Navštíveno 1744x

Tak aktuální výše sněhu na zahradě - 64cm!! N e p a m a t u j i!!!
Cesta do práce dnes byla ve znamení nervů. Nervů nad tím, co opět předvedla místní společnost, co má za úkol dle smlouvy udržovat místní komunikace v obci. D8le nervy z toho, jak opět naši slavní Páni cestáři byla na vše nachystaní. Ještě ráno, v 7:30 místy neprojelo městem jedno auto zikmí údržby po hlavním tahu HK-->Jeseník!!!
Křižovatka u Prametu (za podjezdem) to byla tragedie. Kdo tam zastavil na červenou, už se nerozjel, za chvíli kolaps. Ještě, že mám Subaru a moc mě to nevzrušovalo:-) PS: pomoc jsem nešel, protože když nemám techniku, která tyto podmínky zvládne, tak prostě sedím doma na prdelia nikam nejedu. ALe to né, oni MUSÍ jet, protože kdyby nejeli bůhvíkam, byl by konec světa. Tak si kurva nsadím aspoň ty blbý řetězy, když vidím, že je na silnici 30c, sněhu!!! Ale to né, oni by si zamazali ručičky!!!
Další nervy na stupidy ze Slovenska, kteří se s kamionem ráno pokusili zdolat Bludovský kopec směrem Bludov-->Šumperk. No výsledek nemusím popisovat. A myslíte si, že měl pán řetězy? Na co,vždyť je léti a po sněhu ani památky. Kolaps až na výjezd z Bludova, tj. cca 5km během asi 10 minut. V době, když ze všech stran se sjíždí lidi do práce, do škol a pod... No vůk korunovanej. Přeci mu muselo být jasný, že to nemůže vyjet, tak proč se tam sral???
Dále - páni řidiči autobusů - mají bobáče z toho, že by nemuseli ze zastávky vyjet, tak radši zastavuji vprostřed silnice. Nejlépe tam, kde je zatáčky - kdo zná - napíšu - za Bludovem u toho mrdniště, co tam chová nějakej vidlák ty tetřevy či bažanty, či to to má. A jsem v Klášterci. Místní strejda, zřejmě důchodce, se baví tím, že vyhjazuje sního do cesty. Bil pilný, nebo nevím, jak se mu to povedlo, ale za ranního provozu ho stačil aházet tak půl metrovou hromadu do prostředka silnice. No kretén hotovej. Ale k brance měl vyklízeno. Navíc stejěn hustá vánice, tak k čemu to, nechápu. Noa našli se tací, co se té hromadě vyhýbali a výsledek bal jasný - ke sržce chyběly jen milimetry, naštěstí stál ten Nejvyšší nad nimi na stráži.
A jsem v Olšanech: místní domorodec se marně pokouší s Oktáckou vyhrabat se na hlavní, zastavuji, dávám varovky, aby do mě nikdo zezadu nevrazil v domění, že se vyškrábe. Když už to vypadalo, že budu muset vystopit ( a nechat své auto na kraji=uprostzřed) abych mu šel zatlačit, tak strejda vystupuje a mizí kdesi u domku a jal se plkat se sousedem (asi o tom, že toho napdalo dost). Když mu říkám, že tam potřebuji odbočit, tak na mě vyjel,že to je neprůjezdnýa že tam zapadnu a kdesicosi. Vytalčl sejm ho, ani nezabučel a samosebou jsem nikde nezapdnul (holt 4x4 s redukcí pmáhá. Jen jsem měl strach, že legacy je nízké a zůstanu potupně viset na bříšku. Naštěstí se tak nestalo.)
Tak asi 16km a zhruba 40 minut. Kvůli lidské blbosti...
A máme tu odpoledne. V 15:00 jedu z práce. Jeden by řekl, že cestáři se pochlapí. Ale kdeže... U prametu u podjezdu stejný obraz jako ráno, v prostředku ohlazený hrb na výšku podvozku aut, co se tam brodí. Do toho báby na kole. Kam jedou, je mi záhada. Navíc byly evidentně podle jejich strojů hodně let v důchodu. Nechápu a jedu směrem dál, na Malín. Přede mnou dojíždím staré BMW 540 či tak něco, kola asi 245, pán je asi znalec drftů, protože si to v každé zatáčce při 15km/hod dost užíval a zabíral celkem značnou šíři. Stejně bych rád věděl, kam se až dosmykoval... Ale předjet se nenechal. To by byla přeci potupa, že? Tak jedem asi 30-40 po rovince, pán zápasí na širokých gumách... Naštestí jsem odbočil do zástavby k domovu. Doma překvápko. Pánové čistili místní cesty. Tu hromadu sněhu asi 2m vysokou mi strhli k obrubníku a polovinu mi ji nahrnuli do vyčištěného výjezdu ze zahrady. Ještě jim dnes písemně na stránký´ách obce poděkuji, jak svědomitě dělají svou práci a jak u toho přemýšlí. Myslím, že jim poradím, že ty jejich stroje mají i zpátečku a že to, co mi tam ( a nám všem ostatním v ulici) nahrnou púřed výjezd, můžou taky jedním couvnutím zase odklidit. jenže, to by nesměli jezdit v úkole, že?
No, naštěstí zítra jedu s kolegou a moje auto zůstává doma. Fakt, někteří mě opravdu ale dost na silnicích serou.

