Navštíveno 738x

13.02.2010, 12:19 |
m Zdravím odoborníky na IT. Měl jsem zapnuté PC a najednou v tichosti se to vyplo jak kdyby vypli proud. Už to nešlo nahodit - říkám logicky - to je zdroj, koupím novej. Koupil jsem jinej funkční úplně ten samej, krásně jsem ho vyměnil a ... furt nic. Ani ťuk, nic se nezapne ani neroztočí, čím to může být?
Díky moc
vadná základovka. puč si někde jinou (samo stejnej socket) a na ní rozjeď tvoje komponenty.
vyndej z pc vse co tam nemusi bejt (nech jednu ramku, grafiku cpu a chladic) vyresetuj bios vyndanim baterky a odpojenim od elektriky, zkontroluj zda konektor od zapinani je docvaknuty ( hele to se mi stalo predevcirem:D po rozebrani celyho pc sem si vsiml povytazenyho kontaktu:D) ale s nejvetsi pravdepodobnosti ona zminovana deska:(
ještě mě napadlo, trochu mě na to naved axetom, jestli máš základovku ASUS a používáš takový ten "modul for dummies" na zapojování diod, tak zkontroluj, zda-li je dobře zastrčený. neb diody (PWR, HDD apod) nastrčís na modul celkem ztuha, avšak modul na desku už de jak po másle a pak se může uvolnit a ztratit kontakt. v tvém případě bych zde ale chybu neviděl a obával se desky :/
Zdravim .. mám uplně zcela stejnej problem a v servisu mi rekli ze se jedna o zakladovou desku tak asi tak ... jinak presne sem to zkousel i se zdrojem .. ale nechapu jak je mozny ze jednu chvili to slo a pak z niceho nic ...

13.02.2010, 14:29 |
Jujk0 Pred nedávnom som riešil podobný problém. PC išiel, a zrazu nič. Tak reku, zdroj. Priniesol som nový, zase nič... Odišiel zdroj, a zobral zo sebou aj dosku... Tak som musel meniť aj tú. Keďže som mal postarší PC, tak rovno aj procesor a ramky. :)
Na 90% a mozna i vic, to je deska. Ja menil pred mesicem.
jeste taky napis co ma za zdroj a cos mel. Ja po zkusenostech kdy sebou eurocase a noname zdroje brali i desky grafiky a tak, kupuju jen fortron, enermax a jeste jednu znacku na kterou si nevzpomenu:D
axetom: ještě jeden kvalitní zdroj, seasonic a corsair ;)
frotrona bych spíš zařadil do těch lepších a enermax do těch kde platíš hodně za značku, ale i tak je dobrej :)