Navštíveno 466x

16.02.2010, 17:10 |
hawai má někdo nějaký zkušenosti? hlavně by mě zajímalo jakej se vyplatí koupit třeba pro +-4 hráče. jestli mi bude stačit set kde je 200 žetonů, nebo 300, nebo rovnou 600? zase za to nechci dát zbytečně moc peněz když to třeba ani nevyužiju.
na aukru je toho spousta tak nevim co. neni to na žádný profi hraní, stejně si myslim že to vytáhnu jen párkrát a pak to skončí na věky ve skříni....
tady nějaký možnosti:
[ Link ] [ Link ] [ Link ]
ahoj,určo kup ten stěma 300 žetonama,žetony pokmud to budeš mít na domácí hraní tak si mužeš určit že černej je za 5 sedej za 10 atd...se ty vypadaj dobře,na domácí hraní... pak se lišej akorát karty v tíze a klouzavosti povrchu ,ale to ti je asi šumák co ??

16.02.2010, 17:21 |
hawai jj, to mi je vesměs fuk....kupovat něco profi v kufříku s cenou přes litr se mi nechce, to se mi nevyplatí na těch pár her jednou za čas, šlo mi spíš o ty žetony aby jich tam bylo tak akorát
mám ten první ale musel sem si koupit plastový karty,ty co tam byli to byl otřes

16.02.2010, 19:49 |
hawai no já ještě zejtra skočim kouknout sem do obchodu co budou mít, a když nic nevyberu tam, tak asi pujdu do tohohle a časem třeba dokoupim žetony
[ Link ] co myslíte?

16.02.2010, 19:53 |
hanx Hele řeknu ti to takhle, než kupovat to co tady píšeš, vem násadu od koštěte a nařezej to na stejně tlustý kolečka... Kup jen plastový karty (žádnej papír ani potahovaný karty)
Je zbytečný kupovat tenhle set. Ty žetony jsou naprd a ostatní věci z toho nevyužiješ. Kolečka z násady ti udělaj stejnou funkci. Něco jinýho by bylo koupit trochu lepší žetony, tam už je ten pocit někde jinde.
Takže moje rada zní - pokud plánuješ hrát trochu častěji (tj aspoň jednou týdně nebo za 14 dní) tak kup lepší set než tenhle. Pokud víš, že si to zahraješ párkrát a bude to ve skříni, udělej to tak, jak jsem ti napsal výše.
Každopádně tyhle sety jsou zbytečně vyhozený peníze

16.02.2010, 20:01 |
hanx | Upraveno: 2010-02-16 20:09:57
ještě k tomu poslednímu co píšeš, uvědom si, za co tam dáváš 400 + poštovný.
žetonů je málo a jsou špatný. S kartama si zahraješ jednou a budou zohýbaný, budeš muset koupit plastový. Kostky, CD a ostatní buttony nevyužiješ, plátno je maličký, taky nevyužiješ.
Takže kupuješ 200 kusů žetonů + dealera za 400 což je hrůza
V podstatě dáváš 550 Kč (set + dobírka) plus nějakých 100 Kč za kloudný karty, jsi na 650 korunách. Dřevěná násada + karty = 120 Kč
Doufám, že jsem pomohl :)
ještě EDIT: Pokus plánuješ hrát třeba jednou za dva měsíce nebo podobně, proč kupovat 200 ks v kufříku za 400, když na tom aukru jsou ty samý žetony v plechový krabičce za 250... Když už bys chtěl přeci jen nějaký žetony, poohlídni se po těch nejlevnějších 11,5g vážících, ale ne v takovym setu kde platíš za zbytečnosti :)

16.02.2010, 20:17 |
hawai hanx: právě to s těma žetonama mi teď řikal kamarád, proto jsem upustil od těch prvních setů co jsem psal hned na začátku, a chtěl jsem vzít ten kufřík kde už jsou už 11,5g žetony.

