Navštíveno 5644x

02.02.2010, 10:23 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 10:29:43
Ahoj potřeboval bych radu. Na začátku listopadu jsem poptal instalaci a dodávku music do mého auta. Firma reagovala rychle a spolehlivě poslali mi nějaké komponenty do emailu k náhledu a cenový návrh. Řekl jsem jim své nároky, že chci kvalitku a rozhodně nechci šetřit na komponentech a o mi navrhli tedy konkrétní woofer a zesilovač. Já odsouhlasil a závazně objednal.
Takže jsem se těšil na music a tucání v mém autě. Auto jsem přistavil ráno a navečer odjíždím s huddbou. Byl jsem nadšený a moc spokojený. Při přebírání auta jsem se ujišťoval, jestli třeba není ten zesilovač moc silný, abych neodkouřil ten woofer při vysokém zatížení, byl jsem ujištěn, že ne, že zesilovač je nastaven na 75% výkonu a že tyto dva komponenty jsou k sobě určený...
Takže odjíždím s radostí a jedu domu...:-) Hrálo to super asi týden. Pak to zničeho nic přestávalo basovat a vynechávat. Volám do firmy s problémem a oni ať se zastavím. Po chvilce laborování se zjistilo, že odešla nějaká krabička. Bezplatně mi jí vyměnili, ale od té doby to začalo hrát nějak divně. Už to tolik nebasovalo a celkově to nějak vynechávalo. Za týden to přestalo úplně hrát, takže jsem jel znovu do firmy, že je problém. Krabičkou to nebylo, teda bylo, ale na to se přišlo, až za další týden, kdy jsem znova přijel, už nasranej na návštěvu. Přidali další krabičku, která stála cca 9tis. Takže to zase začalo hrát, ale při vypnutí klíčku se ve wooferu ozvalo nepříjemné prasknutí wooferu a šumění v repro. Po ústní dohodě mi bylo zděleno, že s tím nic dělat nejde, že to tak asi má být, nebo je normální. Takže jsem odjel a hrál cca 2 týdny a ejhle praskla mi plastová výplň wooferu. Woofer hrál normálně, ale malinko chrastil v nízké hlasitosti. Zase volám do firmy a řekli mi, ať to přivezu. Vyndali woofer s tím, že je spálený, že to pošlou do DE na reklamaci a že si myslí, že mi na 99% dají jiný. Čekám tři týdny a včera mě pošlou někam, že jsem s tím wooferem hrál moc nahlas a že je to vlastně moje vina. Jako řešení mi nabízí, že si mám připlatit 7tis za nový woofer místo 14 tis, co stála nákupka.
Takže já ve finále zaplatil cca 50tis za woofer a zesilovač( nepočítám 4 cesty z Příbrami do Prahy dohromady cca 600km), který mi firma doporučila, namontovala a ujistila, že tyto komponenty k sobě patří a že mi stejně nastavili zes na 75% výkonu tudíž je tam rezerva.
Hrál jse dohromady když přeženu 3 týdny. Jinak je to auto Audi A6 Avant 2006.
Co by jste mi poradili vy? jak teď postupovat?

02.02.2010, 10:34 |
Daryl (A)
coze to bylo/je za firmu ? Proc jsi se neobratil na zdejsi renomovane experty ?
Ohledne postupu hodne stesti .. bude to tvrzeni, dokazovani, presvedcovani, vymena nazoru ...

02.02.2010, 10:36 |
Cenda co tam je za komponenty?

02.02.2010, 10:39 |
PAULI Daryl
No zatím nebudu jmenovat, třeba k tomu dojde.
No jo, ale pokud oni navrhnou sestavu, zapojí, nastaví a ujistí, že to bude ok, tak pořád nechápu proč já jako uživatel bych měl hrát na 80% výkonu... Jsou to nové značkové věci. Já do ničeho nehrabal, nerozumím tomu.

02.02.2010, 10:41 |
PAULI
slovo proti slovu,tohle je těžký hodnotit ze třetí strany, mohla to bejt vada wooferu stejně jako tvoje chyba. Když třeba sedneš ráno do promrzlýho auta v -15 stupních a hned tomu dáš záhul, tak to lze snadno umrtvit...

02.02.2010, 10:50 |
Cenda zapojene to je do 4 (predpokladam), nebo 1 Ohm?
tohle by melo bejt docela blbuvzdorny naradi. Nahodu nevis, co ti tam davali za ty "krabicky".

02.02.2010, 10:51 |
PAULI Vencaf
hehe fakt ne jako, abych ráno sednul do auta a dal tomu plnej, zase jako 16let mi není...:-DD Kdy jsem sednul na simsona a nic mě nezajímalo. Teď když si na něco vydělám, tak si toho vážím a chovám se k tomu...:-)

02.02.2010, 10:53 |
PAULI Nějakej bassboost?? Fakt nevím. Jo a pak přidávali nějakej optickej převodník na převod signálu s MMI do zes...

02.02.2010, 11:27 |
Cenda jestli ti tam davali nejakej kurvic signalu, tak bych se ani nedivil, kdyz to nasledne odpravis.

02.02.2010, 11:32 |
Alííí Asi jako Daryl, divím se, že ses nezkusil dohodnout s někým odtud, na koho je tu 100% hodnocení kvality a spokojenosti.
Jinak samozřejmě blbá situace, a i když nastavíš zesík na míň, můžeš woofer oddělat - závisí to na situaci. Každopádně nějaký přidávání "nějakých krabiček" (navíc za 9 tis.Kč), atd. nezní moc jako profi práce... :-(
Ser na SPL a dej se na SQ a mas postarano.Ono takovy vykon neni zadna prdel ale muj nazor je ze jsi v prdeli.

02.02.2010, 11:37 |
PAULI Tak ono to bylo malinko jinak. Ten optickej převodník tam měl být zřejmě od začátku, ale jelikož to hrálo chvíli bez něj, tak ho tam nedávali. Pak to hrát přestalo a běz něj, už to nehrálo vůbec ,tak ho tam tedy nakonec dali a naúčtovali si ho. :-)

02.02.2010, 11:57 |
PAULI V Audi A6 2006 je origo s navigací MMI...:-)
Nejsem si ted presne jist jak to funguje, to by byla otazka na pravnika, ale mozna by ti meli uhradit cestovne kdyz jsi jel k nim.
Pokud jde o zniceni wooferu, tak tady bych se jich malicko zastal - pokud bys treba hral z MP3 a dal radio hodne nahlas, tak zkratka prijde zkresleni a zapojit to "blbuvzdorne" neni mozne. Tim samozrejme netvrdim, ze je to tvuj pripad.
Ze se neco muze porouchat, s tim nic neudelas a pravdepodobne to nebude jejich vina, tj. jestli tam odesel nejaky prevodnik nebo basak. Ale pokud Ti sumi repra a lupe ve wooferu pri vypnuti, tak to vidim jako jejich chybu a budto at tyto vady odstrani nebo bych vse reklamoval - celou sestavu jako celek, nejlepe doporucenym dopisem pisemne. Pokud vadu neodstrani, zadal bych vraceni penez a uvedeni do puvodniho stavu.

02.02.2010, 12:22 |
PAULI MMI 2006 neumí MP3, takže nehrál... :-)

02.02.2010, 12:28 |
pepe689 | Upraveno: 2010-02-02 12:33:12
zajiste mas adekvatni baterku ,ktera je potreba a ne nejakou obyc .??????
dalsi otazka to co popisujes dela vytazenej bassboost na DO od zesilovace a vytazeny basy na radiu .

02.02.2010, 12:32 |
JR Kdyz uz si to tady zacal rozebirat, tak napis i firmu o kterou jde at vime co to je a verim, ze nejakej zkusenosti pripadne znamosti tady budou. Nepis, ze ti tam dali nejakou krabicku, ale urcite od toho mas doklad a tam je presne popsano co ti to prodali, tak se do toho podivej a napis to sem.
Muj nazor je ten, ze kdyz to na zacatku hralo bez krabicky, tak to bez ni bude hrat porad .... jen je otazka co ti to tam vlastne dali.
jo a jak dlouho cekas nez to osolis ????? ja cekam 1-1,5hodiny nez se me ohreje auto .
PAULI 5let tu kuka na autohifi a nic nevi?

02.02.2010, 12:44 |
macek Tak v tomhle pripade bude chyba asi mezi sedadlem a volantem kdyz pises ze ti to hralo normalne a pak najednou. Vono totis spousta lidi neprizna co stim pak delaj atd. Znal jsem taky jednoho co mu to od montaze vydrzelo cca 10min. vola mi ze mu to smrdi tak prijel za mnou a koukam na Alpine mel Bass na plus 15 a Sub level to samy takze asi tak. Pak kazdej rika nene ja stim nic nedelal jenom jsem pridaval pochcany basy kdyz uz mam ten super basak ne?:-)))))))))))))

02.02.2010, 12:45 |
PAULI pepe689 baterku mám origo, auto při vysoké hlasitosti škubalo a při zatáčení škubal volant. Je to Tiptronic...

02.02.2010, 12:48 |
PAULI macek
mě je jasný, že se do mě pustíš, kvůli tomu cvičení...:-D

02.02.2010, 12:50 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 12:53:54
D-door
tu bude déle, jak 5let...:-)) Ještě jsem chodil na staré autohifi.cz :-)
Bohužel o instalaci a zapojení MMI system audi nevím nic a proto jsem to svěřil do rukou odborníků...

02.02.2010, 12:53 |
pepe689 | Upraveno: 2010-02-02 12:57:28
o cviceni si se dohadoval se mnou :-)))takze 1.chyba slaba baterka.Jinak k tomu sw jsem ho slysel a slo do nej mnohem vic nez davas ty.
K ty baterce zesik proste nema stavu a diky tomu to jde vsechno do hoven/to jest nema radnou kontrolu a tak / -ja jsem udelal origo baterku do mrtva behem mesice .
Jo a k spalenosti sw nevim a ani moc neznam firmu co by spalenej woofer vymenila -ber to tak mame s mackem celkem neopravitelny sw a zatim nam drzej ,ale 1.co bylo byly poradny baterky .
A u me treba byla poznat slabost baterky pri jizde cca 130 na tachaci a vysky se rozmazavali a radio jako byse ztlumovalo a to mam i silnej altik 140A-
Jinak ja vim kdo to delal a ani se nezastavam nikoho proste tak je to dany ,byl tady pripad kluka Hifocolossus vs JLA 13w7-slaba baterka basssboost na plno a JLO shorelo ,zvlastni pac my jsme do JL poustely vic nez on.
Ve finale z nej vylezlo ze slaby draty na baterku +to co jsem popisoval tusim ,ze mel 44AH baterku.

02.02.2010, 12:54 |
macek PAULI to se pletes ja pisu z me vlastni skusenosti a ne ze bych do nekoho rejpal

02.02.2010, 12:58 |
PAULI pepe689
Prosím mrkni se do znova do toho inzerátu, než něco napíšeš, jo? Děkuju... :-)
Ale pokud chceš dohadoval jsem se i stebou, ale nečekal jsem, že to bude mít vliv na mou reklamaci. :-)
Celou instalaci jsem nechal na firmě, jestli ta baterka byla slabá, tak měli dát silnou, né? Jinak předtím prasknul a normálně hrál tudíž nedostával takový kotel...:-)

02.02.2010, 13:02 |
PAULI macek
v tom případě nechápu proč mi firma nainstalovala předimenzovaný zesilovač a poddimenzovaný woofer?
V MMI můžeš přidat jen bassy nevím, jestli jsi o tom někdy slyšel, nebo si se s tím setkal, ale MMI s origo bose má svůj vlastní zesilovač. Pokud dáš music na plno automaticky ti stahuje bassy, aby se nezničily repro, ale to ty jistě víš...:-)))

02.02.2010, 13:12 |
PAULI

02.02.2010, 13:13 |
DaveX Jaká to byla firma?

02.02.2010, 13:20 |
PAULI Kluci je to důležitý vědět k posouzení mého případu? :-) Nebo si myslíte, že jsem v právu a taky si nechcete naběhnout jako já? Pokud jde o druhý případ budu klidně jmenovat...:-)
to jako prasknul plastovej vrchlík?
hele do de to poslali to je jasny tam s tim nic nedelaj vetsinou je to vada basaku ale tohle bude spatnej signal zesu pokud si mel pripojene dalkove ovladani zesu ten cernej kabel tak to je standartni u zesu hifonics zasadne nepripojovat dela to strasny divoky veci uz sem se s tim nekolikrat setkal
jinak tenhle basak zvladl i 8kw

02.02.2010, 13:24 |
macek PAULI tak zase trosku pribrzdi a nedelej z nikoho blbce ja moc dobre vim co je MMI ( pripominas mi tak trochu tu tvou predeslou diskuzi o cviceni a znovu ti pripominam NEJSI JEDINEJ kdo to zna tak prosimte klid)
To mas jako s tim cvicenim proste kdyz to prezenes tak ti ten sval taky muze prasknout :-)))
proste slaba baterka a pokud jsem chodis 5 let ja bych tipnul ,ze i 8 tak zajiste vis jak se projevuji priznaky slabe baterie?????,Tudiz jsi mel poresit baterku toto muj nazor ,ale ber to tak ,ze tomu taky moc nerozumim :-))
Jinak ten sw jsem videl a vydrzel 4nebo 5kw.
Jinak laicky napsano :pokud ti padne napeti tak zesik dava jine hodnoty a tudiz ti dojde ke zkresleni signalu a tim i ke spatne kontrole SW ,a muze dojit k poslozeni sw.

