Navštíveno 647x

co tu kdo mate a jak jste spokojeni, shanim pro znameho nejaky slusny kompakt, s tim ze 90% fotek na automat, nebo prednastavene rezimy, a mozna pokud ho to trochu chytne lehke fotopokusy...
asi budeš muset říct přibližnou cenu!

04.02.2010, 20:09 |
ivls my si dali k vanocum tenhle:
[ Link ] nase pozadavky byly maly kompakt, ktery zvlada dobre automaticky rezim - funkce iA je super vec
za me vrele doporucuji
cena neni rozhodujici.
pokud to neco zmeni, tak klidne z tech drazsich.
to prvni jsem maznul, nez jsi to stihnul editovat...
ja bych spis koukal po necem jako je Nikon Coolpix P100 nebo COOLPIX P100, COOLPIX L110, z těch menších třeba Panasonic DMC-TZ10.
Sám mám jako druhý foťák k zrcadlovce jsem si na základě testů a receenzí koupil sonku, která pro mě je vcelku zklamánim, proto bych uvítal nějaké fundované názory.
Docela bych byl rád za nějaké postřehy třeba ohledně blesku a focení v interiéru, žádné umělěcké fotky, prostě jen kvalitní běžné fotky rodiny apod.

04.02.2010, 20:52 |
choze Tappaja tady predstavil nejakej rozumnej kompaktik.

04.02.2010, 21:15 |
Bingi osobne mam Canon G10 a jsem dost spokojeny. nyni uz je snad i G11. Paktri do tridy kompaktu, ale je zde moznost si veskere nastaveni ridit manualne. V interieru ok, sirokouhly je dost. blesk se da nastavovat ve trech krocich sily + synchronizace, nebo muzes nasadit pridavny blesk. ale je to spis takovy prechod mezi kompaktem a zrcadlem..
Z těch levných jsem ted kupoval známým Olympus Mju 5000
případně bych mrknul po nějakém tom Panasonicu
a srovnal to s těmi Canony ještě ,
asi by u mě hrála hodně ohnisková vzdálenost Od - Do mm
použij toto
[ Link ]

04.02.2010, 21:16 |
Bingi jo a foti skvele makro, ale to te asi nezajima:)

04.02.2010, 22:25 |
nome jako Bingi, pokud kompakt tak G od Canonu

04.02.2010, 22:54 |
Ravo Ač Nikonista, musím souhlasit s tím, že pokud kompakt, tak Gčko od Canonu (a čím větší číslo, tím líp :)
já bych taky vybíral u Canonu
aaa jeste zmena, melo by to umet ve slusny kvalite video se zvukem
Canon SX1 IS splňuje tvé požadavky

05.02.2010, 08:10 |
Bingi u toho SX1 pozor na kvalitu fotek, dost lidi bylo sklamano. pouziva CMOS snimac, prave ale diky nemu umi video.

05.02.2010, 08:15 |
Pekys Kolem 11tis jedině G11 nebo starší G10 od Canonu.
Jinak když bych vybíral, tak podle optickýho zoomu, a světelnosti objektivu.
G11 umí video jen 640x480, což není zrovna moc.
koupit kompakt za 11tis. je u mě uchylnost,
to už máš zrcadlovky

05.02.2010, 09:59 |
FBS nevim jak u vas, ale olympus u mě není značka.. :o(

05.02.2010, 10:23 |
Lefi | Upraveno: 2010-02-05 10:24:08
Já si koupil toto a naprostá spokojenost...Co potřebuješ to umí a myslim že velice dobře na to že je to kompakt...
[ Link ]
Olympus jsem měl jednou a nikdy více.

05.02.2010, 11:01 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-02-05 11:01:51
A co tohle?:
[ Link ] Má to 12x zoom, ale to podstatné od 28mm, umí to HD video a je to pořád kompakt do kapsy což třeba SX1 už není ani náhodou a Canon měl vždy plný manuál i slušnou automatiku.
Canon ma podle me nejlepsi kompakty, co existuji, ale pozor na jednu vec a tou je nabijeni blesku. Mne se nabijel snad 6 sekund, to je pak dost nepouzitelne.
Samozrejme G-rada je to nejlepsi, ale i ty SX modely jsou velmi kvalitni.
ozzy to mas sice pravdu, ale je to kamarad, ktery nevi o foceni nic, a chce zkusit neco jako je prave G11 jako takovej odrazovej mustek jestli ho to chyti a pujde dal ...
Pujcil jsem mu svoje zrcadlo, a kdyz mi ho vracel tak rekl ze chce neco na rychle fotky, co se zaroven da taknejak nosit v kapse. A na to noseni je zrcadlo pekne otravny.
Abych pravdu rekl, mam asi treti zrcadlovku a nikdy jsem snad nefotil na automat, vim ze to obcas zkousi zena a ze v kombinaci s vestavenym bleskem ty vysledky nejsou zadna slava, predtim jsem mel profi kompakt a ten s tim automatickym rezimem nemel problem.