Navštíveno 649x

26.02.2010, 10:20 |
RudyV Zdravím. Potřebuju poradit jakou koupit digi zrcadlovku,značku a,typ . Máte někdo? Zkušenosti,postřehy,rady,výhody-nevýhody. Prostě Vaše zkušenosti.Díky za příspěvky.
hmmm, mas pravdu - tohle se tady dlouho neresilo, navic ten dotaz jsi vznesl tak presne, ze odpoved proste MUSI byt:
42!
:-) To je fakt ještě blbější dotaz než obvykle. Rozpočet, účel, zkušenosti atd. si asi máme domyslet.
Ale poradím ti jednu věc. Dražší zrcadlovka bude prakticky vždycky lepší než levnější. Třeba 1ds Mark III je celkem dobrej stroj (
[ Link ] ), ale chce to k tomu dostatečně kvalitní objektivy v ceně tak 30-40 tisíc za jeden.

26.02.2010, 11:12 |
Pekys Já bych radši koupil kompakt jen s auto režimem, když to tak vidim :)
RudyV: focení je super koníček, ale počítek minimálně s takovýmhle objektivem
[ Link ] jinak z toho pěkný fotky nepolezou
to je dotaz jak stehno:-)
doporučím ti
[ Link ]
Tahle 16megová novinka na běžné focení stačí !
[ Link ] Ale ted vážně, značka Nikon/Canon a typ už vybírej
dle peněz, kam až chceš jít !
Canon 1000D
Canon 500D(550D)
Canon 50D
Canon 5D
atd.
Nikon D3000
Nikon D5000
Nikon D90
Nikon D300
Nikon D3
atd.
(pozn. Nikon neumí česky)
[ Link ]
hele sigma dela jeden super objektiv... a nestoji moooc... jen asi 700.000 a vazi cca 20 kg... ale jak rikam neni to nic moc....
jinak ja mam osobne Canon 450D uz asi skoro 3 roky a zatim max spokojenost, ale taky zalezi jaky sklo k tomu zvolis... nema cenu kupovat primo original... to je cenove nekde uplne jinde... ja mam jako druhej Tamron 70-200 f 2.8.... sice je to potvora tezka ale neni to spatny... ten kdo ma Nikon Ti bude doporucovat Nikona a na Canon bude plejt... ale je to akorad na Tobe co si vyberes...a co ches fotit... prvne si preber co budes fotit a pak dle toho kupuj fotak a objektivy...

26.02.2010, 13:40 |
CVakk a tendle obejktiv na wildlife :)
[ Link ]
no kua s tim bych se teda tahat na zavody nechtel.....obzvlast, kdyz tam clovek naslape nekolik dost kilaku :o)))
ibizman - zrovna věta "nemá cenu kupovat přímo originál" je kravina. Ve většině případů jsou originální objektivy od Canonu kvalitativně (samozřejmě i cenově) úplně někde jinde než Tamrony, Sigmy či Tokiny. A zrovna u teleobjektivů je to znatelné docela dost.
To je srandy při pátku :-))
ale taky zalezi jak velky fotky z toho chces delat..... pokud bych delal nejaky mega platna, tak se tom nebudu bavit ale do formatu A4 nepoznas nic.....a nez dat 3* tolik za origo....... navic jsem srovnaval origo Canon 70-200 vs Tamron 70-200 a ve finale ten rozdil je tak malej, ze cenovej rozdil nekolik desitek tisic za to nestal... hlavne pro moje uziti... takze asi tak...

27.02.2010, 12:10 |
CVakk jelikož to nevypadá na nejaky "profi" focení tak bude vyhovovat cokoli od Canon, Nikon,Sony... takže hurá přečíst hromady recenzí, zkouknout na youtube.com prezentace od prodejců, kterejch tam je nekolik ke kazdymu foťáku, vybrat 2 modely mezi kterejma se budu rozhodovat a AŽ pak jdu na fórko, kde se zeptám na názor ostatních !.....
... jinak já fotím se Sony a300 + starší skla od Minolty, který člověk koupí "zadarmo" a vásledky pro mě jako zapáleného amatéra jsou suprový..... zkoušel sem ted tisk na A4 a lahoda :)

28.02.2010, 08:47 |
Crimson | Upraveno: 2010-02-28 08:54:13
Koupí zrcadlovky začíná nekonečný kolotoč výměn objektivů !
když se člověk vyvaruje tomu, aby se mu dostal do ruky
kvalitnější objektiv řady L se skvělou světelností,
má celkem klidné spaní !
Měl jsem ted možnost vyzkoušet si pevnou 50mm f/1,4
a porovnat s běžnou 18-55mm f/3,5 IS
pevný sklo je zkrátka pevný sklo a ta světelnost hmmm
Vždy fotím serii 5 fotek a vybírám nejlepší z nich
Zoomová 55mm f/3,5

Pevná 50mm f/1,4

Zoomová 55mm f/3,5

Pevná 50mm f/1,4

Zoomová 55mm f/3,5

Pevná 50mm f/1,4

28.02.2010, 09:00 |
Kamil Ozzy - v popisu máš chybu. Pokud se jedná o seťák, tak ten má při ohnisku 55mm clonu 5.6 :) Ale to je detail :)
Ibizman - objektiv není jen o kresbě, ale i o chování v protisvětle, bokehu, aberaci a pak hlavně o rychlosti autofocusu. Tam je stále ze 70-200 2.8 zoomů Canon bezkonkurenční.
jasně : Objektiv Canon EF-S 18-55 mm F 3,5-5,6 IS

28.02.2010, 21:43 |
RudyV Jo,jo dotaz trochu blbej,to se omlouvám. Ve spěchu jsem vypotil blbost. Tak to zkusím napravit.
Foťák by byl určenej především k focení na výstavách a pro kvalitní fotky na webovky.Šlo mi o srovnání různých značek: Canon,Nikon,Fuji apod.Kvalita fotek,výdrž baterií,spolehlivost a jaký objektiv pro focení v sálech. Cena tak do 20 tisíc. Dík.