mi divný že mi včera řekli dluh cca 8000 a žádný penále za ty roky tam neviděl.
jo a teď chci žádat o hypotéku tak nevím jestli by mě "odhalili jako dlužníka" a byl nějaký problém, chci to vyřešit a mít klid - a platit co nejmíň :)

02.03.2010, 11:40 |
Tea Především zjisti, kdy ten dluh, nedoplatek byl splatný, klidně telefonem, pokud byl dříve než 4 roky před dnešním datem, vztahuje se na to námitka promlčení, samozřejmě pokud mezitím neproběhl soud. Je-li to tak, zajdi za právníkem, který napíše za pár stokorun jednoduchý dopis ve kterém zmíní námitku promlčení a je hotovo. Dluhy z pojistek se nezapisují do brki, tedy nevidím důvod ovlivnění hypo, ale to ti všechno řekne právník.
to zní pozitivně :) soud neproběhl a splatnost si zjistím. ta promlčecí doba je tedy 4 roky? a během téhle doby se museli nějak ozvat? když mi oznámili dluh na začátku a pak 4 roky ticho po pěšině tak to promlčení můžu využít? každopádně se poradím s právníkem až vše zjistím. díky Tea

02.03.2010, 12:12 |
Tea Důležité je to datum splatnosti, pokud se mezitím ozývali - neozývali je fuk, ta doba se dá přerušit jedině soudem. Ta promlčecí doba může být 3 nebo 4 roky záleží podle jakého zákoníku se to bere, nejsem právník, nevím přesně jak v tomto případě, každopádně 4 roky max. Za tím právníkem skoč, pokud je to jak píšeš, na 90 % máš vyhráno.
ok, díky moc, zvednul jsi mi náladu :)
tak jsem zjistil že tam žádnou dobu splatnosti nemám...nebo mi ji aspoň důchodce za počítačem nemohl najít...co teď? asi ten právník.. :)

03.03.2010, 16:39 |
Tea To PR běží dodnes? Jestli někdy skončilo, tak tomu dni musí být nějaká dlužná částka. Kdy skončilo to PR?