16.02.2010, 20:28 |
hanx Tak já to shrnu: jestli plánuješ někdy v budoucnu hrát alespoň jednou do týdne, rovnou kup trochu dražší set. Pokud to budeš hrát občas, dejme tomu jednou za dva měsíce, kup levnej set u kterýho je celkem jedno jakej. Pokud si jen párkrát zahraješ, žádnej set nekupuj.
Jinak na 5 lidí 300 žetonů stačí

16.02.2010, 20:35 |
hawai ok. a co tohle? je to lepší nebo ne?
[ Link ] jinak zítra dojdu do obchodu kde tyhle různý hry jako šipky, kulec, fotbálky, karty, atd prodávaj, tak uvidim co budou mít tam. jinak tohle je už lepší nebo ne?

16.02.2010, 20:57 |
hanx Tyhle co jsi poslal vypadaj pěkně, ale trošku mi přijde, že je to napodobenina dražších, takže netuším, jaký budou ve skutečnosti. Ostatně jako ostatní žetony z aukra. Každopádně žádnej set z aukra nebude mít plastový karty, takže to k tomu připočítej taky. Doporučuju značku RONDELO nebo COPAG, to nejlepší co můžeš sehnat za únosnou cenu. COPAG se daj sehnat za stovku, což je parádní. Na občasný hraní ti ale budou stačit i jiný, ale důležitý je, aby byly 100% plast. nesmí bejt na obalu "plastic coated" nebo něco podobnýho

16.02.2010, 21:01 |
hawai ok, tak díky za radu. zejtra kouknu co budou mít v tom obchodě a kdybych na nic lepšího nenarazil, tak tam koupim zatim aspoň karty a na aukru tyhle žetony.

16.02.2010, 21:16 |
hawai | Upraveno: 2010-02-16 21:25:15
a ještě dotaz. to na tom aukru, neni to náhodou vesměs stejný jako tohle:
[ Link ] nebo
[ Link ] ??? jestli jo tak by to bylo za pěknou cenu oproti aukru. a ještě se mi docela líbí tohle:
[ Link ]

17.02.2010, 09:36 |
hanx hawai: Hele tohle všechno je tak nějak na stejno. Je jedno co vybereš. Kvalita bude podobná (podobně špatná) ale na občasný hraní to stačí, hlavně vybrat co nejlevnější balení za stejnej počet 11,5g žetonů, neplatit za kravinky který nepotřebuješ...
Mimochodem pokud ti jde o to zahrát si POKER, nebereš to jen jako zábavičku u kalení, trošku víc se nad výběrem žetonů zamysli. Pokud to bude jako v tvym prvnim příspěvku, že víš, že si to zahraješ jen párkrát a skončí to ve skříni, tak je zbytečný kupovat jakejkoliv set, jak už jsem psal:)

17.02.2010, 13:07 |
relax zajimalo by me, jakej tak citelnej rozdil pocitujete mezi tema uplne obyc zetonama a nejakejma lepsima ? .. osobne sem hral poker se sadama za 200 i treba v clubech, kde maj zetony od paradisepokeru nebo expektu, coz uz si myslim, ze jsou zetony na hodne kvalitni urovni. A rozdil ? zadnej zasadni sem neshledal, funkci plni oboje stejne ...

17.02.2010, 20:23 |
hawai ja si myslim ze jde asi jen o pocit ze v ruce drzis neco masivniho co vazi ,,tunu,, a ne nejaky obycejny plastovy kolecko....a pripadas si jako nejvetsi profik :-) jinak jsem vybral ten
[ Link ] nebo ten
[ Link ] a pri mym stesti kdyz jsem tam dneska byl, tak meli na dverich ceduli ,,dnes zavreno,, :-D takze zejtra to uz snad budu mit

18.02.2010, 00:17 |
hanx relax Já osobně teda rozdíl pociťuju hodně velkej.. Pocit ze hry je úplně někde jinde.. Krom toho, že nekvalitní žetony se ti za pár her ošoupou, a to mi věř. Kdybys s těma z aukra hrál jednou dvakrát to týdne, tak za pár měsíců budou tak ošoupaný že budeš chtít koupit nový.
Jinak funkci to plní stejnou. Favorit tě odveze z místa A do místa B stejně jako nový auto za milion