Navštíveno 709x

Po přechodu na MS Outlook 2007 zejména nám správcům,
začala vyskakovat tahle hláška o hesle (AD),
už jsem z toho na prášky, heslo nemusím vyplnovat,
stačí dávat storno a furt jsem připojenej k poštákovi
a meily fungujou,ikdyž heslo vyplním a dám Remember,
nic platný furt každý 2min hups ..
na googlu o tom problemu píšou ale v souvislosti s W2000

17.02.2010, 08:00 |
drebb ja to v praci vyplnil tak samo jaky mam login do kompu a heslo a v poho, nevim jak nam to admini nastavili ale tak to funguje, je zas pravda ze mam stejne heslo ke kompu jako k mailu no
jo a: vytvořil jsem si novej user profil nic platný
smazal email profil, znovu nakonfiguroval, nic platný
hlásím se k doménovému řadiči, všude jsou hesla OK
fakt už nevím, je to otravný, nemá někdo podobný problem,
bude to někde v registrech nějaká ptákovina
na jiném pecku jsem přihlášenej celej den a nevyskočí to !
to je jasný, Exchange si bere heslo z Active Directory,
vůbec heslo do pošty nevyplnujem..

17.02.2010, 08:04 |
Daryl (A)
drebb: u exchange to snad ani jinak nejde.
ozzy: zkus KFL

17.02.2010, 08:13 |
Crimson | Upraveno: 2010-02-17 08:15:13
Máš na mysli KFL Prevx ?

17.02.2010, 08:18 |
Daryl (A)
ne, myslim Karla Floriana :) Uzivatel KFL :P
Mrkni do logu, obrázek řekne prd. Zaměř se na licenční služby (pokud de o SBS nebo mě napadají další symptomy: Nezdařená synchronizace adrsáře, nezdařená synchronizace kalendáře se sharepointím serverem. Jestli dělá jen někomu, zkus logicky rozštípnout skupiny komu to dělá a komu ne. Nu a pak google :)

17.02.2010, 08:30 |
War | Upraveno: 2010-02-17 08:32:44
Ozzy: Nainstaluj SP2 pro Exchange. Taky jsem to řešil a jedině tohle pomohlo.
edit:
[ Link ]
Ten snad mám..
a opět ve stavu odpojeno, stačí kliknout připojit a bez zadání hesla jsem Online, než mě to zas za 2min odstřelí

17.02.2010, 08:46 |
War Ozzy: božínku na exchange, ne na office

17.02.2010, 11:48 |
KFL Když jsi zkoušel novej user profil, myslíš tím poštovní profil v Control panelu/Mail anebo úplně novýho uživatele na daným kompu?
Kam všude se ti OL autentizuje? Nemáš tam, jak píše Milhauzz, nějaký Sharepoint listy, internetový kalendáře atd.?
Co máš za antivirus?
Jakou verzi Exchange serveru máte? 2003, 2007? Je tam služba Autodiscover? Autentizace proti jinejm službám AD funguje bez problémů?
Nemáš v AD seklej účet?
Těch příčin tam může být víc, typicky se OL ptá, když je něco spadlýho v Exchangi, pokud máte 2007ku a Autodiscover, můžete mít vadnej záznam v tom konfiguračním XML atd. atd.

17.02.2010, 12:51 |
Crimson | Upraveno: 2010-02-17 12:53:32
- profil v Control panelu Mail, snad 10x jsem ho smáznul
- uživatelskej profil jsem smazal také a vytvořil nový
- antivirus Microsoft Essentials (only já, standard firmy je SEP)
- Exchange 2007
- seklej účet fakt nemám :-)
Jinak jsem to momentálně vyřešil: Office 2007 + MS Outlook 2003
a mám klid
Ale přijít na to musíme protože budem plošně nasazovat
Office 2007 a kdyby to začlo dělat u 1000covky
uživatelů, tak mě zabijou !

17.02.2010, 14:23 |
KFL No, protože ti to OL2003 nedělá, sázim na blbě nakonfigurovanej Autodiscover service.
[ Link ] [ Link ]

17.02.2010, 14:26 |
KFL Ještě to ověř tak, že drž CTRL a udělej right-click na ikonu Outlooku v taskbaru (pravej dolní roh) a vyber Test Auto Configuration (Test Automatické konfigurace) a podívej se do logu, jestli tvůj Outlook "útočí" na ty URL/URI, co jsou nakonfigurovaný v IISku jako virtual dir pro Exchange.
Autodiscover je hrozná svině a je hrozně snadný to nakonfigurovat blbě :).
mrknem na to díky zatím ..
u me ve firme bez problemu,i pred SP2. Jinak trochu OT,ale je proste vtipny jak v nekterejch firmach nasazujou Office 2007 chvili pred vydanim 2010..:-)

18.02.2010, 07:27 |
Daryl (A)
Klobouk: bude to asi tim, ze si nikdo nelajzne nasadit na tisic pocitacu neovereny soft. Jak zname MS, tak 2010 budou vychytany a pouzitelny tak za rok. Ja bych si to taky nelajznul. ONo uz bude hukot pro kancelarsky krysy prechod 2003 na 2007 hlavne diky te velke zmene v navigaci.
přesně tak, i tohle bude takovej boom, to jsou miliony tabulek po serverech propojený miliony Maker, zatím to má cca 20lidí a už nic nefunguje jak má !
navíc o tom co se nasadí (koupí) rozhoduje polský majitel z Osvetimi a tím je Michal Solovov a ten si radší koupí nový gumy než MS Office 2010 :-)
[ Link ] #
Snad mu ty chemičky pojedou líp než jeho WRC :-)