03.02.2010, 20:35 |
muSlim | Upraveno: 2010-02-03 20:35:33
No jo, napadne trochu snehu a v Šumperku vyhlásia kalamitu... :oDDD
Jojo, Plzeň přes den +5°C...nový sníh 0cm :-)

03.02.2010, 21:19 |
cupra.165 | Upraveno: 2010-02-03 21:21:01
Tsi joo,Plzen prselo a pomalu vse odtava..a Sumpersko se sakra nepodeli :-D
Zdeny..safra,tys mohl mit zarezu a ty nic,jen klejes :-)
Co bych za to dal,aby Ti silnicari tady vubec nevyjeli,tady jich vzdy po okoli je jako much a fun je kdesi tam :-/

03.02.2010, 21:57 |
hanzz jj, je to radost, ta letošní zima. Lepší důkaz globálního oteplování snad ani nemůže existovat :)
Dneska si s Outbackem užívala žena a tak jsem musel vzít zavděk Passatem 2.8 Syncro ... docela to šlo, sice mě vždycky nasere, jak z toho auta není nic vidět (což je koncernová klasika), ale Torsen docela funguje, takže nakonec taky pohoda jazz.
Ale přiznám se, že se také moc neangažuju ve vyprošťování zapadlých nešťasníků. Respektive, když vidím, že je někdo v hodně neřešitelný situaci, tak se zeptám, jestli potřebuje pomoc, jestli má zimní gumy a jestli má vlastní lano (svoje si zasírat nehodlám .)
Zdeny: Došel ti mail?
A proto mám vlastní lano, lopatu a řetězy :-D
jj, na Šumpersku dnes byla prdel, potvrzuji zdenyho referát. Žena dostala ráno v šest na cestu do práce SantaFe a jako jediná z okolí bez problémů dojela, ulici sežehlila na světlou výšku auta 23 cm a tak to zůstalo až do 12.30, kdy sem prorazil první pluh neb ráno vyjelo pár dvojkolek, všechny zapadly a ucpaly hlavní příjezdovou silnici.
Já jsem měl relativně klid a vzpomínku na staré časy. Děti (resp. jedno, ale musel jsem vzít i druhé) do školky jsem odvezl na sáňkách, cestu jež autem trvá tam i zpět 3 minuty, pěšky běžně 15 minut, jsem dnes zvládl za 50 minut, děti i sáňky byly prakticky celou dobu pod sněhem, ale měly z toho prdel velikou. S malým v krosně jsem pak dopoledne na lyžích ještě zajel pro oběd a hotovka.
Odpoledne dojela žena poněkud se zpožděním, protože u práce tahala doktorkám auta ze závěje - Qashqai 4x4 (posazeno na břicho), Scenic a Clio jako dvojkolky byly bez šance, kolegyně tam své Mondeo rovnou nechala a jela vlakem. :-)

