Navštíveno 1503x

Potřebuji koupit nějakou vapku na občasné domácí umytí auta a výhledově čtyřkolky, prosím o rady a osobní zkušenosti.
Koukal jsem jen po Kärchru, tak jsem vybral zatím dva takové levnější modely.
[ Link ] [ Link ] Díky za každou radu a názor.
tak ono je i důležité jaký máte doma tlak vody. Jestli dost malý tak to nemá ani cenu protože budeš čekat než se natlakuje, pak stříkneš a zas čekat...
v teto cene bych vybiral podle toho co ma za prislusenstvi... protoze pokud to koupis bez toho, tak by si to pak musel stejne dokupovat, osobne bych bral to druhe...
Midnite: Tak jaký máme tlak to vážně nevím, jsem připojen na běžném vodovodním řádu jako celá obec, soused nějakou má jakou nevím a funguje mu pořád v pohodě myslím, že na nic nečeká, pořád stříká.
MiniMike: tak já zase žádné moc příslušenství nechci, žádné kartáče atd, budu používat jen na ostříkaní, samotné mytí si provedu sám houbou a kýblíček.
Spíš jsem někde kdysi slyšel, že nějaké mají buď plastové motorky nebo uložení, vážně nevím a nerad bych kecal.
mám Karcher K 2.01 asi za 1800 Kč a na mytí motorky naprosto dostačující...
midnite: tak zrovna tlak vody je asi nejvic nedulezita vec - tyhle maly maj spotrebu vody 5-6 ltr/min - to bys nabral i decakem z potoka. Navic v omezene mire sami sajou, takze muzes mejt treba ze sudu.
dragster: mam uz asi 4 roky ten nejlevnejsi co se dal koupit, meju s nim pomerne casto, a zatim v pohode - takze bych se nebal i tech nejlevnejsich modelu. Ale jak se psalo, co si nekoupis v sade, pak budes tezko dokupovat - stoji to ranec...
Vencaf: Kouknu ještě taky na ten model co máš ty.
tmx.806: Já vážně nějaké blbosti kupovat nebudu, potřebuji jen trysku, docela bych vzal trysku která dělá jen klasický proud, ta rotační se měmoc nepáčí.
Dragster: ohledne prislusenstvi to pises ted, ale ono uvidis na co vsechno se da vapka pouzit :-D :-D

05.02.2010, 06:58 |
TUNER Přesně...myjeme s wapkou třeba betonovej chodník,by jsi koukal jak prokoukne...;-)
Ja mam tu prvni
Kärcher K 2.38 M + T 50
a spokojenost ;)
TUNER: Ty si asi nebyl u otce na baráku, kolik tam má betonového chodníku??, ten vážně mýt nebudu. Radši něco doporuč.
Dave0401: jak ji máš dlouho?
Je jiná tryska na ty domácí vapíky než rotační?
cca rok a pul... a porad jako nova... predtim jsem mel jineho karchera a ten jsem mel 6let a pokud vim, tak sousedovi jeste porad slouzi :)
i k těm lacinejm jako mám já jsou 2 koncovky obyčejná a rotační, dostával jsem s tím i mech ze zámkový dlažby a pohoda, za ty peníze si nestěžuju, zase nějaká moc výkonná by mi mohla strhat polepy z motorky...
je nějaký zásadní rozdíl mezi těma pístama /plast-kov/? jak dlouhou "prodlužku" tlakové hadice na to můžu dát, abych to pořád netahal celé s sebou?
Tak jsem se ptal ještě troch víc a prý většina od Kärchu mají už kovové čerpadla, ty drahé (cca od 10000) už mají s bronzovou hlavou, to určitě potřebovat nebudu.
Koncovky se dodávají dvě jedna obyč a jedna rotační
Volba padne asi na tento model Kärcher K 2.91 MD, z důvodu dodávaného pracovního nástavce Vario Power s regulací tlaku