02.02.2010, 13:25 |
PAULI Vencaf
Ano a hrálo to pořád, pak to zničeho nic hrát přestalo úplně. To že shořel woofer mi řekli oni...

Tohle neni zhorene
ja woofry opravuju a z toho tak 50% Hifo ;-)
vypada to na nejake vadne zesak nebo spatnou instalace i slaba baterka to muze byt
neda se tak na dalku diagnostikovat

02.02.2010, 13:30 |
PAULI macek
děláš ho ze sebe sám, jak tady, tak s tím cvičením. Na hádání s tebou nemám náladu, tak prosím nepřizpívej do mých vláken děkuju ti...:-))
no těžko říct, ale já bych to viděl na kombinaci mrazu a velký výchylky wooferu, která mohla bejt samozřejmě způsobená zkreslením podvyživenýho zesilovače nebo boostem, ale je to jen můj názor... btw v těch mrazech to chce opravdu tak hodinu zahřívat než tomu přidáš,kdysi jsem si zkurvil v mrazu středobasy..

02.02.2010, 13:33 |
PAULI pepe689
Proč pořád obviňuješ mě??? Pokud nečemu nerozumím, tak to řeknu na rovinu, co je špatnýho, že nerozumím instalaci? Ano na autohifi chodím dlouho a sem tam neco přečtu, mám tady pár přátel. Pokud je slabá baterie pro sestavu, tak to hlavně musí posoudit ten, co to instaluje, nebo né? Já nevím proč se pořád do mě, tak sereš.
takze vyjadrim se i ja
instalace probehla u nas
a bylo to nasledujici
monoblok, basak k original MMI systemu
tusim ze ty veci byli okolo 35.000,-Kc vcetne zesiku, sw, boxu, mont.mat, kabelaze a prace
az pak se pridaval prevodnik za 9tis
v dobre vire usetrit zakaznikovi drahy prevodnik se pouzil Hi-Lo adapeter pro vytazeni signalu
vse fungovalo
kdyz to zaclo zlobit tak se resilo jine vytazeni zdroje signalu z duvodu zda MMI neorezava frekvence pri max hlasitosti jako ochranu a nejde plny spodek ze zesiku a bylo to nahrazeno optickym prevodnikem.
MMI je datovej system, vse jde optikou a vytahnout signal bez tohohle nejde, original zesik totiz pousti na kazdy kanal jiz orezane frekvence, cili optika je jedine mozne reseni pro zachovani MMI systemu
auto nema zadne klasicke spinane napeti ani remote, vse resi optika a can-bus sbernice
pokazdy kdyz byl nejaky problem, tak se vyresil, u nas to vzdy fungovalo do odby nez si to odvezl, mne se nepodarilo nasimunovat vypnuti ani stav ve kterem se to vzdy privezlo.
do originalniho zesilovace dle slov majitele 2x natekla voda, cili problem mohl uz zde, chteli jste aby se nechal zkontrolovat, ale to se neda udelat behem jedineho dne protoze bez auta to nejde rozebehnout na stole. Na coz stale nedoslo.
i presto jsme s Maxx Team Czech resili vse velmi rychle, zapujcili nam jiny zesilovac na vyzkouseni zda neni chyba v monobloku, zesilovac byl naprosto v poradku, stejne jako prvni Hi-Lo adapter.
muzika byla provozovana s basy naplno, vysky naplno, boost na dalce naplno a volume naplno.
i dle slov zakaznika ze mu vadi ze nemuze hrat naplno a musi ubrat hlasitost pred kruhovym objezdem ze chcipe motor a prestava reagovat servo k zataceni je jasny ze se tomu naklada a dava zatez.
Byla doporucena vymena baterky, za powercellku aby to utahlo elektriku v aute.
nekdy pred vanoci praskla membrana a utrhli se civky, spalene nejsou, ale impedanci nemaji.
Cili to vypada ze origo baterka mela malo proudu pro zesik a zen ve velkem zatizeni neukociroval membranu sw a utrhlo se to.
Nasledovalo vyndani SW, poslani k reklamaci dovozci a Ti ho postoupili do servisniho strediska v nemecku a nemci zamitli reklamaci z duvodu dlouhodobeho pretezovani, loudness, basu naplno atd...
nemci nabidli novy sw za cca 50% ceny vymenou za poskozeny.
Pauli pozaduje 24mesicu zaruku, novej kus po nas bez ohledu na zamitnuti reklamace dovozce a nemeckeho servisu, ze to ho nezajima, ze on nic doplacet nebude a ze si zamitnutou reklamaci nenecha libit a ze to napise i sem.
S diskusi nikdo problem nema tak jsem mu rekl at to klidne postne, ze se vyjadrim i verejne.
tahle kombinace zesilovace a SW v original boxu nebyla prvni a vsem to funguje. Co vim tak tenhle sw je prvni zniceny v CZ .
tady je protokol z nemecka

02.02.2010, 13:35 |
macek | Upraveno: 2010-02-02 13:36:58
PAULI zkus Winstrol nebo DK to to krasne nafoukne ten sub mozna vic nez svali:-)))))) vono totiz nema cenu se stebou dohadovat mas svou pravdu:-))

02.02.2010, 13:37 |
PAULI Jako říkám ten woofer prasknul a pak normálně hrál i na vysokou hlasitost... Pak jednoho dne ráno startuju a woofer mrtvej. Když jsem ho přivezl na firmu, tak na to koukali a říkali, že ani nesmrdí, tak nevím, co si o tom myslet.
jak sem psal pokud mas pripojenou dalku na zes obcas se stava ze na minimalni hlasitost basak leze ven a dovnitr na max tam se to mohlo takhle poskodit

02.02.2010, 13:41 |
PAULI Ano na to jsem zapoměl když jsem nastartoval auto woofer nejel vůbec nenaběhnul. Musel jsem chcípnout motor a znova otočit klíčkem, pak v tom zapraskalo a woofer najednou hrál. Baterka byla doporučena, až po tom, co jsem si to vyhádal, že je něco špatně...
kral007 (M) prvni bude pac ja si je nekoupil -))

02.02.2010, 13:47 |
Midnite | Upraveno: 2010-02-02 13:52:31
takže jsem si přečetl Krala a protokol a jestli je to tak že si hrál na loudness a bass boosty atd tak si za to můžeš sám. bohužel je to tak...
Midnite procti si to a zjistis to kdo to delal a zrovna jedna z nejlepsich firem co znam

02.02.2010, 13:51 |
PAULI kral007
takže nejdřív to hrálo bez krabičky, pak zase s krabičkou.
Pak jsem musel několikrát otáčet klíčkem aby to vůbec hrálo bavíme se jen o basech s origo hudbou to nikdy nic nedělalo.
To že mi auto škubalo jsem ti říkal několikrát stejně jako to, že nechi na ničem šetřit, tak si tam tu baterku měl dát okamžitě s tím, že tam prostě být musí... A né mě nechat jezdit s origo a ať si to otestuju a pak se uvidí.:-(
Nechápu proč bych měl něco doplácet, když ta sestava dohromady nahrála cca 30hod a od doby, co jste se do toho navrtali vy se jo jen sralo a jezdil jsem k vám na reklamace!!! Během měsíce 4 krát!!
PAULI ja sem taky znicil basak po prvnim zapnuti a to sem tomu moc nedal
vinzek: než jsem to projel tak už tu byly další příspěvky takže edit
Pauli: na reklamace si mohl jezdit ale nebyly ti uznány, tedy se o reklamace nejednalo a také se s tebou nemuseli bavit ,,zdarma,,

02.02.2010, 13:56 |
DaveX Kral007: Navrhli jste mu baterku a on ji nechtěl vyměnit?

02.02.2010, 13:56 |
PAULI Midnite, co mi nebylo uznáno???

02.02.2010, 13:57 |
PAULI DaveX
Tu jsem navrhl já, že se mi to nezdá a oni řekli ano, ale to bylo, až když shořel woofer!!!
?? ty jsi nechal i po prasknutí toho basáku to hrát naplno?
Pauli: byl si na reklamaci pokud jsem dobře pochopil se sw který si odrovnal a němci to neuznali, tudíž o reklamace nejde, ne?

02.02.2010, 14:00 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 14:01:13
O_O
napsal jsem někde naplno??? řekl jsem, že to hrálo normálně!!!Bože čti, co píšu a nedomýšlej něco, co není pravda...

02.02.2010, 14:00 |
PAULI Midnite pochopil jsi to špatně, ale dobrý je, že reaguješ...:-DD
No já bych řekl asi to, že máš asi smůlu, můžeš to poslat na reklamaci. ale nějaké pochybení na jedné straně bude, jak píše pepe slabá baterka, kabely atd., potom ta krabyčka, to by mě taky zajímalo co ti tam za krabyčku za 9t dávaly, ať přemýšlím jak můžu, tak mě nenapadá co to může být, na kapacitor mi to přijde drahy, na novou dalku taky
firmu udávat můžeš nemusíš, to je tvoje věc, ale zase třeba někomu pomůžeš, ale chtělo by aby to viděla i druhá strana a vyjádřila se k tomu
Pauli: ano napsal ,,Jako říkám ten woofer prasknul a pak normálně hrál i na vysokou hlasitost...,,
PAULI byl jsi proskolen co muzes a co nemuzes?Podepsal jsi neco-protokol o skoleni?

02.02.2010, 14:05 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 14:07:31
Midnite
Vysoká hlasitost = naplno???
maximální hlasitost = naplno
Samozřejmě na pár sekud, ale to nechcete slyšet. Chcete slyšet, že jsem debil a i když to bylo prasklý, tak jsem tomu dával volume, co to šlo...
I když nevím, co by to mělo vliv na to, že ten woofer je v hajzlu. Je jedno, jestli prasklou membránou, nebo spálenou cívkou...

02.02.2010, 14:05 |
PAULI D-door
ne
Pauli: ale tady nejde o slovní hříčky ale o to že si neměl hrát s prasknutým basákem, nebo to nechápeš?

02.02.2010, 14:08 |
macek PAULI kopes tady okolo sebe zbytecne protoze si za to muses sam a spinis tady nepravem firmu ktera a ver tomu uz nainstalovala dost a dost takze ty skusenosti maj a proste chyba neni na jejich strane ale u tebe. ( Vsechno naplno a jejeeee vono se to posralo ) chapu se si nasranej ale je to proste tak

02.02.2010, 14:10 |
PAULI Midnite
Píšu to výše... Basák prasknul předtím, než se spálila cívka, nebo co s ním nakonec bylo. Volal jsem Lukášovi, že je prasklej to byl důvod reklamace, né že shořel. On shořel až o dva dny déle. Ale stejně by šel na reklamaci díky prasklině chápeš?
PAULI no tak to bych resil treba soudne a nebo bych se nato vysral.Urcite podej vse pisemne a nehadej se tady nic nevyresis.Taky jsem mel par problemu a vzdy se vse vyresilo.
Pauli: no ale servis podle cívky atd pozná hodně :), hned jak praskl si ho měl odpojit a dát poslat na reklamaci a ne až se spálila cívka

02.02.2010, 14:19 |
PAULI D-door
já to tady rozmazávat vůbec nechtěl ani nikoho jmenovat a už vůbec ne poškozovat. Chápu, že to je jen zboží, ale od toho jsou záruky, že?:-)

02.02.2010, 14:21 |
Midnite | Upraveno: 2010-02-02 14:21:35
Pauli: záruka se nevstahuje na mechanické poškození či poškozené nesprávnou manipulací či nesprávným používáním :)
ale to je fuk, je to tvůj boj :)
s hilo adapterem Ti to prislo samy, prvni se bez cekani na miste vymenil za druhy kus
zavada byla ze to hrabe slabeji nez drive a proto se nakonec nahradila optickym prevodnikem
kazda navsteva byla prednostni a bezplatna
cendler: krabicka byla prevodnik opickeho signalu na RCA
jinak jsem Ti rano predaval kontakt na Maxx Team Czech, primo na osobu ktera resila Tvou reklamaci, i nadale se snazime Ti pomoct, a resili jsme si to mezi sebou a pokud vim tak od rana jsi tam jeste nevolal.

02.02.2010, 14:23 |
PAULI Midnite
myslíš, že jsem poznal okamžitě poznal, že prasknul? Až když jsem klukům ukázal woofer, tak jsem zjistil, že je prasklý, když jsem lezl do kufru. Říkám, že normálně hrál a nevím, jak dlouho byl prasklej. Mě přijde, že se snažíš pořád mě na nečem nachytat.
Nejdřív jsem reklamoval 4krát spálenej woofer, což vůbec nebyla pravda...
Pak zase jsem hrál s prasklým wooferem, když jsem neměl...
Ale nezajímá tě, že woofer prasknul? To je taky moje vina?
slovo proti slovu.Neresil bych to dal.....

