Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > recept utopenci

 o Navštíveno 870x o
o 17.02.2010, 19:21 | Bullman
chci si udělat doma utopence, poradte mi nejaký recept, co máte vyzkoušený. Díky


o 17.02.2010, 19:25 | Gervis
neporadím ti recept ale můžu ti poradit jinak...kupoval jsem si v albertu albertacky utopence(pikantni) a ty byly moooc dobry ;-) doporucuju zkusit...treba bys od nich mohl neco zkopcit z receptury;-)
o 17.02.2010, 19:25 | hawai
hlavně kvalitní buřty, aby nebyly moc tučný, a kdyžtak je stáhnout i z tý šlupky
o 17.02.2010, 19:26 | Midnite
kvalitní buřty, takže si raděj připlať.. nakrájej na kolečka (je to pak lepší) cibulku, nálev, koření a hlavně chili :) potom nechat 14dní za oknem :)
o 17.02.2010, 19:36 | ibizman
nej spekacky jsou z globusu, zadny moucny jak ma Tesco ap...... a zadny kolecka ale podel rozpuleny.... ale co clovek to jinej nazor... a midnite zapomel na bobkovej list...
o 17.02.2010, 19:39 | Midnite
ibiz: ten tam nedáváme.. a porovnával jsem celé (jen nakrojené), kolečka, a podél rozpůlené a nejlepší kolečka.. ale co člověk to jiná chuť :)
o 17.02.2010, 19:41 | hawai
kolečka maj sice potom lepší chuť, ale třeba mě se líp jí když jsou v celku jen nakrojený podél a můžu si to sám uřiznout :-)
o 17.02.2010, 19:44 | Dragster
A když je budeš nechávat za oknem tak do nich dej ještě 0.5l vodky ať tě nezamrznou :-)))))))))))))))))

Dělám si je v pikantní omáčce, buřty kupuju jen od malého soukromého řezníka a to je kvalitka.
Nebo kupuji v Plzni, Utopence na pivě, nebo dábelské rolky, také od soukromníka a také kvalitka.
o 17.02.2010, 19:59 | Bullman
a z čeho nálev:?
o 17.02.2010, 20:08 | Big_Max
přesně tak, základ je kvalitní špekáčky který nejlíp ještě oloupeš, zhruba stejný množství cibule. Špekáčky dám podélně na pulky a případně na nich ještě nakrájím "mřížku" (rychleji se pak proleží). Nacpat do sklenice vždycky vrstvu špekáčku a cibule a občas mužeš přidat feferonku nebo chilli papričku. Pak si v hrnci svařit vodu(1díl), Ocet(1díl), trochu oleje, trošku cukru, trošku soli, Bobkovej list, chili papričku(celou ne sypanou), pár kuliček pepře a nechat tak 10min provařit! Potom vypnout, nechat schládnou a vlažným nebo uplně stydeným lákem nachystané špekáčky s cibulí zalít(dát tam všechno to koření a všechno co je v hrnci). Pak zatáhnout potravinovou folií a stáhnout jí gumičkou a nechat nejlíp v ledničce nebo ve sklepě aspoň 14dní zaležet...

Takhle nějak je dělám já, jen každej ocet je jinak kyselej a tak ten poměr s vodou upravuju podle chuti. A i koření dává každej trošku jiný ...
o 17.02.2010, 20:53 | TUNER
Dělam podobnej postup jako Big_Max a ještě třeba přidam hakrouhaný hlávkový zelí nebo kyselou okurku.. ;-)
Na netu je dost receptů a taky jsem jich pár zkoušel,včetně pikantních,ale zůstal jsem u takový tý klasiky. ;-)
o 17.02.2010, 21:50 | Petr_at
Souhlas, nejlepší špekoše jsou z globusu. Fakt špekáčky, nejsou moučný a po opečení jsou stále tuhoš a nestane se z nich bláto. Jinak jsem taky pro kolečka, líp se proleží a natáhnou do sebe ten nálev.
o 17.02.2010, 23:19 | Mr.Scully
Ja musim rict, ze koupeny utopenci jsou hnusny vsechny (a ze jsem jich vyzkousel hodne), takze opravdu bud rucni vyroba (viz ten Globus) nebo koupe od hodne kvalitniho a zkuseneho soukromnika - v Plzni jednoho mame, jak uz psal Dragster.
o 17.02.2010, 23:41 | Klobouk
ibizman:
"nej spekacky jsou z globusu" - hmm,pan evidentne nikdy nebyl v kvalitnim reznictvi... Skoda slov.
o 18.02.2010, 04:48 | Zdeny60 | Upraveno: 2010-02-18 04:48:43
Utopenec "bublák":

napustíš vanu po okraj. Do ní ponoříš nejlépe tchyni a držíš do té doby, pokud bublá :-)
o 18.02.2010, 08:16 | Petr_at
Samozřejmě že nejlepší v uvozovkách a z obchoďáků. Dobrej řezník určitě umí lepší....
o 18.02.2010, 09:14 | Lukasino
Zdeny: ale kdo by to potom jedl :-D :-D
o 18.02.2010, 16:40 | Rustapha-659
Klobouk: Ono těch skutečně kvalitních řeznictví opravdu moc není. A ty špekáky z Globusu jsou opravdu jedny z nejlepších,co můžeš "běžně" koupit a nebude to trefa vedle..jsou opravdu dobrý,žádný piliňáky to nejsou.
o  Zpět  o  Nahoru
o
 

Vložit nový příspěvek do fóra


  Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.308 sekund.