Navštíveno 1237x

Uz se vam nekdy stalo ze jste prijeli na mycku chcipnete a po umyti auta otocite klickem a nic? jedna se o passata B5,5 tdi, proste kontrolky se normalne rozsviteji otocim klickem a jen tam jakoby cvakne.. myslim ze se jen dostala nekam voda tak cekam az to vyschne, ale mohlo i neco odejit? voda byla i na baterce a vsude mozne.. moje blbost je ze namam kryt pod motorem..
startér, alternátor......žhaví?
To se s Citroenem taky dycky bojim, ale zatim to dycky vyslo :-) A kryt pod motorem taky nemam, kdyz vyjedu tak se z pod kapoty vali para...
no zhavi normalne ale predtim jakoby cvakne neco v motorovem prostoru ale jeste pred otocenim klickem...

25.02.2010, 16:18 |
Rudi a je dobrá baterka? možná startér ještě

25.02.2010, 16:21 |
JR z tohodle duvodu nechavam vetsinou nastartovano :-D
starter v mtrve poloze ;)
no baterka je dobra tam sem normalne prijel, starter myslim ze bude ok tam proste k nemu neco nepusti proud nebo jakoby kostra.. no taky asi to uz nikdy zdechavat nebudu..:(
nedavno se tohle stalo jedny pani akorat ze se ji dostala voda do sani a motor to nasal a ohly se ojnice a taky neslo otocit motorem byla to 2,5tdi AKE
byla voda ve valcich takze ten starter to nemohl pretocit
zkus tam hodit dobrou baterku. taky mi to jednou podobně zdechlo po projetí kaluže a okamžitě mi to vybilo. nastartoval sem přez kabely a vše je ok.
tak kdyz by cvaklo pri otoceni klickem,. tak je starter KO, muze byt voda v rozdelovaci.... muze byt spatnej kontakt na baterce.. otec mel neco podobnyho na Picasu... a tam je baterka pod sedadlem ridice... odjel z linky a zdechl to, ze vyprasi koberce a uz nenastartoval... prijel borec a zkusil kontakty na baterce a bylo vyhrano... nemusi ti taky svitit kontrolka dobijeni..... tech moznosti je desne mooooc....
no ja po umyti ani nenastartoval a to cvaknuti je pred stratovanim takze starter taky nemyslim jinak kontrolky sviteji vsechny.. zkusim tu bterku jeste..

25.02.2010, 17:09 |
achyl jestli je to 2,5 tdi tak ti cvaka cerpadlo nebo nejake relatko koukni se na zhavicky daj se promerit jestli fachaj
achyl-žhavičkama to asi nebude protože přijel s teplym motorem a žhavičky ti od +7 stupnů nežhaví :)

25.02.2010, 17:37 |
MaxxT osobne si myslim, ze ti zatekla jen nekam voda, nechal bych to den dva nekde v teplej garazi ci na slunicku, ktere ti ted postesti snad a za dva dny to cvakat nebude a naskoci to.. :-) ps, ja radsi nechavam vzdy motor bezet v mycce, kdyz rekne at to chcipnu, tak to chcipnu, ale jak jde dalsi auto na radu, tak nastartuju :-)
je to 1,9 a baterkou to taky neni ted sem zkousel..:(

25.02.2010, 18:16 |
Timbo tipuju na vodu nekde v elektrice nech to vyschnout a uvidis. ja o vikendu menil prevodovku na bravu a po nastrojeni se chtelo zkouset, zapl sem klicek a jen v tom vzdycky cvyklo a nic nakonec to byla blba kostra muze bejt ze ti to imobilizer vypne pac to nekde skratuje jak rikam nech to poradne vyschnout a uvidis.....
ibizman od kdy maj tdi rozdelovace? jinak bych to nechal vyschnout a snad to bude jen nekde voda. mama pocit ze jsou mici programy i bez miti motoru tak priste volit ten pro toho pana co taky nema kryt a ceka kdy neodjede

25.02.2010, 20:32 |
Pekys co kouslej startér?
Stačí vzít klíč na kola a párkrát do něj praštit, nebo lepší, zařadit zpátečku nebo trojku (to přetlačíš) a párkát auto rozhoupat dopředu nebo dozadu. Pak zkus nastartovat.
ten starter ani neskytne neudela vubec nic kdyz otocim klickem..
jo to uz se mi jednou taky stalo ze me musely z mycky vytlacit. docela trapas :))) starter tocil ale auto ne a ne chytit. podarilo se to asi po 10 minutach kdyz uz baterka tocila z posledniho tak to na stesti chytlo:)

25.02.2010, 22:47 |
Komba To je teda pěknej verk,když to udělá tohle.Nevím jak moc se může na starter,ale zkus ho spojit přímo na kontaktech a pak poznáš jestli je v čudu...

25.02.2010, 23:37 |
Pekys prave když je kouslej, tak nedela vubec nic. Co udelaj kontrolky? pozhasinaj, nebo svitej jako bys neotocil klickem?
ty pozhasinaji vse slape jak ma jen to ani neskytne a kouslej starter?? to mi neprijde proc by se jen tak rafl , byla tam vsude voda tak uvidim zitra zda to vyschne..

26.02.2010, 07:12 |
Komba Prostě zkus to co jsem říkal já,jestli to jde.Na přímo se sním otočí téměř vždycky.

26.02.2010, 08:30 |
RedBaron | Upraveno: 2010-02-26 08:32:07
Takový to cvak místo startování u mě většinou byl přechodový odpor na zoxidovaných svorkách kabelů vedoucích od baterie. Očistit olověné špunty i svorky smirkem nebo aspoň nožíkem když je po ruce a nejlíp natřít grafitovou vazelínou.
Jako RedBaron: nebo ještě ten "hrubý" zemnící kabel! Stalo se mě to stejné a bylo to jen tím uzeměním.Vyměnil se pásek za 150kč a na první šup. Jinak kontrolky atp. svítily normálně,ale po otočení klíčkem ve chvíli kdy měl začít točit startér,tak ticho po pěšině.
no tak to asi je opravdu starter nebo ten zemak.. ted sem to auto roztahnul, vim ze se to nema.. a pak sem to zdech a pokusil se nastartovat a starter netoci ale uz cvaka takze tam je nekde voda ted to mam natocene a necham to tak pul dne bezet at to vyschne..:) diky vsem..
tak uz to startuje uplne normalne ted sem mel motor dve hodky v chodu nechcipal sem ho najel sem asi 30km ted chcipnul a uz sam chytnul tak to byla ta zasrana voda uz nikdy nebudu mejt spodek auta..

26.02.2010, 17:24 |
MaxxT sem ti to rikal, abys to nechal vyschnout.. :-) tady lidi plasi se vsim moznym a pak te akorat stresujou.. :-)
dej tam rychlost žduchni jen bez klíču a zkus znovu zastartovat....Možná někdo psal nečetl jsem všechny odpovědi jestli ano tak se omlouvám..