02.02.2010, 14:27 |
JR dovolim si udelat strucnej vytah Pauliho prispevku ...
02.02.2010, 14:10 | PAULI
Basák prasknul předtím, než se spálila cívka, nebo co s ním nakonec bylo. Volal jsem Lukášovi, že je prasklej to byl důvod reklamace, né že shořel. On shořel až o dva dny déle.
02.02.2010, 14:23 | PAULI
myslíš, že jsem poznal okamžitě poznal, že prasknul? Až když jsem klukům ukázal woofer, tak jsem zjistil, že je prasklý, když jsem lezl do kufru. Říkám, že normálně hrál a nevím, jak dlouho byl prasklej.
muj nazor je ten ze: pokud do zesiku natekla dvakrat voda, nemelo smysl dal nic resit a hned bych dal ruce od vseho pryc dokud se tento dil neprohlidne...ona oxidace mohla zpusobit to ze se Kralik snazi a chyba nic,pak si Pauli auto odvezl a hned mu to neslo... druha vec je ta ze pokud chcipalo auto za provozu to urcite kralik nemohl vyzkouset protoze jako slusna firma si zakaznikova auta nebere na projizdky...Pokud se v zime opravdu pred kruhacem rvala muzika na plno tak se nedivim ze to udelalo papaaa:-)Jedine co me napada tak mohl lukas Pauliho upozornit ze instalace se musi rozehrat, ze v pripade kdyz teplota klesne pod treba 10°C je potreba zachazet tak a tak..Jinak k reklamaci pokud ti servis v D rekl ze je KO SW tak je KO a nelze jej reklamovat dal v tuto chvilku jsi prisel o zaruku na SW...Druha otazka je pokud se Kralici :o) citi spatne a jsou si jisti ze neco zapomeli nebo prehledli, pripadne pokud chteji od Pauliho klid daji mu novy SW na vlastni naklady.Ale uprime...to si myslim ze nehrozi :-)a co se tyka propraceni dopravy....uz ti nekdo nekdy proplatil cestu kdyz jsi sel reklamovat treba TV nebo neco jineho?Maximalne ti reknou ze je to mrzi a daji ti poukazku:-D

02.02.2010, 14:30 |
PAULI kral007
chtěl jsem Vám dát udělat všech 10aut, co mám ve firmě na to handsfree, jak jsme se domlouvali, ale Váš přístup mě na tolik zklamal, že na to kašlu... Sám, když si ten woofer poprvý vytáhnul si uznal, že to rozhodně není moje vina a že to vymění kus za kus a teď obracíš...
Jak píše D-door tady to nemá smysl řešit prostě to půjde soudně a bude to každýho z nás stát jen prachy a čas... Midnite ti jistě půjde za právníka, všechno ví, všechno zná...

02.02.2010, 14:31 |
PAULI JR a co na tom nechápeš?

02.02.2010, 14:33 |
PAULI DJ UFÍK
to snad ne, jsi totálně mimo, ale totálně... Prosím než začneš psát bludy, přečti si to znovu jsi mimo mísu!!!
JR jj taky jsem se smal:o)

02.02.2010, 14:38 |
DaveX PAULI: Od kral007 byl přístup, podle toho co píše víc hodně dobrý, až bych řekl že málo viditelný v některých oblastech obchodování atd.
Můj názor: Nekupuj drahou aparaturu, když tomu nerozumíš.
Já být tebou tak jsem rád, že mohu dostat woofer za 50% ceny.
No jak to tu ctu, tak za me jen heslovite :
- Paklize jsi hral s prasklim SW je to tva blbost a mozna duvod neuznani 100pr. zaruky. Kdyz Ti praskne guma na aute, tak ji taky hned vymenis, protoze kdyz by jsi s ni jel, tak zkurvis jine veci = laicky by to doslo kazdemu. At jsi to solil nebo ne pak je UPLNE jedno. Mel jsi nechat 2 dny basak vyplej a nebo okamtite zajed tam kam jsi mel... Popripade se nechat informavat prodejcem instalace co je treba udelat, aby vse probehlo OK. Tezko by ti pak nekdo rekl "solte to" nebo "hrajte dal", kdyz by vedel ze je praskla membrana.
- co to zpusobilo musi jedine soudit ten kdo tu installaci delal a popripade zapojoval. Ostatni se mohou pouze domnivat co ASI to mohlo udelat. Pak bych netvrdil pouze baterku, protoze jsou jine priciny co tohle muze udelat. Tvrdit to a neznat jak to ve skutecnosti je troufale.
- V klidu si to s klukama vyres osobne. Nejsou to mladi fagani co namontujou a kopnou cloveka do zadku.... Najdete reseni a nerozmazavej to zbytecne tady. Je tady spousta lidi co tomu nerozumej a aniz by vedeli na jake strane je chyba, pak by se unahlene rozhodovalo.....
Pauli ale nevidim nic spatneho na postupu Lukase...jak to tak ctu pokazde ti vysel a nebo se snazil vyjit vstric..
Kdyz jsem teda mimo, uvedl bys me prosim do deje?

02.02.2010, 14:42 |
PAULI DJ.UFÍK
Pokud budeš číst zjistíš to, nebo ti to mám napsat na icq?
PAULI :
presne takhle mluvi polovina naroda, kdyz si u nekoho necha neco montovat a aby dostal vetsi slevu, tak rika, ze dohodi dalsi ksefty.... Z toho jsem treba ja uz vylecenej.... Muze to dopadnout, ale vetsinou to nedopadne. Rikam jen svuj nazor. Nic spatneho k tvemu vyjadrovani na tvou vec....
Ja jsem to cetl ale rekl bych ze trosku uskakujes ze jednou to bylo tak a potom zase tak:-/

02.02.2010, 14:46 |
PAULI Barthez
Pro tebe a ostatní naposledy, ano?
Lukáš vyndal SW z krabice a říká je prasklej. Říkám mohl jsem to nějak udělat já? Říká to těžko. Pak říká, ani nesmrdí, říkám mohl jsem ho odpálit já, když jsem tomu dával, říká to těžko, zesilovač a woofer jsou k sobě určený.
Říkám, ok co teď?
Musíme počkat, až jak se k tomu vyjadří dovozce. Říkám, co si myslíš ty? ŽE TO NENÍ TVOJE VINA A ŽE HO VYMĚNÍ KUS ZA KUS...

02.02.2010, 14:48 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 14:49:48
Barthez
Já jsem někoho prosil o slevu, že zase meleš takový kraviny? Pokud vím dal jsem Luášovi velký dýžko(500-1000? už nevím) a montáži ví taky, tak proč tohle říkáš???
Lukas ale neni servis kterej posuzoval SW!!Ja ti taky muzu rict kde co a servis rekne neco jineho. Lukas ti rekl jen svuj nazor :o)
Pauli :
Precti si posledni mou 14:43 vetu.... Rikal jsem svuj nazor na vetu v tvem prispevku a taky jsem se zminil ze to neni konkretne tvuj pripad, ale jen kdyz tohle slysim :-) Diky. Nehledej ve me odpor kde neni :-)

02.02.2010, 14:54 |
PAULI Lukáš je hlavně prodejce a montažní firma, která celou zakázku zajišťovala, tudíž záruku nese on. Od koho on bere mě vůbec nezajímá to je jejich vztah v záručácích mám jeho razítko, takže zodpovědnost nese on, tak už se probuď!!!!
ufik: zesik to byl origo a bylo pred touhle instalaci, ale nikdo nevi zda je 100% OK
jinak porad nevim proc bych mel platit novej SW ja, kdyz zaruka je u dovozce a ten ji zamitl na zaklade nemeckeho servisu.
vsechno tohle odstartovala neuznana reklamace
pauli: muj pristup v cem? ja zaruku za SW nenesu, je u dovozce do CZ
pokud to chce nekdo resit soudne, nemam s tim jediny problem

02.02.2010, 14:56 |
PAULI Barthez
takže budeme si tady psát o tom, co je půlka národa, nebo se to týká mě a Lukáše?
Nechápu proč to sem píšeš, jak jen proto, kdyby si se náhodou trefil a já byl jako půlka národa?
Ach jooo bože, co jsem komu udělal...:-(((
jj to je pravda a proto se posilal Sw na odborne posouzeni. Protoze Lukas neni konstrukter SW a tudiz nemohl jasne rozlousknout kde je zavada. Poslal - bylo mu zdeleno to co bylo a navrhla se kompenzace..

02.02.2010, 14:59 |
PAULI kral007
v čem? Ty sám moc dobře víš v čem. Chápu, že se ti nechce platit novej woofer stejně jako mě, ale já si koupil novou věc a posrala se na 3týdny. Sám si uznal, že to moje chyba není a teď?
OTÁČÍŠ...
Dobre ale kdyz mu servis da podklady k SW kterej je mechanicky poskozeny, je jasny ze mechanicke poskozeni = ztrata zaruky. Pak zalezi na Lukasovi jak se k tomu postavi, bud bude drzet basu se servisem tak jak to v 90% reklamaci je nebo aby se te zbavil a mel pokoj ti da novej SW kterej zase odejde:-)pripadne vrati auto do puvodniho stavu.

02.02.2010, 15:01 |
PAULI DJ.UFÍK
Vidíš, taky najednou otáčíš, ale tohle prostě musí rozhodnout soud...
jj ja bych ti zaruku taky uznal, abych mel klid, ale servis ma hlavni slovo. Stejne jako se vola zastupce vyrobce aut automobilek. Bud uznaj nebo ne....

02.02.2010, 15:03 |
PAULI Barthez
pochop, že jde o novou věc. Kdybych to někde prudil rok po srazech a vyhrával na plno, neřeknu půl slova, ale já to měl sotva měsíc a pořád problémy 4 reklamace pokaždý něčeho jinýho...:-(
PAULI: nějak teda nechápu, proč to sem píšeš, záruční servis zamítnul záruku, jestliže jsi přesvědčenej o tom, že právo je na tvojí straně, nech si posoudit ten woofer od soudního znalce, a v případě že ti napíše že to je výrobní vada, žádej vrácení peněz... takhle to jsou dohady o ničem..
Pauli otacim?Nerekl bych...kdyz ti pan pri prujmu vozu do servisu rekne ze to turbo odeslo ale ty za to nemuzes....budes mu verit?Tak hloupej preci nejsem a moc dobre vis ze odbornici,znalci,specialisti atd..jsou v servisech ve vyrobnich zavodech...auto zabalej a poslou do servisu a tam zjisti ze turbo odeslo protoze se roztocilo hned do plnych otacek na studeno..tim padem je to tvoje chyba jako uzivatele a neni to chyba prodejce a ani firmy ktera auto nebo dil slozila. Tim padem prijde ze servisu papir k prodejci ze zakaznik znicil turbo sam.Co udela prodjce?Da ti nove turbo kdyz jsi u nej zakoupil auto?Ne!!!Posle te tam odkud jsi prisel:o)Nemam snad pravdu?

02.02.2010, 15:10 |
xSam Nějak cejtim potřebu se k tomu vyjádřit i když neznám ani jednoho uživatele a autohifi rozumim jako koza petrželi. A proto sem vlastně píšu svůj názor...
Jako totální lama, chci pořídit muziku do auta, přijedu do firmy která se tím zabývá aby mi namontovali něco skvělýho za cca 50k. Přijedu si pro to a hraju. Mám to samozřejmě nový, tak to vohulim a machruju na místním sídlišti na šestnácky. Najednou se to podělá a přestane to hrát a já se od firmy dozvim, že se to podělalo protože jsem tomu dával kouř, nebo že byla slabá baterka. A jak já mám jako totální lama vědět, že se to nemám pouštět naplno, když mi to nikdo neřekl a proč mi nikdo nevyměnil baterku, když nestačila, či cokoliv jinýho. Já očekávám, že když si to nechám nainstalovat komplet, na doporučení odborníků, tak to bude fungovat tak jak má a když něco nesmim, nebo něco nedostačuje, či chybí, tak budu informován.
Já osobně bych byl teda jako zákazník nakrknutej jako sviňa.
btw: může mi někdo prosím jako debilovi vysvětlit, proč když mám nějaké hifi, proč to nemůžu pouštět naplno? Co to je za nesmysl? Jak je možné že nějaké zařízení povolí nastavení takové aby se samo poškodilo? To je jako bych si koupil větrák a když ho pustim na nejvyšší rychlost, tak mi ulítne vrtule a někoho zabije:-/
xSam: a když si koupíš auto, budeš držet plnej plyn a rozsekáš ho, je to vina toho auta že ti umožní vyvinout nebezpečnou rychlost? Za chvíli to bude jako v Americe, kde se debilové soudí jako že nevěděli že se nesmí kočka sušit v mikrovlnce...
Kdyz nastartujes v zime auto taky mu hned nalozis plnej kour?

