Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Visual basic HELP

o Navštíveno 318x o
o 16.02.2010, 19:44 | Zbyšek
Pro nějaké výpočty využívám nadefinovaných výpočtů v excelu a potřeboval bych, aby bylo možné jednoduchým příkazem zkopírovat hodnoty z výsledných políček do nějaké tabulky.
Vypadalo by to tedy asi tak, že by bylo třeba deset nějakých hodnot, které vyhodí výpočet a po kliknutí na nějaké tlačítko by se všechny tyhle hodnoty vepsaly do nějakého řádku. Poté bych do výpočtu zadal jiné hodnoty, excel si to přepočte, kliknu a přidá se další řádek.
Ve finále mi tak vyběhne tedy tabulka hodnot.
Myslím že by to šlo realizovat v basicu jakožto součásti excelu, ale netuším jak, protože jsem s ním dělal naposledy před mnoha lety a už jsem vše zapomněl.

Jak tedy nadefinovat, aby to po kliknutí na ovládací tlačítko zkopírovalo požadované buňky do řádku?
Samozřejmě to musí sice zkopírovat požadovaná čísla, ale když něco ve výpočtu změním, nesmí se v tomto zkopírovaném řádku nic měnit podle vzorců, ale tyto čísla již musí zůstat fixní, abych mohl provést výpočet pro další zadání a uložit do dalšího řádku zase další hodnoty.

o 16.02.2010, 21:11 | martan-hifi | Upraveno: 2010-02-16 21:14:26
v jazyce VBA dělám i bakalářku tak jestli ti to bude stačit do zítra večer, pošli mi tvůj excel na mail (profil) s ukázkovými daty jak si to představuješ (ty tvoje výpočty a nějak naznač tabulky kam to chceš zkopčit) a až se vrátím po obědě z Liberce, pošlu ti to hotový :) jestli to teda někdo neudělá dřív, jsem v časové tísni...jinak moje základní rada zní...vše co se dá nějakým způsobem ukázat, nahraj si makrem! kopírování, přesouvání...a pak stiskni ALT+F11 a jsi v editoru jazyka...a už jen poupravuješ nahrané makro, které vytvoří kus kodu za tebe!
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.4569 sekund.