04.02.2010, 01:37 |
Rudi trocha sněhu a v šumperku maj kalamitu :-DDD

04.02.2010, 07:47 |
tommas | Upraveno: 2010-02-04 07:51:19
Zdeny: souhlas... podobné situace zažívám denně na ústeckoorlicku :-)
Za vločkou vločka
after snowflake , snowflake
z oblohy padá
is falling from the sky
chvilinku počká
(snowflake) is waiting a little moment
a potom taje
and then its melting
Na staré sesli
on the old chair
sedí pan Lada
is sitting Mr. Lada (one czech painter)
obrázky kreslí zimního kraje
pictures of winter countryside is painting (this two verses i had to join for better trans.)
Ladovská zima
Lada´s winter
za okny je
Is behind the windows
a srdce jímá bílá nostalgie
White nostalgia is hugging the heart
Ladovská zima
Lada´s winter
děti a sáně
Children and sledges
a já jdu s nima
And im going with them
do chrámu Páně
To temple of Lord ( church)
Bim bam bim bam
bim bam bim bam
bim bam bim
To mokré bílé svinstvo
This little white filth (s hit ? )
padá mi za límec
Is falling behind my neck (collar in the jacket)
už čtvrtý měsíc
Already fourth month
v jednym kuse
All the time
furt prosinec
Its still December
Večer to odhážu
I throw it away in the evening
namažu záda
lubricate the back
a ráno se vzbudím
i wake up in the morning
a zas kurva padá
and **** , its again falling
Děcka majú
the children have
zmrzlé kosti
frozen bones
a sáňkujú
and they are sledding
už jenom z povinnosti
just as obligation
Mrzne jak sviňa
its ****ing freezing (like verb freeze) (swear word - this forum has automatic censorship )
třicet pod nulu
30 degrees under zero
auto ani neškytne
No way the car starts
hrudky se dělaju v Mogulu
Loupes are made in Mogul (oil into the car)
Kolony aut
Fleets of cars
krok-sun-krok
Step by step
bo silničáři ta jak
Because the highway workers (workers who cares about roads in the winter)
každý rok
Like the every year
su překvapení velice
Are surprised
že sníh zasypal
That the snow has snowed up
jim silnice
Their highways
Pendolíno stojí
Pendolin is staying ( Pendolin – one highfast train)
kdesi gu Polomy
Somewhere near Poloma (i think - city)
zamrzli mu všecky CD-ROMy
All his CDroms has got frozen
A policajti?
And the policemen?
Ti to jistí z dálky
They are taking care from the distance
zalezlý do Aralky
Hidden in Aralka (im not sure , i think its restaurant, or pub , but its some proper noun)
Ladovská zima
Lada´s winter
za okny je
Is behind the windows
Ladovská zima
Lada´s winter
děti a sáně
Children and sledges
a já jdu s nima
And im going with them
do chrámu Páně
Bim bam bim bam
bim bam bim bam
Na Vysočině zavřeli D jedničku
In the Vysočina(part of czech country) has been closed D1 (highway)
kamióny hráli na honičku
The trucks were playing for barley break (children´s game)
takzvané rallye Letní gumy
So- called rally racing ,, Summer rubber tyres“ *
v tym kopcu u Meziřící
In the mountains near Meziříčí (city)
spěchali s melounama
The were hurrying with water melons **
a teď jsou v...
and now, they are in…..(its has rhyme with swear-word ,,ass“ )
Však víte kde
u know where (what he wants to say in rhyme above)
Na ČT1 Studio sníh
On Czech TV studio is snow
Voldanova sedi na saních
Voldanova is sitting on the sleddge (anchorwoman/moderato in tv)
A v Praze kalamita jak na Sibiři
and in the Prague is calamity(catastrophe) like in the Siberia (irony)
tři centimetry sněhu
3 cm of snow
a u Muzea štyři
near the Museum are 4 cm (of snow)
Jak v dálce vidim
as i can see in the far
zasněženy Říp
snowy Říp ( mountain)
řikám si: Praotče Čech
im saying myself : forefather Czech ***
tys byl ale strašny cyp
you was awful ,,cyp“ (swear word like idiot or sth like this)
Kdyby si popošel ještě
if u were going
o pár kilometrů dále
some kilometres farther
tak jsem se teďka mohl
now, i would lounging in the swimsuit /swimslips
kdesi v teple v plavkach valet
somewhere in the warm weather
Místo toho aby se člověk bál
In stead of this, oneself is afraid
zajít do Tesca na nakupy
of going to Tesco for shopping
jak jsou tam na tych
because there
rovných střechách sněhu kupy
on the flet rooftop are heaps of snow
Do toho všeho jak mi
in to all what is hapennig
jak mám zmrzlý nos aj líce
as i have frozen nose and cheeks
a tak ještě z radia
on the radio is
provokater Nohavica
provocateur Nohavica (he , the singer of this song)
Ladovská zima
Lada´s winter
za okny je
Is behind the windows
Ladovská zima
Lada´s winter
děti a sáně
Children and sledges
a já jdu s nima
And im going with them
do chrámu Páně
Bim bam bim bam
bim bam bim bam
bim bam bim bam
Hanzz: došel, ale jaksi jsem ještě nezareagoval. Nicméně, je vidět, že se Subaru se v zimě opravdu dá...
Tommas: aktuákní.
A aktuální info o počasí teď - v 7:52:
-9°C a co je nejhorší, silně namrzající mlha. To se zase budou dít věci :-)
Brno taky kosa jak prase.... tech 10 tam bude :o( vcera trosku snehu ale byl zase pryc quli chvilce slunka :o)))
Plzeň žádný sníh, suché silnice, NO FUN :-/
no to unas v děčíně to vcera tálo a vecer byla prdel klouzačka vsechno to zmrzlo tchyne sjela do popelnic.Po silnicáři už 5let opravují půlmetrový propad silnice :D
jinak teplota -7°C
Praha nuda, no snow.. :( Pošlete sem trochu ze Šumperka.. :o) P.S. Ja se zimy nebojim, obuto Continental TS830,lopata,řetezy a lano v kufru :o)
jo, v Praze nuda, RWD bez samosvoru a protiprokluzu, řetězy jsem nasadil letos jen 2x :-D
no já mám FWD... řetezy jsem nevytah a lopatu jsem pouzil jen na odhazovaní mista pro parkování :o))
Ale zajímavá uvaha.. v Praze 60cm snehu... :o)))