02.02.2010, 15:18 |
PAULI DJ.UFÍK
bavíme se o fungl novém turbu, ano? Tu situaci, co popisuješ přesně znám, co kamarádovi odešlo turbo na passatu a Jarov mu ho bez problému vyměnil...

02.02.2010, 15:21 |
xSam Vencaf: ale to přeci není problém auta, ale mých řidických schopností. Pokud by se mi auto podělalo při maximální konstrukční rychlosti, tak to přeci na záruku je a to je ten případ, který mám na mysli.
DJ.UFÍK: to se tedy nesmí hifi pouštět naplno jen když je zima?
xSam no to se tedy nesmi TECKA

02.02.2010, 15:23 |
PAULI xSam
Bylo to malinko jinak, ale možná si mě trochu pochopil...:-)
jj fungl nove turbo, pokud ano tak jsou na Jarove blbci a kamarad mel velke stesti, protoze nalozit turbu plnej ceres za studena muze jenom blbec.....
xSam kdyz jdes cvicit taky se snad predtim protahnes aby sis pak neco neudelal,ne?Kdyz je venzku zima co dela past a guma?krehne a kdyz tomu hned lazis byt na chvilku plnej kour muze dojit k poskozeni jako v tomto pripade.

02.02.2010, 15:29 |
DaveX xSam: když tomu nerozumíš a chceš oblbovat 16 na parkovišti, tak si kup 20 sencorů do plata a jezdi si. Autohifi není pro žádné machry, ale pro rozumné lidi.
Určitě ho varovali, to se neboj a je jeho problém, když zaplatí 50 tisíc za aparaturu a ví o autohifi prd.
to přirovnání je špatné až debilní. Spíš to přirovnej tak, že jak si koupíš auto tak taky musíš umět řídit, když v něm chceš jezdit.

02.02.2010, 15:30 |
PAULI Ano a mi se bavíme o fungl novém repru a sestavě, kterou si celou zajišťovala firma sama...:-)))
Pauli: moc se ti omlouvám, ale připadáš mi jako negramotný v chápání. Prostě to byla vada materiálu, ale kvůli tomu že si hrál a spálil cívku je tvoje blbost

02.02.2010, 15:33 |
PAULI Midnite
za co se mi omlouváš? To že člověk má zrovna jiný názor, než ty je nagramotný? Víš proč se lidi hádají a soudí? protože má káždý jiný názor na danou situaci...:-))

02.02.2010, 15:33 |
xSam pepe689: to se tedy nesmí hifi pouštět naplno "jen" když je zima? Takže když je teplo, můžu tohulit jak chci?
PAULI: já nevím jak to bylo, tohle jsem tady vyčetl, jen si dokážu představit, že bych se do podobné situace mohl dostat a asi bych koukal kdyby se něco podělalo...
Mně když kdysi instalovali muziku do auta, tak mi nikdo neřekl, že to nemám pouštět naplno a že mám bejt opatrnej když je zima.
Pauli: ale ty musíš pochopit že praskl = jasná vada materiálu, ale TY si ho dál používal a spálil = 100% tvá chyba..
To že Lukáš tipoval že ho servis vymění kus za kus, nemůžeš proti němu použít jelikož on ten posudek a reklamace nevydává. A to že servis měl jiný názor než Lukáš je sice pro tebe smutné, ale není se čemu divit, ještě když tam máš jasně vypsané důvody.. už si to pochopil?

02.02.2010, 15:37 |
DaveX xSam: Snad máš nějaký rozum, nebo ne? Pokud ti repráky zkreslují, tak víc hrát nebudou. A v zimě se k nim musíš chovat jako k autu. Taky ho hned nesolíš. Pokud ano, tak ej to tvůj problém.
ano takze ty jsi mechanicky poskodil SW takze tvoje chyba a neni co dal resit:-) servis to potvrdil. To ze to jedna firma instaluje vubec nevadi...rekneme ze si koupis kopacky a balon ve sportu kde ti rkenou ze tyhle kopacky a tenhle balon jsou proste k sobe:o) ty ten balon prokopnes a pujdes to reklamovat ono reknou ze balon je mechanicky poskozeny a tim padem nemas narok na zarucni vymenu, budou tak hodni ze ti nabidnou balon za 50%cenu :o) ty reknes ze nic platit nebudes,tak ti vrati poskozeny balon a reknou papaaa:-)Tak a ted mi rekni balon i kopacky jsou od stejneho vyrobce. Tys balon prokopnul,dal jsi moc velkou ranu :o) nerikej, ze jsi nezkousel co ten sw vydrzi ze jsi mu nedal poradne zahulit,ze jsis nezkousel nastavovat EQ....neco jsi zmenil a tim jsi dal tu velkou ranu:-)Alespon takhle to na venek vypada...je na tobe abys dokazal ze tomu tak neni, jinak je to pouze slovo proti slovu:-(

02.02.2010, 15:40 |
Tichy Jeden dotaz pro profiky. To ze Paulimu odesel ten basak tim, ze byla pouzita nevhodna baterka, je mozne nebo je to nesmysl?

02.02.2010, 15:41 |
xSam DJ.UFÍK: tak jistě, že to dává logickej smysl. Asi jsem tedy přehlédl, že chyba SW byla způsobena tím, že zařízení nebylo zahřáté a bylo všechno nastavené naplno...
DaveX: čoveče to zní až trochu rasisticky:-) Pokud nejsi rozumnej, nemůžeš mít hifi v autě:-)

02.02.2010, 15:42 |
PAULI DJ.UFÍK
Prosim tebe už nic nepiš...:-DDD jednou je to turbo, pak zase svaly, pak zase kopačky, co ještě??? UŽ PROSÍM NIC NEPIŠ JE TO VÁŽNĚ TRAPNÝ nevíš čeho se chytit...:-))
rekl bych to takhle generelne a nevstahuju se ted konkretne ne tuhle instalace, aby me zase nekdo nenadavam ;-)
Kazdy woofr, zesak atd ma svou hranicu pak proste umre.
Kdyz chce nekdo poslouchat hodne hlasitou musiku (jako treba ja) tak musi i podle toho instalovat odpovidajici komponenty.
Proste tim lepsi kompnenty a instalace tim vic (hlasite bez zkresleni) to bude hrat
Prirovnani: Nemuzes dat motor z Fabie HTP do Octavky RS a ocekavat ze jizdni vlastnosti budou stejne ;-)
Muzes sice motor "vytuningovat" na stejne hodnoty jako ma RS ale pak bude otazka jak dlouho ti ten motor pojede, vsechno je otazka materialu.
tichy: samožřejmě je to možné a je to tu i vysvětleno.. baterka dodává málo>>do a ze zesíku půjdou srajdy>>>zkreslováním odejde sw
Pauli a chapes ten zpusob tech reklamaci?Nechapes jinak by ti to uz davno doslo!A mas rech uz nic psat nebudu pac to nema cenu:o)Jdu koukat na Kutila Tima to je stejnej monter asi jako ty:-)
Tichy neni to kravina
kdyz zesak nedas ten proud ktere potrebuje zacne od urcite hodnoty zkreslovat a vysila spatne (zkreslene) signal k woofru a kontrola woofru je pric, vychilka je moc velka a woofr vetsinou je ko
Zase prirovnani:
Kdyz budes tankovat to Octavie RS (naftaka) vypalene olej z fritaku tak ti to sice pojede ale jak??
Baterka je jako benzin (nafta) pro auto proste bez poradne stavi to nepojede
ja rikal ze to muze byt mechanicka vada SW kdyz praskl a ze ho poslu na reklamaci do spolecnosti ktera dovazi hifonics do CZ, oni reklamaci prijali, dali na svuj servis do nemecka na posouzeni a nasledne zamitli reklamaci
tak nevim proc bych mel resit novej sw ja kdyz zaruka na veci je u firmy ktera to dovazi

02.02.2010, 15:51 |
Tichy Midnite: Chapu, ze tyhle reklamace se resi hodne blbe, ale snad kazdej tady musi pripustit i variantu, ze instalace nebyla provedena spravne a k poskozeni basaku mohlo dojit, prave tou slabou baterkou. V takovem pripade bych asi taky zadal novy basak a dodatecnou instalaci baterky, aby uz takovy pripad nemohl nastat.
tak mě to přijde že se tu stalo několik věcí - mohl se opravdu unavit materiál což by se dalo vyměnit, jenže uživatel to nezaznamenal včas a tím způsobil neopravitelnou škodu a spálil cívku. Což se taky může stát... takže jako docela dobrý řešení mě přijde koupit basák za půlku což je tady docela dobrá nabídka a být za to rád, že je alespoň nějaké řešení než suché oznámení od výrobce - neumíš s tím zacházet a máš smolíčka, což se taky přenese k dovozci a následně k prodejci. Ano - bude to stát prachy navíc - které ale jsou snesitelné, protože tak jako tak je část viny i na uživateli..
A jinak baterka je ZASADNI!!!! i zakladni pri jake lepsi instalace!!!!
Original baterka proste je jen vylozene na original komponenty
zadne vyrobce tam neda vetsi nebo silnejsi baterku nez doopravdy musi, proc by to delal stalo by ho to vic penez.
xSam: Ty jsi mi ale nadherna ovecka. Jestli takhle pristupujes ke vsemu v zivote, tak z tebe musi myt stat radost:) Kazdej okolo at se stara, ja jsem Uzivatel, ja nic nemusim. Bohajeho, jestli takhle smysli vic lidi, tak tu mame Svaz Evropskych Socialistickych Republik do 10 let.
PAULI: pokud jsi to nepochopil, tak DJ.UFÍK ti celkem srozumitelne napsal, ze ke kazde veci je potreba urcitej pristup. Ten basak, turbo i tvoje telo pred posilovanim je proste potreba zahrat, jinak neco praskne.

02.02.2010, 16:00 |
DaveX kral007: Proč ste mu tam tu baterku nedali? Psal si, že jste ji nabízeli.
daveX: protoze nez doslo na baterku tak odesel basak

02.02.2010, 16:05 |
xSam kozlustechnykus: jsem fakt překvapenej, jak jsi poznal, že jsem ovečka, gratuluji k Tvému fundovanému soudu:-)
Já si platim službu za nemalý peníze a očekávám od dodavatele kvalitní výstup, včetně zaškolení, když je to potřeba. Přijde mi to docela normální, ale asi se pletu.
Ale myslím, že to už je trochu Off topic. Omlouvám se...

DaveX | Upraveno: 2010-02-02 16:07:08
double.
Kral007: aha aha

DaveX | Upraveno: 2010-02-02 16:13:00
....posraný net... prosím o smazání
xSam: a zeptal se zákazník? pochybuju kdyby se zákazník zeptal že by mu Lukáš řekl: ,,nemám čas,,

02.02.2010, 16:19 |
xSam Midnite: tak zeptat se určitě mohl, o tom žádná... Ale řekl bych, že primárně by pan prodejce měl dodat všechny potřebné info k používání automaticky. Myslím to obecně, nevím jak to bylo v tomto případě, nechci se krale007 dotknout.
Pokud byla chyba, ale způsobena špatnou baterkou, tak bych se přikláněl k pochybení prodejce...
Kupte SW napůl a je to v pohodě, ne?:-)))

02.02.2010, 16:20 |
PAULI Takže předpokládám, že pokud jste už několik instalací dělali a jste firma, která se zabývá prodejem a instalací, tak jste tam tu baterku měli dát okmažitě s cenovým návrhem a nééé mě testovat.
V den, kdy jsem si to odvezl jsem ti volal, že mi poskakuje ručička otáčkoměru a pohasínají světla, jestli se nemůže něco stát. ŘEKL JSI MÁ TO VELKEJ ODBĚR JE TO NORMÁLNÍ.
První reklamace byla cca po třech dnech, kdy přestal hrát woofer(HRÁL NA 30%) a dali jste novou krabičku k zesilovači s tím, že odešla.
2 reklamace byla za týden, že sw nehraje vůbec... nevyřešeno obejdanli jste nějaký krabičky
Přijel jsem po třetí na montáž zase nějaký krabičky, zase nešlo, pak jste montovali optickej převodník a najednou to začalo hrát, ale kolega tě upozorňoval, že si to šatně zapojil.
Odjíždím hraje to normálně, ale praská ve wooferu a šumí v reprákách, když vypnu klíček.
Druhý den staruju auto a woofer nejede vůbec, zase ti volám, říkáš, ať zase přijedu. Vypnu motor praskne ve wooferu a najednou začne hrát, tak ti zase volám, že už je to v pohodě. Pak tedy, když auto stojí déle, tak woofer při startu nenaběhne a musím vypnout klíček a znovu nastartovat, aby v něm luplo a pak začne hrát. Volám ti to a ty říkáš, ať to pozoruju a pak se někdy zastavím, ale že to lupání je normální díky zbytkovému proudu.
Hraje to 14 dni sice musím třikrát startovat, lae hraje. Najednou vlezu do kufru a zjostím náhodou prasklý woofer, volám ti to, a ty neřekneš, aby to odpojil, že se s tím v žádném případě nesmí hrát, říkáš zastav se po novým roce. Takže 4 reklamace prasklýho wooferu a následně zjistíme, že není špatná žádná krabička, jak jsme si původně mysleli, protože pořád odcházeli, ale že je špatný woofer...

