Navštíveno 1580x

Prosím vás, dokáže mi někdo uspokojivě vysvtělit odborně rozdíl mezi řepákem a vidlákem? Už su z teho jeleň... :-)
A kdyby někdo přidal definici "tralaláka", zlobit se nebudu. Google nic nenabízí :-) :-) :-)
:-))jak se vidlak jako ty muze ptat na ty řepáky co kolem tebe bydli :-)))
řepák - "inteligencí" je na tom líp než vidlák, obecně je to někdo, kdo má nějaké polnosti a tak a z toho pramenící inteligenci jako řepa, ale přeneseně je to prostě menší debil než vidlák. Taky to ale může být někdo s podivným účesem na hlavě.
vidlák - prostě trotl, obecně zase někdo kdo doma kydá hnůj a tak, ale přeneseně je to típek, co je absolutně mimo - třeba v módě (bílý fusky ke kvádru), používání věcí (neví jak u obchoďáku odjistit košík ze řetězu), apod. Používá se to třeba když člověk z vesnice dorazí nakupovat do velkoměsta a absolutně neví kudy kam - vidlák.
Tak je to chápáno aspoň tady u nás (Šumperk). Možná si ještě na lepší definice vzpomenu, ale tyhle výrazy používám automaticky a nemusím o tom přemýšlet - prostě kouknu a vidím, jestli je to řepák, vidlák, gumák, špenát... :-)
jj vidlacka zazil jsem buchtu na jednom srazu prijela mela lodicky a k tomu bily ponozky bylo po me :-)))))
Jj, protože jsem taky ze Šumperka, potřebuji v tom mít jasno,když bych náhodou byl takto otitulován:-) Jedu totiž zítra do velkoměsta :-) :-) :-)
Tak se aspoň teoreticky připravuji :-) :-)
Pep689??
Co to jako ??
Počkej, podle Šestikuleho definice to na mě nepasuje :-;
Já jen, že tu je jaksi mrtvo:-)
Zdeny60: ale pasuje, když přijedeš do Prahy, jsi vidlák. Když přijede Pražák do Vídně, je vidlák. Obecně to funguje i takto.
co já vím, tak vidláci jsou všici co mají Vyškovskou značku "VY"
Hlavně v Brně jsem to často zachytil ....

02.02.2010, 21:22 |
Cenda co to je za označení "špenát"? :-)))
to jsem ještě neslyšel.
špenát = zelený mozek = voják
Řepák je obyvatel neurčité usedlosti mezi senokřupovem a vidlákovem... :-D
pepe689:jestli nebyla komplet oblečená jako z 80.let...tehdy se totiž bílý fusky v lodičkách nosily.. :o)

02.02.2010, 23:57 |
Kacko Jako Sestikule. Nedavno mi znamy, ktery pochazi z Melbourne rikal, ze se mu tu v Praze libi, protoze je tu takovej vidlakovskej klidecek:)
no ani ne ale vypadala jako roleta zmackana v ksichte

03.02.2010, 00:12 |
Kesam řepák je vidlák z vesnice co má na hlavě dlouhé vlasy tzv řepu :D