04.02.2010, 09:36 |
PlusOne | Upraveno: 2010-02-04 09:47:28
Zdeny60
Přesně vím, vo čom mluvíš - včera jsem u Mountfieldu na Čajkovce hodinu vyhrabával auto :-) Holt mě ten sníh přes noc překvapil, ale asi ne tolik, jako silničáře :-) Komické mi přišlo, že Multikrávy s pluhama svištěly po chodnících, ale parkoviště se nikdo protáhnout neobtěžoval...vzhledem k tomu, že naši bydlí u Hokejky - pokud víš, jak parkoviště na Čajkovského vypadá - umíš si asi představit, jakou radost jsem měl, muset si se sníženým Golfem prohrnovat cestu metodou metr vpřed, dva metry vzad, odházet bordel, podložit kola (prohrabal jsem se až na led) a znova...nakonec jsme to s otcem vzdali, částečně prohrnutý chodník kolmo na Temenickou odházeli na šířku Golfa, a protlačili ho tamtudy...to ráno uspěli už jenom maník s Pajerem Pinin, a soused se Santa Fe...večer pak ještě doma u baráku v Mohelnici jedno cvičné prostná s lopatou (odházet parkplac), ale to už byla ve srovnání s Šumprem poměrně brnkačka...
Jinak po městě jsem to shrnoval na osmicentimetrovou výšku, a už bez problému. Vykopal jsem se někdy kolem půl deváté, a jel navštívit svou stomatoložku. Potom do Mohelnice do práce. Takže motivace vyhrabat auto poměrně velká.
Z Bludováku jsem to akorát musel zapíchnout do sněhové bariéry, abych nezrušil prdel Oktávce, co to přede mnou zašlápla kvůli autům, která objížděla Na Nové zaseklý kamion - strejda v černém Renaultu Magnum to ráno vyhrál, dostal se s návěsem nejvejš. Nutno podotknout, že mi následně pomohl vyprostit auto ze závěje, anžto jsem zůstal viset za čumák...
Podle toho, co píšeš, patřím k těm stupidům s předohrabem, navíc na nízkém podvozku - ale až na včerejšek teda musím říct, že zatím bez problému...navíc, je to jeho poslední zima, letos na podzim mu pořídíme nějakého toho "brášku" - pro změnu by se, po včerejší zkušenosti, šiknul třeba Golf Country :-D
tož Kyjov v pohodě , ráno sem se proklůzal služebním předohrabem , ale naší kluci potem vyjeli a sypali jak čerti , takže super.
od rána do cca 9:00 osum bůraček před kyjovem , z druhej strany od vracova prej sklo.
silničářa sem dnes neviděl ani jednýho.
a to tu nesněžilo , enom spadla přez noc trocha mlhy
jura.j aneb stařeček Pagáč vyprávjajů :-D
neber si to ve zlým, ale ten dialekt v psaný podobě je zábavnej :D
tož to si jak kamoška z novýho města na moravě , tá se dycky těší , jak si se mnů povykládá , z mojů nic moc , protože je z města , já su z dědiny a je se mnů prej prča.
brat ve zlým to nemožu , já su rád , že su s tama , s kama su :o)
Zdeny, kdyby sis rači pořídil pořádné auto na ten sníh :-))
[ Link ]