02.02.2010, 16:22 |
PAULI Midnite zase hodnotíš něco u čeho si nebyl!!!! Desetkrát jsem se ujišťoval, jestli nemůžu něco zkurvit hlasitým hráním dokonce jsem zmiňoval, jestli se nemůže vlivem tlaku a mrazu vysypat zadní okno... Bylo mi řečeno nemůže je to odzkoušený!!!!

02.02.2010, 16:24 |
PAULI xSam
jedinej chápe situaci...
Vím proč. Nikdo není jeho kámoš, takže situaci posuzuje normálním pohledem...
Pauli: opravdu, ty si nezasloužíš tady další OT. jestli si tu dlouho jak tvrdíš tak bys měl mít trochu rozum a nemluvit o tom jako nějaká lama.
Z toho co si napsal žádné 4 reklamace prasklého wooferu ale jen 1! zjistil si to až naposled až tam byly ty jednotlivé ,,krabičky,,.. a každý normální člověk pochopí když něco praskne tak to nebudu dál používat..
xSam: a proč by to dělal když ho ten dotyčný o to nepožádal? nemáš snad pusu? vše bereš automaticky? ale to se ohromně pleteš

02.02.2010, 16:25 |
DaveX PAULI: ty jsi startoval se zapnutou hudbou?
Davex: tak podle jeho příspěvků ano, a to že tam došlo k poklesu napětí a ještě to měl určitě naplno. o tom je škoda mluvit
Nechal bych to na vyřešení Kralle007 a Pauliho.. naše názory zná, takže to je fuk
zadna krabicka neodesla, oba hi-lo adaptery jsou funkcni
Optickej prevodnik ma dve moznosti zapojeni optiky, bud vyradi original zesik a nebo funguje spolecne s nim
mne se nepovedlo nasimulovat stav co Tobe, tady to pokazdy hralo
znova a naposledy, woofer je koupenej u nas, montaz u nas ale zaruka je u dovozce

02.02.2010, 16:28 |
PAULI DaveX
Jinak to nejde...:-)
jinak necham poslat sw k Tobe, muzes ho vzit k soudnimu znalci a zaklade jeho poznatku to dat na nove posouzeni reklamace, jiny reseni asi nebude

02.02.2010, 16:29 |
PAULI Midnite máš icq???
to DaveX Nekupuj drahou aparaturu, když tomu nerozumíš.Kdyz budes mit hodne penez tak budes bydlet pod mostem protoze nevim co me cekaji za starosti na baraku:o)
Pauli: ano, ale nějak zlobí
Podle toho co tu pise PAULI a kral007 vyhrava PAULI pokud se bude soudit.Coz nikomu nepreju.Hosi mate si co rict:o)

02.02.2010, 16:39 |
PAULI Dle mě chybná instalace od A do Z...

02.02.2010, 16:39 |
DaveX D-door: To trochu nechápu :) to nejde s tímto srovnávat
D-door: jelikož bude odborný posudek servisu a popř znalce tak nemáš pravdu :)

02.02.2010, 16:42 |
Bucci musim se tu smát.... 2x sem sebou málem švihnul ze židle... Pauli: chytáš se stébla trávy, který už je přesušený...
... nejdřív nehraješ nahlas, pak zase jo, pak nějaký krabičky, pak reklamace, že to nehraje nahlas, pak že když je to potichu tak rachtá, pak zase chvíli chcípe auto...
... nehledě na to, že Lukáš psal, že pokaždý když měl auto u sebe na servisu (pro Pauliho: na reklamaci) tak všechny poťáky vohulený na plný pecky...
Jinak správně... ty řešíš reklamaci u Lukáše, ten u dovozce a dovozce u výrobce... no a výrobce zjistil, že woofer nebyl správně používanej a tudíž metodou padajícího hovna ti to všichni v řadě vrátili s tim, že na další kousek daj 50% slevu... bejt tebou zmlknu, vezmu slevu a naučim se používat Volume
Koukni se do obchodního zákoníku... u soudu nemáš sebemenší šanci
Jediná možnost je, vzít si soudního znalce, kterej ti omrkne woofer, když zjistí, že reklamace byla zamítnuta neprávem a že woofer je vadnej, můžes se soudit s výrobcem (nikoliv Lukášem) a navíc ti proplatí cenu za znalce.
Když zjistí, že závada byla způsobena neodbornou montáží (s čímž silně pochybuju) - můžeš se soudit s Lukášem
Na druhou stranu člověk, kterej nenechá zkontrolovat 2x vytopenej zesík na rádiu... ehm.... je prostě kretén

02.02.2010, 16:44 |
Bucci PS: ale neboj nikdo tady tomu nerozumí a všichni jenom machrujou, páč sou schovaný za klávesnicí... to jen ty si hrouda masa co posiluje už celej rok
Midnite ja ti neco nainstaluji spatne a odejde ti woofr tak to moje chyba neni?Jestli Pauli daval basy naplno atd je jeho vec a kdyz nepodepsal zadne proskoleni nebo nejakou smoluvu kde jsou paragrafy...:o)Tak to bude tezko prokazatelne.No uz radeji tu ani nepisu...Neni to moje starost a nerad se do neceho pletu.
D-door: Coze?
"Jestli Pauli daval basy naplno atd je jeho vec a kdyz nepodepsal zadne proskoleni nebo nejakou smoluvu kde jsou paragrafy...:o)"
To si delas srandu ne?

02.02.2010, 16:53 |
PAULI Bucci
proč se do mě navážíš? Já jsem ti něco udělal?
To 02.02.2010, 14:31 | PAULI : Co na tom nechápe? Ty asi nechápeš,že vědomě nebo nevědomě LŽEŠ! Jednou řekneš,že se to zjistilo až u nich když jsi vlezl do kufru ,ale ještě předtím říkáš,že jsi jim volal,že je prasklý ...

02.02.2010, 16:56 |
PAULI Harryp
Zjsitil jsem to, když jsem lezl do kufru a ukazoval to kámošům!!!!!
nečet jsem to celý a ani nebudu, ale z toho co jsem přelouskal mam pocit, že se v tom nějak motáš a hledáš jak z toho ven. nějak nevidim jedinej důvod, proč by králík, kterýho tu všichni znaj a má tu dobrý renomé, riskoval z ostudy kabát, kdyby si byl vědomej nějakýho pochybení...

02.02.2010, 17:03 |
macek D-door koukam ze jsi uplne mimo:-)))))
PAULI uz to konecne pochop to ze se do tebe nekdo navazi si delas sam tim jak tu pises takovy kraviny jako se si dal DYSKO atd covece ses snad dospelej chlap ne? a nebo..
to ze ses dohod na nakejch 10ti autech a ted ze ani nahodou jezis je to k smichu tohle delaj deti ve skole
Nerozumis tomu solis to jak magor vsechno naplno a pak se divis ze se to posere a potom hazis vinu na nekoho kdo za to vubec nemuze PROSTE TY JSI TEN CELEJ PROBLEM a hotovo

02.02.2010, 17:06 |
PAULI Luke 288 takoví jsou nejlepší, co jsou líní číst, ale rozsudek vědí okamžitě...
To 02.02.2010, 16:27 | kral007 (M): Záruku neseš ty jako prodejce! Na to si dej pozor.
Harryup: ano nese, ale když servis a dovozce zamítne tak proč by mu měl dávat nový kus ze svého, když má papír od technika který tam jasně napsal že se k němu nechoval nejlíp
Pauli: stači, že názor drtivý většiny je jasnej, pak mě nic nenutí číst každej post.
btw nejseš ty ten, co mu shořelo to 535d po tom co jsi mu dával kládu za RS oktávku?

02.02.2010, 17:14 |
PAULI kral007
Samozřejmě že záruku nese prodejce. V záručáku mám tvoje razítko a tvůj podpis...
Četl jsem víceméně celý, na rozsouzení si netroufám, neb o audiu vím kulový. Snad jen k tomu proškolení apod. co se tady objevilo - počítám, že uživatel dostal podobně jako k jakémukoliv jinému spotřebiči návod k používání, pokud používal výrobek v rozporu s návodem, tak není co řešit.

02.02.2010, 17:17 |
macek :-))))) Bav se s volem vo sobote kdyz jde v patek na porazku. Dal uz asi no coment
ja vam rikam je to zesikem kluci
02.02.2010, 18:17 | vinzek fa, Lukas tu preci psal ze dostal jinej zesik a ten se choval uplne stejne...takze bych asi zesiky vyradil z chyb.. kazdopadne Šestikule s navodem atd ma pravdu:-)
Jinak co se razitka a podpisu tyka neni to tak ze Lukas drzi zaruku na instalaci ale pokud se reklamujou dily tak je lukas posila na servis stejne jako kdyz je kupuje tzn, lukas,dovozce,vyrobce. Takze pokud vyrobce rekne SW nebyl pouzit dle predpisu ma pravdu. Tak bych pak resil pokud Lukas nastavil sestavu a vse fungovalo a Pauli opravdu nehejbal s nastavenim apd...Lukas by se mel postavit celem a celou instalaci zkontrolovat a pokud doslo k poskozeni spatnou instalaci a nastavenim je to na Lukasovi...Pokud ale Pauli testoval nastaveni atd...da se uz jednat o neodbornem zasahu a pak neni co resit....ale ja prej pisu hovadiny takze sorry za OT a jdu opet koukat na Kutila:-)

02.02.2010, 19:19 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 19:21:16
Je tu spoustu příspěvků úplně mimo, hodnotí to lidé, kteří u toho nebyli a o konkrétní instalaci neví nic.
PROSÍM UŽ TO NEŘEŠTE POŽÁDAL JSEM O SMAZÁNÍ...
To Ufík 19:02: Pakliže vystavoval kupní smlouvu (daňový doklad atp.) kral007,tak samozřejmě vůči svému zákazníkovi drží záruku on-NIKDO jiný! kral007 kupuje zboží pravděpodobně od dovozce dle obchodního zákoníku (což zákazníka jako takového vůbec nezajímá! to je obchodní vztah mezi dovozcem a prodávajícím). Kral007 má naopak také vztah mezi ním a kupujícím (jestli dle obchodního nebo dle občanského zákoníku je na tom jak se domluvili nebo bylo uvedeno na daňovém dokladu) ... pokud byl vztah dle obchodního a nebyla vyznačena délka záruky jednotlivých komponent,tak dokonce nemusí dát záruku žádnou!!! 24měsíců totiž řeší pouze občanský zákoník. Reklamaci zákazník může provézt buď přímo u prodávajícího nebo pokud povaha věci říká,že montáž a servis musí provádět nějakým způsobem školená osoba,tak u ní! (což u prodeje dle Obch.Z. lze specifikovat,že lze reklamovat pouze tam...u Obč. Z. to ale takhle nejde!)
To Pauli 19:19 : Proč to chceš smazat? Protože jsi čekal jiné reakce než se tady objevily? Myslím,že to je zbytečné. Ano je tady spousta příspěvků,které "se chytají" slovíček,ale to jsi bohužel udělal sám těmi proti tvrzeními,které jsi sám uvedl.
Já neřeším jestli jsi to "hulil" naplno nebo máš špatnou baterii nebo cokoli jiného, nicméně škodě jsi mohl předejít už tím,že ve chvíli kdy jsi zjistil,že je tam prasklina,tak jsi to měl nechat vypnuté a řešit reklamaci atp. ale ty jsi dle tvých sdělení "hrál" dále a za dva dny sub "umřel" úplně ... (tomuto jsi mohl předejít) a už jen z tohoto důvodu bych být tebou vzal 50% slevu na nový sub a pakliže nejsi spokojen z jejich prací,tak si to nechal naladit u jiné firmy ...

02.02.2010, 20:03 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 20:10:01
Harryp
Vidíš zase se zbytečně ptáš a píšeš věci na který bych musel reagovat...
Proto to chci smazat... Samý sračky tady mohl jsem předejít spálení wooferu, ale woofer byl stejně prasklý, takže stejně na reklamaci.
Kdybych reklamoval prasklinu, tak to stejně svedou na mě, že jsem to udělal já. Takže proto to nemá cenu dál řešit...
DJ.UFÍK vono to taky nemusis behem hodiny nebo dne poznat nekde to nalozis zablbne to a pak po restartu to zase maka normalne ale takle ti basak nepraskne kdyz ho pouzivas jak mas je na to spousta faktoru neco basaku uz sem takto poskodil nebo podobne ale v 99% to byla jasna moje blbost ze sem se nekouk co dela basak a dal sem mu kopr
To Pauli: seš uražený demagog,nic jiného! Když si si jistý že máš pravdu,tak proč to chceš mazat?! Ať si každý udělá svůj obrázek na jednu či druhou stranu. Neznám Vás osobně ani jednoho...ale vidím z jedné strany řešení problému a z druhé jen nespokojenost a nemysl typu že byl stejně prasklý...to jako když budeš mít s autem nehodu,tak vemeš železnou trubku a budeš do něj mlátit a říkat si,že když je už stejně nabournaý,tak proč bych jej nedobil když jej stejně budu reklamovat,protože jsem boural a svádím to na pneumatiky (které jsem svou vlastní blblostí neměl nafoukané jak mají být!) ??!! a ty pneu pak budeš reklamovat?!
Nevím jak ostatní,ale jsem proto, aby se takovédle diskuze NEMAZALY (pakliže se nejedná o nějaké jiné prohřešky dle pravidel) jenom proto,že se dotyčným nelíbí příspěvky.

