Navštíveno 1181x

18.02.2010, 17:46 |
LUPO Tak to jsem dnes musel vyfotit. Připoutat moje manželka, takto naší dceru tak by jsem ji sebral klíče od auta. Řídila to ženská foceno v Praze

18.02.2010, 17:46 |
LUPO
asi to dítě chtěla uškrtit.....
aneb, kterak strhnout vaz

18.02.2010, 20:24 |
Tony (M)
To uz je kuwa lepsi, ty pasy vubec nemit.

18.02.2010, 21:14 |
tesil Ja toto vyfotil asi pred mesicem na D1 z Prahy do Brna. Dite vzadu asi 6 az 8 let a ridila zenska a spolujezdec taky baba. Jeli asi 140km/h

taky sme jako malý jezdily bez sedaček a v daleko větších pekáčích a jsme tu ...
i když dnes bych bez sedačky nevyjel i kdyby nebyly povinný
Petura: ale v te době měli auta většinou zodpovědní lidé a potkat machýrky v polorozpadlé e36 atd bylo nerealne navic aut bylo meně. To co se děje v dnešni době na silnicich je hnus a bez sedačky ditko do auta nevezmu.
jj, driv bylo vsechno lepsi, lidi chytrejsi a tak.
Paczqo: i dřív (tím mylsím 80. léta) byly polorozpadlé škodovky (oktávky, erka, embéčka), žigulíci, moskviče, trabanti ...
je fakt že jich bylo míň, ale smrtelné nehody byly i tak, teď jich je víc protože těch vraků a nemyslících řidičů taky víc (taková přímá úměrnost)
ale jak říkám, bez sedačky bych s prckama nikam nevyrazil

19.02.2010, 06:22 |
hanzz Je to o zodpovědnosti, ale zároveň o svobodné volbě (jakkoli je v tomhle zákon jednoznačný). Dříve nebyl provoz tak hustý, takže riziko kolize bylo úměrně menší. Ale hlavně se posunuly bezpečnostní standarty.
Každopádně vídám často, jak lidi vozí děti nepřipoutané. Zejména jisté etnikum. To je jejich boj. A kolikrát si přeju, aby přirozený výběr zasáhl svoji rukou neomylnou co nejrychleji :)

19.02.2010, 08:52 |
Veva | Upraveno: 2010-02-19 08:55:26
třeba to dítě nebylo její :-D :-D ale mazec bezpečnost...!

19.02.2010, 09:43 |
Rudi hlavně pokud dítě není v autosedačce do určitýho věku, tak je za to taky pokuta, což schvaluju
Jo taky se pamatuju, kdy jsme 3 deti jeli nepripoutane vzadu v zigulikovi a dojeli v pohode do jugosky a zpatky. No je fakt, ze pri prudsim brzdeni me tata chytal uprostred a jednou jsem radici paku malem ochutnal. Jenze pamatuju, ze auto meli jen nekteri a treba v noci neprojelo ani jedno.
Aktualne si nedokazu predstavit vezt dite bez autosedacky. Cele je to proste vyvoj, stejne jako pasy, airbagy atd.