02.02.2010, 20:20 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 20:33:31
Harryp
Protože jsme se shodli, že problém je v baterce, proto ty hňupe!!!
A nepotřebujeme ani tvoje ani nesmyslný příspěvky ostatních mimo mísu.
A taky proto, že jsme se dohodli na vyřešení a tvoje kecy tady ničemu nepomůžou stejně jako zbytek jiných příspěvků!
Ale ty budeš pořád něco vytahovat jen proto, aby se bylo proč hádat...
kua pěknej topic :D jinak ty startuješ se zaplím radiem ???? TO JE HUSTY já takto odpail jednou woofer.Ráno šáhni na zaves a uvidíš jak je tvrdej
KRAL007 : no chtel sem od tebe nejakou instalaci ale ..... na to,kdyz to delate špatne :D(joke)

02.02.2010, 20:34 |
PAULI luda551
další, jo?:-DD Už jse tady psal, že to u Audi 2006 MMI jinak nejde, systém se aktivuje sám po zasunutí klíčku do spínací skříňky, ale proč tohle musím opakovat každýmu, když to všichni čtete a všechno víte a všude jste byli?:-D
Jinak samozřejmě problémy se ději, nikdo není neomilný, takže tímhle bych rozhodně nehodnotil jejich celou práci, ale jen konkrétní instalaci...

02.02.2010, 20:54 |
DaveX | Upraveno: 2010-02-02 20:58:28
Myslím, že v A6 nebude žádná low baterka, ani low altík. Takže by to na chvíli na normální poslech mělo stačit. Ale ne honitbu do plného výkonu.
PAULI a D-door
jste oba K O K O T I. To neumíte přmýšlet, že potřebujete na všechno školení ??
Jestli jo tak vraťte řidičáky a občanky a dobrovolně nastupte do Jedličkárny!!!
Podle toho jak oby píšete jste jen obyč vyjebávači co za svoje chyby nechávají platit ostatní.....
Kupte si Ferarri,napalte to v 260Km/h do stromu, a pak běžte reklamovat že jste to nepřežili, protože vám nikdo neřekl že v 260 se nemá do stromu narážet......
FAKT JSE KOKOTI
A podle mého názoru tohle PAULI zalkožil s nadějí že se někdo přikloní k jeho "zmanipulovanému" názoru a bude mít čím argumentovat u králíka

02.02.2010, 20:56 |
PAULI Půjde nová baterka a woofer JL Audio, rozdíl samozřejmě doplatím... :-)

02.02.2010, 21:00 |
PAULI | Upraveno: 2010-02-02 21:02:52
Zephyr
ještě jednou o mě řekni, že jsem kokot a budeš toho litovat, neber si mě laskavě do huby, když mě neznáš!!!
Já o školení nic nenapsal!!!
Píšu od začátku, že chyba byla v instalaci(výsledek zřejmě slabá baterie) a to se nakonec i uznalo!
Takže jsme se dohodli na tom, že koupím baterii a lepší woofer!
joooo už lituju že jsem se vůbec zabíval tímhle topicem.... HRDINO
abys věděl na koho si vyskakuješ,:65Kg/185cm. Bydlím v Mikulově a jestli chceš adresu tak si řekni. Já se z tebe neposeru. Na to su už moc starej....
Kňučíš tady jak malé děcko, místo toho abys uznal žes taky někdy mohl udělat chybu.....
PS: strach a peníze jsem nikdy neměl.....

02.02.2010, 21:11 |
PAULI Zephyr
Jedinej, kdo tady vyskakuje jsi ty, tak si mě do huby laskavě neber!!
Mě je úplně jedno, kolik vážíš a měříš, tak nevím proč to se píšeš!!!
Píšu to proto, abys věděl na koho si vyskakuješ......a aby ses na to pořádně připavil.....
Chápej to tak, že z tvých výhružek si dělám <->
Jinak abys to správně pochopil, má první rekce byla psaná po přízpěvku :
02.02.2010, 19:02 | DJ.UFÍK
takže co bylo potom jsem nevěděl. Tímto se ti omlouvám protože vidím že jsi konečně reagoval trošku rozumně.....
nisméně můj názor na tvé předchozí přízpěvky je nemněnný......
a teď mě dojeď rozškubat :-))))))
a abys to správně celé pochopil, celou dobu se celkem dobře bavím omezeností některých ne/lidských jedinců :-)))))

02.02.2010, 21:26 |
fredy no tak jsem to konečně přečetl :) Pauli, chapu tvoji nasranost že zi to po 3 týdnech nejede, ale z těch všech napsaných řádků jsem nějak vyčetl že bude chyba uživatele, prostě jsi to přetáhl přes maximum co ti to v danou chvíli mohlo nabídnout. Ano, máš jedinný argument a o je ta baterka, ale pokud ti ji tam nedali, tak jsi si ji měl jednoduše při předávání vozu vydupat. v zakázkovém listu určitě nebude napsáno že ji tam mají dát, jnak by tam byla... a na tom prostě pohoříš i u toho soudu, ty jako zákazník jsi něo chtěl a oni to udělali. Jo a pro info neznám ani jednoho z vás...

02.02.2010, 21:41 |
gizmi vzhledem k nekterym jedincum co se neumi chovat bych to tu uzamkl nebo smazal..
1. nema to tu co delat
2. mate si to vyrikat spolu
3. uroven slusnosti nekterych clenu je opravdu nizka, kord kdyz je jim do tohoto sporu velke kulove..
No za mě: Pravda bude jak to bývá tak někde uprostřed. (pokud samozřejmě jsou zde udávané příspěvky pravdivé)
PAULI to možná žhavil už studený a chybu udělal s prasknutým wooferem.
Na druhou stranu se zde shodli na chybějící baterce, která tomu asi dost pomohla. V tom bych zase viděl chybu v návrhu systému - pokud PAULI chtěl připlácet za kvalitně (bezproblémově) navrženou instalaci.
Zephyr: Snižuješ se zde momentálně pouze Ty, začít někomu nadávat do kktů. Fakt borec.
Zrovna v tomto případě se mi nezdají rady a upozornění motnážní firmy stejné jako sušení kočky v mikrovlnce.
Umím si představit, že při přejímce se řekne "Prosímvás v zimních měsících pozor na pouštění nahlas po startu, guma plasty křehnou..."
Myslím, že si z toho vezme ponaučení i montážní firma a upozornění na užívání si dá třeba do zápatí faktury.
No pokud jste se již dohodli, tak klobouk dolů před Králem, protože takovéto reklamace jsou vždy hodně sporné a asi by někde u soudních řízení neprohráli.
No,tak jsem to celé přečetl,a vyhodnotil bych to asi jako nade mnou Dudelina.
Ani jednoho neznam.
Kral-Neznam, co jsem na AHC tak jen okrajove vim, ze dela instalace a snad i neco prodava...
Pauli-Neznam, jen vim, ze cvici a ze kazdeho chce hned likvidovat, kdyz nekdo nesouhlasi s jeho nazorem a nedej boze si i nejak rypnout. (ted to nemyslim jako urazku ani nijak spatne, ale tak me to pripada z toho co jsem se docetl. A nemyslim jen dnes)...
A ted k veci:
Nedavno tu byl prispevek o tom, ze si pan koupil nove picaso a hrcela mu prevodovka. Pan chtel reklamovat, ale zaruku mu neuznali, protoze inporter citroenu do cr to zamitl a rekl, ze to je normalni. Tim chci rict to, ze prodejce neudela s reklamaci nic, kdyz to zamitne dovozce. Takze ted uplne nestranne rikam, ze jsem na strane krala(znova opakuji, ze jej neznam a nezastavam se jej) protoze on se snazil udelat maximum (aspon podle toho co tady ctu) pro to, aby to vzdy fungovalo...
no ty vole :-)) D-door neznalost neomlouvá takže pokud se nezeptáš tak ti nikdo nic neřekne a jak zacházet s hudbou na to musíš mít trochu cit (když si deš koupit tv tak taky podepisuješ paragrafy žes byl proškolen jak s ní zacházet?) hmm
to baterkou neni pokud auto jede a je nastartovany tak takpvejhle zesik nemuze met problem ja sem dobijel jednou tak vykonej favoritackym altikem a nerikejte me ze v tej audi je mraky elektroniky ty auta sou delany tak aby nastartovalo vse hned plne makalo a taky to stihlo dobit a jak znamo dobijeni se obcas i zastavy z duvodu plnosti baterie od toho mame relatka a diodove mustky takze tady je to jasne idiotismem zakaznika ze huci bassy na max

03.02.2010, 11:39 |
Bucci vinzek fa: pozor, Pauli ale psal, že mu to chcípalo před kruháčem a blbě řadilo.... evidentní nedostatek proudu...
tady nikdo nema pracu nebo co???
nestiham to uz cist :-DD

03.02.2010, 12:08 |
DaveX /// MiŠeL ///: ty jsi asi trochu mimo ne? K televizi dostaneš manuál, kde je vše popsané. Je tam všechno od popisu, nastavení, až po údržbu. Takže to bych tu vůbec nepletl, protože se to s tím nedá vůbec srovnávat.
Inteligentní člověk si nejdřív zjistí, co kupuje.
Bucci to vim ale v tom pripade bych hledal chybu jinde v aute v a6 bude baterka min 70ah kera to musi zvladnout ze tam da pc4000 mu bude dobry ze dojede o 4km dal nez ji vyflaka pokud to auto ma tak strasnej odber to ti ta jedna baterka fakt nezachrani
Tak k tomuto bych se take nepatrne vyjadril.
Ac teda jsem to cetl pouze do cca pulky, na cele nemam tlak, a je mi jasny, ze kral007 a jeho kolega ''buzerant'' jsou nejvetsi gauneri.
No ne, a ted bez legrace.
Myslim, ze nejvetsi problem je v tom, ze pravdepodobne neexistuje zadnej blbuvzdornej reprak a ani woofer, BOHUZEL. Jak mechanicke prasknuti membrany, tak jine poskozeni wooferu ci jineho reproduktoru muze vzniknout na 100% jak vadou vyrobku nebo jine soucasti systemu, o tom neni pochyb, tak ale take 100% chybou uzivatele. Zde se priklanim k chybe uzivatele, a to nejen proto, ze krale007 znam. Vede me k tomuto nazoru toto: Dle slov zakaznika: ze mu vadi, ze nemuze hrat naplno a musi ubrat hlasitost pred kruhovym objezdem, ze chcipe motor a prestava reagovat servo k zataceni je jasny, ze se tomu naklada a dava zatez.
Dle meho nazoru je v tomto problemu zakopanej pes. Vim, co jaky pohyb udela woofer, do ktereho vleze kostkla nebo take velky vykon a to zrovna treba z nedostatku proudu pro zesilovac ci tez hodne wattu.
Ale jak ja, tak kral007 nejsme vyrobce, a at se nam to libi nebo ne, vyrobce reklamaci neuznal. Nemyslim si, ze by nemohl dat woofer zdarma, ale dosel proste k zaveru, ze to neni vada vyrobku. To, ze nabidl slevu 50%, je podle mne naprosto fer. A kral007 nema s nahradou nic spolecneho. On drzi zaruku na praci a montaz, pokud se nepletu, a na vyrobky drzi zaruku vyrobce. Jak uz psal kral007, klidne ho dej k soudu, jelikoz se ho to vubec netyka, a never tomu, ze vyhrajes spor se servisem, ac budes mit posudek znalce. Vyrobce a servis uz videl vetsi mnozstvi KO wooferu nez soudni znalec. Ja osobne byl nekolikrat v servisu i dilne GZ a videl jsem, co vse se tam s woofery dela.
To je ode mne vse a snazim se byt nezavisly ... ale zase na druhou stranu jsem se krale007 zastat musel. Uz jsem take par veci popravil a take reklamoval. Nekdy reklamaci uznali a nekdy ne - a to jsem si zase musel priznat ja, ze jsem to skurvil svoji vinou.
Jak jsem psal, co ja osobne bych dal za jakykoli BLBUVZDORNEJ reproduktor :c)
Bucci ... 100% souhlas
vinzek fa ... take souhlas - ALE jak vis ze neni KO a v jakem je momentalne stavu?
Ze auto dobre startuje jeste neznamena ze je baterka super a kor na hifi pokud se nepletu.
To 02.02.2010, 20:56 | Zephyr: Máš recht !
To PAULI: seš totální imbecil.Nikde jsem Tě neurážel a píšeš,že jsem HŇUP...to opravdu svede jenom DEBIL.Došly Ti argumenty,tak urážíš? Doufám,že prohraješ i ten soud,kterým vyhrožuješ...a teď už Ti to docela přeji a zacáluješ za svou blbost mnohem více...
Některé horké hlavy by skutečně mohly nejdřív počítat do desíti a teprve potom reagovat způsobem jaký se pro toto fórum hodí a v mezích slušnosti ..
Polemizovat od klávesnice o tom kdo za celou situaci může je dost odvážné ..

03.02.2010, 13:59 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-02-03 14:03:54
Mám dotaz. Co to znamená, že zesilovač a woofer k sobě patří a že je nastavený na 75% a tím ho uživatel neodpálí?
Já teda žiju v tom, že každý aparát má hlavně v autohifi jinou výstupní úroveň a proto je na zesíku možnost nastavit citlivost vstupu. To je výhoda autohifi, že pokud narazím na takového zákazníka/laika, tak mu můžu systém nastavit tak, že i když na rádiu dá volume na max. tak to nedostane zesilovač do limitace a nic se neodpálí. Jenže pak si bude stěžovat na šum a malou hlasitost. Každý asi víme, že je to tak špatně, nezbyde žádná rezerva na nahrávky s menší úrovní (rozdíl v hlasitosti nahrávek a jejich dynamice bývá velmi značný) a proto se zesíky nastavují na limitaci při cca. 2/3 regulátoru hlasitosti na rádiu. Pak je ale potřeba každému dát instrukce kde je ona hladina při které dochází u silného signálu k limitaci a vysvětlit zákazníkovi, že přes tuhle mez se nesí chodit. Výborně na to funguje letité testovací CD z časopisu Stereo a Video. Bohužel málokdo tohle respektuje viz. moje zkušenost.
Připomělo mě to pár zákazníků, jeden ukázkovej příklad byl odpálený výškáč na Canton Ergo (zatížitelnost 160W, zesík HK výkon 150W na kanál). Poprvé byl odpálený jen jeden, takže dovozce bez problémů vyměnil. Do 14 dní odpálené tentokrát už oba dva, tak už nastal problém a dovozce už nechtěl vyměnit kus za kus a jeli jsme to řešit na místo. Samozřejmě basy a výšky na maximum a k tomu zapnuté Loudness. Tak jsme to důrazně majiteli vysvětlili, nakonec se podařilo dodat výškáče a 3 týdny klid. Po 3 týdnech dva utrhnuté basáky (odtrhnul se former s cívkou, která byla navíc spečená a přidřená). Dlouhá tahanice a nakonec to skončilo na tom, že dotyčný musí mít doma PA repro s tlakovou hornou a profi stabilní zesík 300W na kanál aby dosáhnul tu "svou" hlasitost. S tou citlivostí kolem 100dB je to sice smrtelná kombinace a moje prognóza je, že ve 30ti bude hluchej jak poleno.
Myslím, že tohle je učebnicový příklad toho co je dost často vidět i na srazech mimo stan EMMA a to, že dotyčný to hulí "naplno" a nějaké zkreslení a limitace ho nezajímá do té doby než začne repro chrchlat vlivem přidřené cívky a nebo dokonce přestane hrát úplně. Tady na 99,9% nevidím problém v prodejci, ale bohužel v obsluze regulátoru hlasitosti a hlavně nesmyslných korekcí...

03.02.2010, 14:04 |
macek Kotass to mas pravdu ale kdyz je nekdo tak tupej a jeste vyhrozuje tak co. Vono za klavesnici je kazdej chytrej a frajer ale...Proste kdyz zjistil ze 99% lidi mu tady pise ze si to zavinil sam tak zacne kopat kolem sebe to o necem svedci :-)))
Hlavne nastavovat to na volume radia by mu ani nepomohlo. Kdyz klesa napeti v aute, tak jdou do SW daleko vetsi sracky ze zesiku, protoze nema takovej vykon co ma treba pri 12V.
Moje zkusenost je, ze kdyz uz mi auto vykazuje pri jizdě odpor alternatoru tak velkej ze to poznam na skubani auta. Tak je napeti pod 10V... Kazdej vi jaka rizika to pak prinasi.....

03.02.2010, 14:21 |
Tuner#2 | Upraveno: 2010-02-03 14:21:50
Barthez: Samozřejmě, bral jsem optimální stav při daném napětí. Pokud napájení spadne pod 12V, ba dokonce na 10V, tak je jasné, že místo 400W sinus na výstupu budu mít z bídou polovinu a při stejně vyhuleném regulátoru hlasitosti s dost velkou ss složkou a pak chudák cívka.

03.02.2010, 14:29 |
tom96 DaveX: když si koupíš nové reproduktory, zesilovač a cokoliv jiného (tak jak už bylo napsáno) i k tomuto dostáváš návod. stejně jako k mikrovlnce nebo k tričku jak ho máš prát. Nechápu tvůj postoj když má někdo peníze tak si stejně nemůže nebo by neměl podle tebe si koupit věci kterým nerozumí. Mít prachy tak si koupím takovejch hovadin o kterých nic nevím :D:D
Ale to je asi největší OT co tady bylo takže se omlouvám, ale s tím návodem jsem to musel ještě jednou napsat.
Asi bych to dál neřešil, Lukáš má hodné zkušeností na to, aby to zapojil dobře, ale přeci jen mohl udělat chybu, člověk není neomílí, tak by na to určitě přišel při tvojí první návštěvě, kdy jsi to reklamoval, dal ti špatný převodník, který toho neumí moc, ale zase cena je zadedbatelná, proti digitálnímu, takže ti dal digitál a to už by mělo být na přenos zvuku stopro, jak sám zde psal, při každé návštěve, mu to hrálo, tedy neměl co řešit. Pokud si tomu dával takový kouř, nemůžeš se divi, že to odešlo. To když hraješ jedeš ke křižovatce a chcípne ti to, takže vypne i hudba když znova startuješ, takže opět plný výkon do zesíku a sw, no to musí mít ty komponenty z tebe radost, se ani nedivím že ti to odešlo.
Dál to asi není potřeba řešit, pokud chceš, dej to k soudu ten to rozhodne a máš klid a myslím jediné co ti teď zbývá.
tuner tak tak....
kolikrát sem se setkal s rádoby-profi hifiky kteým při poslouchání problikával protekt(červena LED) v rytmu hudby.Tak sem se zeptal zda to moc nezatěžuje,že tomu nerozumím:o)Dostal sem takovou odpověd,že mě dostala do kolen,,no je to indikace basu,bliká to do rytmu":D pak o měsic později vyděl odstavené auto s ohořelím kufrem :D
Ještě jedna věc, vlastně píšeš tu, že ti to hrálo cca měsíc, nemá se to postupně rozehrávat natož SW?
No na zesikach od CarPoweru tusim konkretne na REXovi co jsem mel, tak byla ledka indikace max vykonu, ale protect to urcite nebyl....
jinak kluci nehadejte se přes klavesnice a vubec roč řešit takto reklamaci před očima lidí????pokud si se choval tak jako tady nedivím se že výrobce-prodejce reklamaci neuznal ale nabídli ti novej woofer za 50%ceny což mi přijde OK na to že si za to možeš sám.Nebo nech woofer přemotat třeba u kleneex-e.
Soud si zaplatíš Ty ne král007 protože on neprodával jen instaloval.....Jak dokážeš že jsi zesík nepřenastavil ????? že si do něj nenalil vodu ??? že si nezkratoval výstupy ???
ja si osobně myslím že si zkoušel frekvence a koukal jak woofer lita,proto praskla membrana.Já nevím odpalil sem už taky par woofru a že kolikrát stačilo málo třeba baterka klesla z 13V na 10V a bylo po srandě a pár tisícovek ....
Jinak membrána není prasklá jen vrchlík,který tam ani ,,nemusí" být je to ,,prachovka" aby se tam nedostaly nečistoty,takže pokud si hrál s ruplím vrchlíkem , tak je to tvuj problem ,protože se tam mohl dostat bordel a cívka se zadrřela a spalila.
Ono kdyby si nehral tak más opravenej vrchlík a tedka už ,,duníš a roklepávaš okna v ulici " :D
cendler: z opriky v aute je to dany do prevodniku=>nasledne RCA do zesiku, + a - z baterky a jen napajeni + a - do optickyho prevodniku
vic tam toho neni
ono MMI ma nekonecny volume, a neukazuje zadnou stupnici hlasitosti
jinak uz je to cca poreseny

03.02.2010, 15:09 |
DaveX tom96: nauč se nejdříve formulovat věty, pak piš. A ještě dříve pochop pravý význam věci. Pár fungl nových repráku, wooferů a zesilovačů mi prošlo rukama. Vesměs všude návody, jak to zapojit. Nikde nic o údržbě o rozehrávání apod. Takže asi tak.
Jinak o těch penězích to taky bylo myšleno jinak a obrazně. Takže s tím OT máš absolutní pravdu.
To kral007: tobě se teď už asi i zdá o magické zkratce MMI co? :-)
might and magic 1 ???? :o) nebo jak to bylo
Co je to MMI? a co si mám představit pod pojmem nekonecny volume? BTW: Díky za odpověď i na otázku z 13:59.
nekonecný volume že porad tocis a potencio metr se furt oci dokola :D a hlasitost se zastavý nekde kde nevis,neni tam ukazatel ....
luda551: Co to je za zprzněninu? Buď mám potík s dorazama a ukazatelem dráhy jezdce kde jsem a nebo při nekonečném volume přece musí být vždy indikátor na nějakém displeji. Ještě aby nám tohle zavedli do home audia, to by bylo teprv reklamací a spálených cívek...

03.02.2010, 15:58 |
DaveX Takže za všechno vlastně může výrobce audi :) obrátil bych se na něho :D
DaveX presne tak AUDI= hitlerova pomsta -))
venca to rozsek :D ale bouzel pravda :D
kral007 :jo jo vím
nene u audi je to takový jako ,,vyfikundace'', tohle dorazy nemá,prostě stím otáčíš pořád jak chceš, vysvětloval mi to jednou známý elektrikář, říkal že to jsou rádio cca na 5let, tohle kolečko hlasitosti si procesor rádia počítá, jak to otáčíš, jenže hitlerovy přívrženci zapoměly na to, že to rádio pojede dlouho a kolečko se hodně používá, říkal mi, že je tam nastaveno cca 5000 otočení, pak že se to blokne a můžeš rádio vyhodit nebo vyměnit něco vněm, už nevím jak to přesně bylo, nebo že pakto kolečko nepracuje zprávně už opravdu nevím
Zephyr podprumerna inteligence
jak píše "cendler",víme,kde němečtí soudruzi udělali chybu,problémů třeba s nekonečným volume si přečtěte v linku dále,jen ho v google translate překlopte do cz.No není to první,a ani poslední přehmat v koncernu...
[ Link ]

03.02.2010, 21:58 |
tom96 DaveX: co je na mé formulaci tak strašného? češtinář nejsem, ale myslím, že se to dá normálně přečíst :-) Jinak pokud ti prošli nové věci rukama tak ti museli projít i podmínky kdy záruka zaniká. Dyt to je i když si koupíš Cdčka, že na ně nemáš psát propiskou. Zvláště u věcí které jsou i na americkém trhu jsou tyhle informace dovedené do uplného extrému právě kvůli tomu, že se soudí o každou blbost. I když si koupím něco o čem nevím vůbec nic a přečtu si vše co jsem k tomu dostal tak musím vědět v jakých případech příjdu o záruku na danou věc. A k tomu rozehrávání ono by se asi i našli repráky kde to k tomu dávali (jinak co mám koupené nové repráky tak údržbu tam popsanou mám), ale to už je zase uvedení extrému. Neříkej mi, že když si koupíš monitor nebo tv tak je tam napsáno nebo tě varují, že když si stopneš nějaký film a necháš ho tam dlouho tak se ten obraz do obrazovky vypálí a čau. Pokud člověk nemá selský rozum je idiot tak je v pořádku, že příjde o záruku. Těch příkladů na tohle tady bylo uvedeno spoustu. Aby mě někdo nechtěl likvidovat píšu to obecně :-)
Jinak máš dva příspěvky na to, že když nerozumíš autohifi nemáš si kupovat drahé komponenty. A najednou je to obrazně a myšleno jinak. Potom se lidi na forech nemají dohadovat když už jsou spory jenom v tom jak je věta napsaná natož jaký problém se řeší.

03.02.2010, 22:34 |
DaveX tom96: prostě chtěl být king a mít duc duc v autě, teď se poučil a určitě není první ani poslední.

03.02.2010, 22:54 |
tom96 Jak jsem psal k tomuhle nic nesměřuju pouze obecně. Já celkově nechápu na normální provoz tyhle monstra, ale tak každý má rád něco jiného (v tomhle případě jde hlavně o hlasitost a přednes muziky v dané hlasitosti) Já bych v tom moc daleko nedojel.
ty voe to je zase ale post.....
trochu jsem to pročet a vidim to zcela jasně....
totální lama která má love si nechá udělat "ducduc" a dá to do firmy která to dle požadavku nainstaluje a nastaví tak že to funguje dobře, lama se v tom pohrabe a přenastaví to a pustí na plný kule a je uplně jedno že to zkresluje...... člověk co provádí instalaci neni ani trochu povinen někomu vysvětlovat kam až se to může hulit apod, to je čistě na selskym rozumu onoho spotřebitele jak si věci váží...... uživatel to zničí a snaží se reklamovat jeho chybu
instalatér nese záruku na odvedenou práci pouze: např. já někomu nakoupim komponenty na PC a systém windows , složim a nainstaluju systém ..... ponesu snad odpovědnost za to že příjde uživatel a řekne v systému windows nejde zmáčknout tlačítko start ?? co mě je do toho to je problém toho kdo ten systém prodává a vyrábí já za něj nepřebírám odpovědnost za jejich výrobek tim že ho nainstaluju......
řekněme tedy že máš audi A6 .... sedni do toho, nastartuj to a polož cihlu na plyn at je hezky plnej a jdi na půl hodiny pryč nebo se jen prostě kochej zvukem........ nikde na tom autě neni napsaný že nesmíš pokládat cihlu na pedál a držet to půl hodiny pod plnym plynem...... motor se ti zadře po chvilce tvojí vinou , půjdeš do audi a budeš to reklamovat ? můžeš to zkusit ale řeknou ti že jsi ho upek a reklamaci ti neuznaj...... budeš si teda stěžovat do novin že si rozbil věc protože tam nikde nebylo napsáno že se nemá dělat tohle a tohle a že ti to nechtěj vyreklamovat ???
vůbec nechápu že ti nabízej 50% slevu ! já bejt jima tak se na to zdaleka vyseru....
prostě podle mě by jsi měl pouze začít uvažovat jako člověk
jako NP nejsi v americe,kde potřebují návod na to,že nemají sušit kočku v mikrovlnce

04.02.2010, 08:19 |
tom96 LukeFab: no ono se to sem náhodou blíží. Už jenom co všechno za varování je na obalech potravin. Kolikrát nechápu. Ono totiž ve většině případech nejde o to, že ten člověk je blb, ale že je to zm*d a hledá skulinu jak přijít lehce k prachům. To samé bylo opaření se kávou v mekáči. Nikde není nic napsaný spálím se a do konce života nemusím pracovat. V usa na tyhle věci existujou právnící který se vyloženě těmahle věcma zabejvaj. A tady to už lidi začínaj zkoušet taky. Takže opravdu čekám až dostaneš krabici s věcí co jsi si koupil a k tomu igelitku s papírama kde je popsaný všechno co nemůžeš aby ta firma měla od těchle vychcánků pokoj. Je to na palici.
DaveX: :-))))) mysleno jako priklad jako NP

04.02.2010, 08:55 |
clown nahodou 3 tydny dobry ..
ja kdyz byl blbej a mladej a musel jsem to proste osolit, tak jsem zabil na blby muzice s blbym loudnesem basak za 10 minut jizdy :o) ze ten zes to nemohl na 11V ukontrolovat, pac tam byla 5 let stara obyc. bosch baterka jsem se poucil velmi rychle .. :o)
dnes nechavam cirkus z auta pro sousedy na mlady a blbejsi .. :o)) maj i vice penez nez ja :o)
tom96 08:19 to vystihl naprosto přesně
Moje rada: PAULI, já být tebou, tak udělám to, co už tu padlo. Našel bych si soudního znalce a nechal ho posoudit komlet celou zástavbu. Tedy ne jednotlivé komponenty, ale všechno ve vzájemné souvislosti. Z osobní zkušenosti ti můžu říct, že pokud soudní znalec napíše, že byla v montáži, ve výběru komponentů, montážního materiálu (např. napájecích kabelů, nebo i baterky) špatná volba na straně zhotovitele, tak u soudu určitě neprohraješ. Žádný soudce nerozhodne proti posudku soudního znalce. Jen pozor na důležitou věc, a tou je zakázkový list. Pokud ho nemáš, tak je to pro tebe horší (důkazní nouze). Podle zakázkového listu by totiž soud posuzoval dohodnutý rozsah zakázky. Tedy pokud např. by v zakázkovém listě bylo napsáno kompletní instalace audio soustavy do vozidla xxx za použití komponentů xxx za cenu xxx a provedené práce zakázkovému listu odpovídají, tak to máš dobré, pokud ne, tak bys to musel nějak jinak dokazovat (tedy dohodnutý rozsah objednaných prací) např. svědecky, korespondecí atd... Musíš sám zvážit, zda peníze které jsi do toho dal jsou pro tebe podstatné a taky bych zvažoval i to, zda by to například pro danou zhotovitelskou firmou nebylo poučením a varováním pro další montáže a tedy i ochranou dalších jejich zákazníků. A na závěr ještě jednu osobní zkušenost: pokud soudní znalec napíše, že byla chyba na straně zhotovitele, je předpoklad, že pokud má zhotovitel rozum, tak udělá všechno proto aby to k soudu vůbec nešlo, protože si snadno domyslý a spočítá, že u soudu s největší pravděpodobností prohraje a bude ho to stát víc než kdyby se stebou dohodl a celou instalaci uvedl do provozu schopného stavu. A ještě jedno upozornění! pozor na to, že se tady spousta lidí vzájemně zná a jsou to i kamarádi. A kamarád kamarádovi může trochu nahrávat. Tím myslím to, že z tebe udělají pitomce a háží vinu jen na tebe.
A ještě abych nezapoměl!!! Pošli zhotoviteli písemnou reklamaci, ve které bude uvedeno vše co se oehrálo a trvej na sepsání reklamačního protokolu (pokud už se tak nestalo). A BOJUJ, JA BYCH TO UDĚLAL.
pavel02 : a jak víš že zesilovač- radio nepřenastavil ????
luda551 ... to tak neber bo tento zapšklej pan jeste neco nerozdejchal a tak se opet navazi a prudi.
Jjj dej ho k soudu a bojuj treba ti Pavel02 pak pripadne prida na pravniky a nebo hned na soudniho znalce :c)))
kral007 uz mel dost casu rozdejchat SC a jeste to neklaplo - njn je jako uplne malej kluk
ono se řekne dát k soudu , ale právník něco stojí,znalci , bude se to muset poslat znovu do de,soud pokud se zjistí že je to tvoje vina tak se spolehni že ty peníze co to stálo bude soud dražší jak celá instalace.Jinak nechápu proč sis nekoupil rovnou baterku vhodnou na tuto instal.Nj machrování na 13ky u mekače se nevyplácí :D
Pavel02: uvědomuješ si cos napsal? asi ne co? Servisní středisko jasně zamítlo reklamaci a uvedlo zde i důvody, myslím že servis má větší zkušenosti s reklamacemi a s demencí lidí co chtějí DUCDUCat než nějaký soudní znalec (to si zase nelejzne on). Další věc je to co psal luda.. Dokáže že to nepřenastavoval? asi těžko. Dokáže že to nepřetěžoval? asi těžko, že? (ještě když se tu přiznal že hrál s prasklým wooferem
(divil by ses jak dnešní soudy atd hledají důkazy na internetu) a dával mu stále plný knedlík. Tudíž toto je jasný důkaz, neschopnosti uživatele. Kdyby ho reklamoval s prasklinou tak jsem si jistý že by to reklamovali a napsali VADA MATERIÁLU, ale jelikož hrál dál tak to už je nesprávné používání = zánik záruky.. Nechápu jak někdo může tak přemýšlet. Ještě že na tomto fóru je pár jedinců, kteří debaty vždy oživí nečím naprosto nelogickým

04.02.2010, 12:14 |
Bucci přesně jako druhý odstavec od Midnita...
s tim prvnim... soudní znalec je nestrannej, takže občas se najdou případy, kdy servis a znalec tvrdí něco jinýho... v tomhle případě bere soud větší váhu zprávy od znalce. Každopádně znalec neni levnej... ale je fakt, že když znalec uzná pravdu zákazníka - peníze platí servis

04.02.2010, 12:15 |
Bucci ... to ale nemění muj názor, že si za to Pauli může sám
Tazzz: ujišťuji tě, že mě vůbec nejde o to kdo to stavěl!! tedy Petr nebo Lojza. Tvůj kamarád nebo můj kamarád. Pokud někdo dělá něco (cokoliv) jako podnikání, musí na sebe brát taky odpovědnost - tedy i řešit reklamace. Já jsem napsal, jak bych to řešil já - opakuji - bez ohledu na to, kdo to stavěl. Pokud dám do něčeho 50 tisíc, tak chci aby to bylo udělané tak, aby nemohlo dojít k tomu, že při používání na limitu (ne přes limit - a dokaž ty nebo kdokoliv, že to bylo přes limit) to odejde do prd.... Můj názor je ten, že pokud to stavěla odborná firma, tak neměla takto postavené auto pustit z dílny bez toho, aby se ujistila co bude instalace dělat při používání na limitu. Pokud by to udělali, tak by jistě zjistili, že má instalace tak velký odběr, že dokonce ohrožuje provoz vozidla. Dokonce mohlo dojít k poškození vozidla. Můj názor je, že měli udělat všechno proto, aby k něčemu takovému nedocházelo. Měli např trvat na výměně baterky, nebo si nechat podepsat, že vyměněna nebyla provedena na přání zákazníka a zákazník byl poučen o možných důsledcích. Toto je obecné pravidlo. Když dám cokliv do odborného servisu nebo odbornému zhotoviteli, tak pokud je ten dotyčný na odborné úrovni a má zkušenosti, tak ve svém vlastním zájmu se bude takto jistit.
Midmite: uvědomuji si co jsem napsal. Řeším podobné případy dost často. Servisní středisko nemohlo nic jiného napsat. Znovu ti to ale napíšu. Pokud soudní znalec určí příčinu, a já jsem nepsal v čí prospěch, tak soud postaví své rozhodnutí a posouzení daného sporu na tom, co napíše soudní znalec. O tom jak soudy hledají mě poučovat fakt nemusíš.
Takže závěrem: pokud bych byl přesvědčený o chybě na straně zhotovitele, a něměl bych chuť přijít o investované peníze, tak bych volil cestu soudního znalce. Když by byl posudek v můj prospěch, šel bych za zhotovitelem a snažil se sním domluvit na uvedení instalace do náležitého stavu nebo na vrácení do stavu před instalací - tedy odstoupení od smluvy o dílo se všemi náležitostmi. Když by na dohodu nepřistoupil (a to by byl dost hloupý) dal bych to na soud. I soud by se před zahájením samotného řízení pokusil znovu o smír. A když by ani před samotným jednáním ke smíru nedošlo, tak by prostě soud rozhodl. S kladným posudkem od soudního znalce bych se soudu vůbec nebál. Kdo pak nese veškeré náklady sporu snad psát nemusím. Pokud by nebyl posudek v můj prospěch, tak bych se zhotoviteli omluvil a našel si jiného zhotovitele který by to uvedl do provozu.
No chyba je tedy u mě!!!! Nečetl jsem všechno a přeskočil tu část ve které se už strany vlastně dohodli. Škoda času.
Pavel02 zhotovitel to nastavil to ze majitel dal bas loudnes a vsecka y bejkarny naplno je jasny ze je to nad limit odborny servisay nejsou hlupaci a vetsinou poznaji co se s tim dela jak se s tim zachazi basaky a i zesiky testujou na ruzne za i pretizeni a vedi jakym zpusobem k poskozeni dojde

04.02.2010, 13:19 |
Pavel02 | Upraveno: 2010-02-04 13:21:14
Vizek: u toho nastavení jsme nebyli, tak bych to tak jistě netvrdil. Udělat auto za jeden den včetně nastevení je docela fofr. Není nastavení jako nastavení. Kašleme na to. Já jsem napsal jen jak bych to řešil.
Pavel02 tohle neni instalace na tejden natahnout drat dat zesik a sw to je tak na jeden den a jeste ne na celej
vinzek fa: asi právě fakt jen natahli ten DRAT, Ty komponenty si víc "nezasloužili".
Cenda se zmínil o tom, jak to bylo zapojené 1 nebo 4 ohm. Nevšiml jsem si, jestli to někdo upřesnil. A taky kdo rozhodl jak ho zapojit.
Pavel02 4ohmy slabej zes do 1ohm bych dal ja a stejne to nemuze udelat to co to udelalo
To Nismo 23:19 : celkem máš pravdu,ale pozor s těmi Windowsy...přečti so pořádně OEM licenci a povinnosti prodejce...

05.02.2010, 13:26 |
pepe689 | Upraveno: 2010-02-05 13:27:14
JL W7 vs Hifo neni vubec dobra volba vyzkouseny a spatny tahle kombinace si nesedne ani prd
tohle mi nejak uniklo, tak jsem si to precetl a troufam si tvrdit ze je to marny, je to marny, je to marny!